Україна в геополітичних планах Троїстого союзу, Четверного союзу, Центральних держав і Антанти. Український національний рух.

Про матеріал
Яке місце займала Україна в геополітичних планах інших держав, а також про український національний рух в Австро-Угорщині та російській імперії на початку Першої світової війни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна в геополітичних планах країн Антанти і Центральних держав. Українські землі

Номер слайду 2

Які військово-політичні блоки існували у Європі перед 1914 р.?У складі яких держав перебували українські землі на початку ХХ ст.?

Номер слайду 3

Антанта. Троїстий союзІталія. Австро-Угорщина. Німеччина. Франція. Велика Британія. Росія. Четверний союз. Туреччина Болгарія. Які плани щодо українських земель мали Росія, Австро-Угорщина та Німеччина?

Номер слайду 4

Причини Першої світової війни

Номер слайду 5

{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}Країна Мета. Німеччина. Розчленування Російської імперії. Приєднання Півдня України, Донецького басейну та Приазов’я. Австро-Угорщина. Послаблення Російської імперії. Приєднання Волині та Поділля. Російська імперія. Приєднання Галичини, Буковини та Закарпаття, як «исконно русских територий»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1 серпня 1914 року початок Першої світової війни

Номер слайду 8

націонал-демократ Кость Левицькийрадикал. Михайло Павликсоціал-демократ Микола Ганкевич. Головна українська рада (ГУР)

Номер слайду 9

Союз Визволення України (СВУ)Володимир Дорошенко. Дмитро Донцов. Голова СВУАндрій Жук

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Перша світова війна стала трагедією українського народу, так як стала для нього – братовбивчою. Український народ приймав участь у війні на боці двох ворогуючих сторін, та фактично боровся не за власні інтереси, а за імперіалістичні цілі Австро-Угорщини та Російської імперії.

Номер слайду 12

Питання:1. Які українські землі хотіла загарбати російська імперіяв ході Першої світової війни?А) Донецький басейн з Одесою, Кримом та Приазов’ям. Б) Волинь та Поділля. В) Східну Галичину, Закарпаття й Північну Буковину. Г) Крим та Бессарабію

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати с. 9-15 підручника. Дати відповідь на питання 1, 2, 5 (Усно с. 15)

pptx
Додано
10 вересня 2023
Переглядів
742
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку