"Україна.Шевченко" презентація

Про матеріал
« Кобзар»- книга, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. У «Кобзарі » Т.Шевченко висловив насамперед самого себе ,свою особистість, від першого й до останнього рядка книга виповнена індивідуальним поетовим почуттям. Тут його, Шевченків, темперамент, його щира й беззахисна у своїй відкритості душа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна.шевченко

Номер слайду 2

9 березня, ми святкуємо День народження Тараса Шевченка. Т. Г. Шевченко не тільки геніальний поет й маляр України, він глашатай українського народу.Ідеї Тараса Шевченка ще й сьогодні живуть і зворушують серця багатьох людей.

Номер слайду 3

Тарасе, наш Кобзарю, всюди. Приходиш нині ти, як свій,Тебе вітають щиро люди. На всій Україні моїй.

Номер слайду 4

Благословен той день і час,Коли прослались килимами. Земля . яку сходив Тарас. Малими босими ногами. Земля , яку скропив Тарас. Дрібними росами-сльозами.

Номер слайду 5

с. Моринці. де народився Тарас. Тарас Шевченко, автопортрет1840-1841 рр.

Номер слайду 6

Любітеся ,брати мої,Україну любіте,І за нею безталанну,Господа моліте.

Номер слайду 7

Вічне слово« Кобзар»- книга, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. У «Кобзарі » Т. Шевченко висловив насамперед самого себе ,свою особистість, від першого й до останнього рядка книга виповнена індивідуальним поетовим почуттям. Тут його, Шевченків, темперамент, його щира й беззахисна у своїй відкритості душа.

Номер слайду 8

Пам’ятники Т. Г. Шевченку

Номер слайду 9

Євген Маланюк:«Не поет – бо це ж до болю мало,Не трибун – бо це лиш рупор мас,І вже менш за все – "Кобзар Тарас"Він, ким зайнялось і запалало. Скоріше – бунт буйних майбутніх рас…»

Номер слайду 10

Тарасова могила.

pptx
Додав(-ла)
Білан Тетяна
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку