Україна без бар'єрів

Про матеріал
Презентація на тему "Україна без бар'єрів" створена для здобувачів освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНА БЕЗ БАР'ЄРІВ

Номер слайду 2

З ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації на 2021 та 2022 роки.

Номер слайду 3

Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище у якому буде комфортно всім.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Бар’єрне середовище створює такі умови життя, в яких жодна людина незалежно від своєї статі, віку, фізичних можливостей чи стану здоров’я – не виявляється позбавленою багатьох можливостей для життя, для розвитку, освіти, роботи та взагалі для – щастя. І саме для того, щоб суспільство і люди могли відчувати себе щасливими та жити якісним життям в містах і селищах по всій Україні, необхідно створити єдину ідеологію принципову, яка б об’єднала всі ці зусилля в один великий порив, в одне велике національне зусилля з подолання бар’єрів», – розповів експерт Володимир Висоцький.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Мова також може бути безбар’єрною. Маркером стає те, як ми спілкуємося і ставимося до людей, котрі чимось від нас відрізняються. Часом слова мають не менший вплив, аніж наші дії. Як зробити ваше мовлення безбар’єрним?

Номер слайду 9

https://www.youtube.com/watch?v=_q. Hmrzw. Hoh. Q

Номер слайду 10

Коли ви не впевнені, чи є слово образою, чи ні, чи не зачіпає воно почуттів — спробуйте поставити себе на місце людини, до якої ви звертаєтеся, про яку ви говорите або пишете. Чи сподобалося б вам таке звернення, чи хотіли б ви, щоб про вас говорили так? Тож пропонуємо 6 простих правил для спілкування без бар’єрів.

Номер слайду 11

6 правил безбар’єрного спілкування

Номер слайду 12

1. Дотримуйтесь принципу «спочатку людина».2. Уникайте маскувальних слів.3. Використовуйте фемінітиви. 4. Не перебільшуйте у своїх висловлюваннях.5. Утримуйтесь від узагальнень.6. Використовуйте нейтральну термінологію.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу !

Номер слайду 15

1.https://bf.in.ua/2. https://www.youtube.com/watch?v=_q. Hmrzw. Hoh. Q3.https://armyinform.com.ua/2023/01/12/6-pravyl-bezbaryernogo-spilkuvannya/Використані джерела

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Безродна Ірина Володимирівна
    Велике дякую за розробку заходу! Чітко та зрозуміло!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
2190
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку