Україна у 2010-2014 роках

Про матеріал
Презентація "Україна у 2010-2014 роках," дозволяє швидше та якісніше опрацювати матеріали з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна у 2010 – 2014 роках

Номер слайду 2

Початок президентства В.  Януковича Після приходу до влади В. Янукович та уряд М. Азарова було проголошено проведення податкової, пенсійної, судової та інших реформ, скорочення бюрократичного апарату, просування в бік європейської інтеграції. Наочним втіленням активної діяльності нової команди мала бути успішна підготовка до проведення чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012». 27 квітня 2010 року – підписано Харківські угоди, які на 25 років продовжували базування Чорноморського флоту Росії в Криму. Україна натомість отримувала знижку на природний газ у розмірі 100 дол. за тисячу кубічних метрів Почалася підготовка Угоди про асоціацію з ЄС. У той самий час було ухвалено рішення про позаблоковий статус України. 30  вересня 2010  р. рішенням Конституційного Суду України Закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 р. було визнано неконституційним «у зв’язку з порушенням конституційної процедури його розгляду та прийняття».

Номер слайду 3

Податковий Майдан. Ув’язнення лідерів опозиції. Податковий Майдан (22 листопада — 3 грудня 2010  р.). Причина: прийняття Верховною Радою Податкового кодексу, який у народі прозвали КАТ (кодекс Азарова—Тігіпка). Вимоги: накласти вето на документ. Результат: Через п’ять днів на Майдан до протестувальників вийшли В. Янукович та М. Азаров і заявили, що ймовірність ветування Податкового кодексу «досить висока», а влада і підприємці мають «одну мету». 30 листопада 2010 р. Президент частково ветував кодекс, але мітингувальники відмовилися залишати Майдан, вимагаючи повного ветування. У ніч на 3 грудня силовики та комунальники під приводом розчищення території для установки новорічної ялинки знесли наметове містечко. Розправа з Податковим Майданом засвідчила, що влада була впевнена в безкарності своїх дій.

Номер слайду 4

2011 – РІК РОЗПРАВИ НАД ОПОЗИЦІЄЮ5 серпня 2011 року – заарештовано Ю. Тимошенко, а 11 жовтня суд визнав її винною в перевищенні службових повноважень і завданні матеріальних збитків «Нафтогазу» в розмірі 189,5 млн дол. Її було засуджено до семи років ув’язнення й зобов’язано виплатити збитки.27  лютого 2012  р. після тривалого утримання в слідчому ізоляторі було засуджено лідера опозиційної партії «Наша Україна — Народна Самооборона», колишнього Міністра внутрішніх справ Юрія  Луценка. призначено покарання: чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна; позбавлення права обіймати посади, що пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків на термін до трьох років; позбавлення 1-го рангу державного службовця.8  червня — 1  липня 2012  р. в Україні та Польщі відбувся чемпіонат Європи з футболу «Євро-2012»

Номер слайду 5

Мовний Майдан. Вибори до Верховної Ради України 2012  р. Мовний Майдан (3  липня  — 8  серпня 2012  р.)Причина: Закон «Про засади державної мовної політики» (так званий «закон Ківалова—Колесніченка»), який фактично розширював сферу офіційного вживання російської мови. Результат: сутички з силами “Беркута “, 8 липня, незважаючи на акції протесту, що проходили не тільки в Києві, а й в інших містах України, В. Янукович підписав скандальний закон, який передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де частка представників національних меншин становить понад 10 %.28  жовтня 2012  р. Чергові вибори до ВРУ. Партія регіонів -30 % КПУ — 13,18 %«Батьківщина» - 25,54 %«УДАР» — 13,96 %«Свобода» — 10,44 %Вибори 2012 р., як і попередні, засвідчили підтримку Партії регіонів у східних та південних областях. У новообраному парламенті різними способами поступово була утворена фракція Партії регіонів із 207 осіб (частково це були «тушки» з опозиційних партій). У союзі з КПУ це давало фракції змогу ухвалювати потрібні рішення.

Номер слайду 6

Євромайдан. Революція Гідності. Причина: 21 листопада 2013 р. за кілька днів до саміту «Східного партнерства» ЄС у столиці Литви - Вільнюсі, де мала бути підписана Угода про асоціацію з ЄС, уряд Януковича відмовився від її підписання, що призвело до початку революційних подій. Події революції: 30 листопада 2013 р. – спроба розігнати акцію протесту. Уночі загони міліції «Беркут» напали на студентів, наступного дня почались протистояння між міліцією та мирним населенням.1 грудня 2013 р. - Київ зібрався на перше віче, вимоги: відставка Кабінету Міністрів і розслідування подій 30 листопада 2013 р.8грудня 2013р. – “марш мільйона”. з 10  на 11  грудня 2013  р - кілька тисяч бійців «Беркуту» та внутрішніх військ зробили спробу звільнити («зачистити») вулицю Хрещатик та Майдан Незалежності від протестувальників 16 січня 2014 р. – влада ухвалила «диктаторські закони», за яким передбачався арешт за організації мітингів. Населення не розійшлось.ронні органи застосували проти протестувальників вогнепальну зброю. 22  січня 2014  р. загинуло троє осіб: вірменин Сергій Нігоян та білорус Михайло Жизневський, українець Юрій Вербицький. 18-20 лютого 2014 р. – найжорстокіші протистояння влади та населення. В результаті цих протистоянь з’являється Небесна Сотня (загибліучасники протесту). 20 лютого 2014 р. – ВРУ засудила насильство. Янукович утік з країни. Головою ВРУ став Олександр Турчинов, на нього також було покладено виконання обов’язків Президента.

pptx
Додано
10 квітня 2022
Переглядів
1093
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку