Українські національні види спорту.

Про матеріал
Данний матеріал можно використовувати, як додатковий, для прищеплення інтересу до української культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські національні види спорту.

Номер слайду 2

Українські національні види спорту — це види спорту, засновані на українських культурних традиціях. Серед них є як відновлені, так і новостворені види. Офіційно визнаними в Україні (занесеними до реєстру Міністерства молоді та спорту) є такі: Бойовий гопак. Рукопаш гопак. Спас. Український рукопаш Спас. Хортинг

Номер слайду 3

Бойовий гопак — це українське бойове мистецтво, розроблене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях та власного досвіду дослідника бойових мистецтв львів'янина Володимира Пилата.

Номер слайду 4

Він виявив, що українські танці, особливо популярні серед козацтва Гопак та Метелиця, містять у собі дуже багато елементів, не поширених у інших народів і схожих на бойову техніку — удари ногами в стрибку, присядці чи ''павучку'', різноманітні кроки, відбивання, підсікання, "повзунці", "присядки", "тинки", "копняки" і т. п. Пізніше ці рухи, належним чином трансформовані до вимог сучасного бойового мистецтва, склали основу технічного арсеналу Бойового Гопака.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Руко́пашн гопа́к — українське бойове мистецтво, що являє собою систему фізично-духовного виховання. Його складовими є ударна техніка (рук та ніг) і боротьба (кидки, больові та задушливі захвати).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спас-це українське бойове мистецтво. Наразі існує кілька пояснень терміну ''Спас'': "Спас — це те, що спасає тебе у житті»це бойовий припас українського народу;від богів-спасів (дохристиянських);це бойове мистецтво козацьких розвідників — пластунів. Спас був відомий ще з княжих часів, серед бродників, а згодом й серед запорізьких козаків, а точніше, серед пластунів. Всі удари призначені для максимально швидкого знешкодження ворога. Навіть існує вислів — ''Спас — це швидкоплинний бій на знищення''.

Номер слайду 9

Особливістю Спасу є техніка, яка називається ''гойдок''. Вона є рухливою базою цього бойового мистецтва. Задачею ''гойдка'' є максимально швидке зближення з ворогом із одночасним ухиленням з лінії атаки та заходом супротивнику в бік. Ключовим у виконанні ''гойдка'' є ''червона пляма" — дистанція початку ''гойдка''.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Український рукопаш Спас — це український національний вид спорту, який має витоки з козацького бойового мистецтва Спаc. У 2010 році український рукопаш Спас внесений в перелік видів спорту, що визнані в Україні

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Хортинг — це сучасне українське бойове мистецтво, створене в Україні. Засновники цього єдиноборства пояснюють, що слово хортинг походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорозька Січ.21 серпня 2009 року, Міністерство молоді та спорту України, офіційно визнало хортинг як вид спорту.

Номер слайду 14

pptx
Додано
23 березня 2023
Переглядів
1521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку