Мета: ознайомити з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості;учити учнів знаходити необхідну інформацію в різноманітних джерелах знань;поглиблювати знання школярів за темою «Зимуючі птахи»;формувати явлення про залежність життя птахів від поведінки людини;формувати потребу в пізнанні живої природи; навчитися виготовляти годівнички; виховувати любов до птахів, почуття до прекрасного в праці; розвиток гуманного ставлення, мотивація до їх охорони. Тип уроку: практичний – інтегрований з музикою. Методи уроку: бесіда, розповідь з використанням ілюстрацій, пояснення з практичним показом, вправи, практична робота, відео - екскурсія. Дидактичні засоби: таблиця «Птахи взимку», готовий виріб.
Та й що казати, кожен знає ! І в пору цю, як дні холодні,Усі пташки такі голодні ….. Щоб зиму сніжну пережити ,Пташок потрібно підкормити! Щоб їх минули дні печальні,Зробили ми пташкам їдальні Чим годувати птахів? Щоб до годівнички прилітали різні птахи, підсипаємо калорійне насіння, Наприклад: несмажене насіння соняшника, крихти білого хліба, насіння гарбуза, несолоні очищені горіхи плоди горобини та калини
Рецепт смаколиків для птахів Інгредієнти: Пшениця Пшоно. Вівсяні пластівціПшенична крупа Кукурудзяна крупа. Приготування У велику ємність висипаємо всі види круп у довільному порядку. Останнім додаємо борошно. Все вимішуємо і доливаємо теплої води, щоб вийшов борошняний клейстер. Суміш повинна бути густою, але клейкою. Накладаємо готовий корм у фігурки для печива (зірочки, сердечка, грибочки, квіточки…), трохи притискаючи його пальцями. Робимо отвір для нитки олівцем і легенько витискаємо фігурку з формочки. Готовий виріб повинен підсохнути у теплому місці. Після чого втягуємо в отвір стрічку або мотузку – і еко-годівничка готова. Смачного пташкам! Інгредієнти: Манна крупа Подрібнений горіх. Рис. Борошно. Вода