Учнівське самоврядування

Про матеріал
Презентація структури учнівського самоврядування. Наше кредо, заповіді, обов'язки президента школи, міністерств.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Боберківський НВК«Школа своїм діяльно-громадським вихованням дасть Україні потрібних для її нового життя нових громадян з пробудженою активністю, з витривалою волею й добре розвиненими творчими силами» C. Русова

Номер слайду 2

Учнівське самоврядування. Здатність до самоврядування в суспільстві не є природженою. Це результат звички та довготривалої підготовки... Т. Джефферсон

Номер слайду 3

«Юні урядовці»Завдання: виявити індивідуальні особливості школярів; розвивати творчі здібності дітей; залучити учнів до самоврядування; навчити дітей організаторської роботи; об’єднати зусилля для добрих справ. Мета: Формування і розвиток соціальноактивну особистість і з почуттям національної самосвідомості і усвідомленої громадської позиції.  .

Номер слайду 4

Заповіді юних урядовців-Роби добро!-Люби своїх ближніх!-Допомагай іншим людям чинити добро!-Не лінуйся і не шукай оправдання своїм слабкостям!-Наполегливо опановуй знання!-Краще віддати своє, а ніж брати чуже!-Знайди свою мету в житті!-Пізнай світ і себе!

Номер слайду 5

Президент. Прем’єр-міністр. Правознавства. Дозвілля. Чистоти і порядку. Спорту. Книголюб. Юнпрес. Милосердя. Навчання. Вчителі-консультанти. Структура учнівського самоврядування

Номер слайду 6

Положення про учнівське самоврядування(учнівський парламент)1. Загальні положення1.1 Учнівський парламент є виконавчий орган учнівського самоврядування в школі, покликаним формувати у всіх учнів свідоме і відповідальне ставлення до своїх прав і обов‘язків, визначених законом України «Про освіту», Статутом школи. Правилами учня школи.1.2 В учнівський парламент входять президент і вісім міністерств. Правознавець; Дозвілля; Чистоти і порядку; Спорту і охорони здоров‘я; Міністерство «Книголюб»; Міністерство «Юнпрес»; Навчання; Милосердя. До кожного міністерства входить по сім міністрів (представники від кожного класу 5-11)1.3 Загальні збори можуть змінити якісний та кількісний склад парламенту.

Номер слайду 7

2. Завдання учнівського парламенту Завдання учнівського парламенту ― сприяти керівництву школи, педагогічному колективу у забезпеченні: - глибокого засвоєння учнями основ наук - зростання національної свідомості і духовного розвитку учнів, їх готовності до захисту України - допрофесійної підготовки - організації самообслуговування, створення нормальних побутових умов - виконання правил учня школи

Номер слайду 8

3. Організація роботи Юних урядовців3.1 Президент парламенту організовує роботу; на запрошення педагогічної ради і бере участь в обговоренні питань, пов’язаних з навчанням, вихованням і побутом учнів.3.2 Президент входить до рейтингової комісії, подає пропозиції дирекції школи щодо введення додаткових канікул, відповідає за проведення зборів, тематичних лінійок, вечорів, дискотек.3.3 Засідання парламенту проводиться не рідше одного разу на два місяці. Його постанови доводяться до всіх учнів. На засідання парламенту можуть бути запрошені вчителі чи представники громадськості. Президент школи. Медвідь Софія

Номер слайду 9

Прем’єр-міністр. Сорочич Наталя4.1 Прем’єр-міністр допомагає президенту в організації роботи учнівського парламенту; Слідкує за виконаннями своїх обов’язків міністерств. 4.2 Допомагає у організації проведення зборів, тематичних лінійок, вечорів, дискотек.4.3 Проводить засідання старостату.

Номер слайду 10

Правознавець. Сахарнацька Лілія. Бутрей Марія. Біжик Степан. Шимків Анастасія

Номер слайду 11

Функції міністерства правознавець. Забезпечує захист прав та інтересів учнів;Здійснює контроль за діяльністю шкільної їдальні, за бережливе ставлення до хліба;Організовує роботу шкільного бюро добрих справ;Формує навички здорового способу життя;Контролює дотримання учнями статуту школи;Піклується про молодших учнів.

Номер слайду 12

Дозвілля. Сирко Соломія. Славич Марія МВатаг Марія. Копанишин. Христина

Номер слайду 13

Міністерство дозвілля- Бере участь у плануванні позаурочної діяльності учнів;Вносить пропозиції дирекції школи що до покращення виховної роботи, проведення певних заходів, організації поїздок, зустріч з цікавими людьми та ін. Входить до складу конкурсної комісії для визначення кращих мистецьких творів;Організовує виставки учнівських робіт, культпоходи;Аналізує участь учнів у гуртковій роботі, вивчає творчі можливості учнів і сприяє їхньому розвитку.

Номер слайду 14

Чистоти і порядку. Сахарнацька Марина. Пагулич Микола. Славич Іван. Славич Василина

Номер слайду 15

Міністерство чистоти й порядку. Періодично інформує дирекцію школи про стан побутового обслуговування учнів, харчування учнів;Організовує самообслуговування учнів, складає графік участі учнів у благоустрої території школи і слідкує за її виконанням;Контролює відшкодування батьками учнів матеріальних збитків, завданих їх дітьми майну школи;Вносить пропозиції директору школи, що до покращення матеріально-технічної бази школи, побутового обслуговування учнів.

Номер слайду 16

Спорту і охорони здоров’я. Ватаг Микола. Федаш Василь. Возняк Назарій. Біжик Андрій

Номер слайду 17

Міністерство спорту. Допомагає організації і проведенню спортивних змагань різних рівнів, допомагає у веденні документацій змагань;Бере безпосередню участь у проведенні спортивних, театрально спортивних видовищ «Козацькі розваги», «Бойківські забави»;Допомога в догляді за стадіоном, спортзалом, спортивним інвесторем; проводити рейди- перевірки чистоти класних кімнат, їх провітрювання під час перерви;Слідкувати за зовнішнім виглядом учнів школи.

Номер слайду 18

Книголюб. Біжик Аліна. Ватаг Соломія. Славич Софія. Мінько Наталя

Номер слайду 19

Міністерство книголюб. Виховує культуру читання та бережливе ставлення до книги, підручника;Пропагує книгу, сприяє вироблення бажання ― потреби у систематичному читанні, навчає володіння навичками самостійного виробу книг для читання і знаходити їх в бібліотеці, користуючись книжковими вставками та рекомендованими списками;Проводити бесіди, рейн-перевірки у класах на краще збереження підручників;Організовує роботу книжкових лікарень та проводить бесіди про бережливе ставлення до книг.

Номер слайду 20

Юнпрес. Славич Ганна. Солохов Василь. Макаришин Марія. Славич Наталія

Номер слайду 21

Міністерство юнпрес. Забезпечує інформацію учнів школи про подіюї, які відбувалися в країні і за кордоном;Організовує інформаційні лінійки;Систематично випускає шкільну стінгазету «Блискавка»;Організовує випуск святкових газет;Веде календар пам‘ятних дат.

Номер слайду 22

Навчання. Біжик Дмитро. Скавка Іванна. Ватаг Юля. Бутрей Роман

Номер слайду 23

Міністерство навчання. Вивчає стан забезпеченості учнів підручниками, рекомендованою літературою та інформує дирекцію школи, бібліотекаря;Інформує дирекцію про можливі випадки перевантаження, або недовантаження учнів домашніми завданнями;Бере участь у веденні рейтингу успішності по класах;Організовує інтелектуальні ігри, тижні математики, фізики та інформатики.

Номер слайду 24

Милосердя. Пагулич Галина. Пагулич Наталія. Нагульська Наталія. Скавка Павло

Номер слайду 25

Міністкрство доброти і милосердя. По мірі можливості допомагає людям похилого віку та хворим;Проводить заходи до Дня людей похилого віку, Дня інвалідів, та Дня захисту дітей;Відвідує хворих дітей школи;Проводить усні журнали доброти;Є засновником руху волонтерів у школі.

Номер слайду 26

Пам’ятка про проведення учнівської конференції 1. Учнівська конференція ― найвищий орган учнівського самоврядування в школі. Проводиться два рази на рік (на початку і вкінці навчального року).2. Делегатів учнівської конференції обирають на класних зборах (5-11 класи). Делегатами можуть бути вчителі, батьки.3. На учнівських конференціях обирають склад учнівської ради, обговорюються питання виховних центрів.

Номер слайду 27

Пам‘ятка педагогу-раднику1. Педагог-радник є союзником учнів в найскладніших ситуаціях.2. Педагог-радник обирається учнівським самоврядування з числа вчителів, які бажають опікуватися учнівським самоврядуванням.3. Педагог-радник грамотно керує діяльністю учнівського самоврядування, рекомендує суспільно значущі й цікаві колективні справи, залучає до системи самоврядування якомога більше число учнів.4. Будує взаємини між органами самоврядування, колективом учнів і педагогів на ідеях педагогіки співробітництва.5. Організує постійний контроль за виконанням учнями єдиних педагогічних вимог.

Номер слайду 28

Дякуємо за увагу!!!

pptx
Додано
4 лютого
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку