Виховний захід на тему : « Пам'ятай Чорнобиль »

Про матеріал

—Мета: осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захід «Пам'ятай Чорнобиль»(присвячений 32-м роковинам Чорнобильської катастрофи та проведенню Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

Номер слайду 2

Чорнобиль : життя «до» й «після»

Номер слайду 3

Чорнобиль – місто Київської області України – розташований на річці Прип’яті при впаданні в неї річки Уж. Він є одним з найстаріших слов’янських міст. У 1923 році утворюється Чорнобильський район. Його центром стає місто Чорнобиль. У районі – 64 населені пункти.

Номер слайду 4

На ім’я міста Чорнобиля (до ХІІ ст. Стрежев) була названа і атомна електростанція. Все життя і діяльність Чорнобильської АЕС були пов’язані зі своїм ровесником – містом Прип’яттю.

Номер слайду 5

До…

Номер слайду 6

Після…

Номер слайду 7

Ти відомий сьогодні кожному –Не ім’ям своїм, а бідою. Тою вулицею порожньою. Понад прип’ятською водою…Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!У якому ти жив сторіччі?Запеклись перестиглі ягоди,Наче кров, на твоїм обличчі.

Номер слайду 8

В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року в ході проведення на 4-му реакторі ЧАЕС експериментів, пов’язаних з режимами роботи турбогенератора, виникла великомасштабна з глобальними наслідками аварія. Ядерна катастрофа

Номер слайду 9

О 1 год 23 хв 40 сек 26 квітня перший, а слідом за ним другий вибух зруйнували реактор, в якому знаходилось 200 т урану. Ланцюгова реакція ділення, яка виникла відразу ж після вибуху, зупинилась. Почався процес плавлення тепловиділяючих збірок і всіх елементів активної зони. Утворився багатокомпозиційний розплав металу, що ділився.ppt_x

Номер слайду 10

Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

-старший оператор головного циркуляційного насосу 4-го енергоблоку реакторного цеху Чорнобильської АЕС. Четвертий блок назавжди став для нього і могилою, і пам'яттю. ХОДЕМЧУК Валерій Ілліч

Номер слайду 13

Герої-ліквідатори. АКІМОВ Олександр Федорович – начальник зміни 4-го енергоблока. БАРАНОВ Анатолій Іванович – старший черговий електромонтер електроцеху. БРАЖНИК В'ячеслав Степанович – машиніст парової турбіни турбінного цеху. ВАЩУК Микола Васильович – командир відділення 6-ї самостійної воєнізованої пожежної частини міста Прип'яті.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Володимир Правик, який отримав смертельну дозу опромінення в перші хвилини аварії на ЧАЕС, до останнього вірив, що житиме.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Кібено́к Ві́ктор Микола́йович- один з перших ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року. Свого часу закінчив Черкаське вище пожежно – технічне училище.

Номер слайду 18

Ряд учасників ліквідації наслідків аварії одержали надто велику дозу опромінення, не сумісну з життям. Людський організм не був спроможний витримати такого потужного радіаційного удару, який він прийняв на себе в перші хвилини і години боротьби.

Номер слайду 19

І віддали все, що мали Життя – що одне в людини Вірю, що ви врятували Долю моєї дитини.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Перша – пожежні і енергетики своїми діями відвернули страшну загрозу від мільйонів людей. Страшно уявити. які наслідки могли бути якби герої Чорнобиля не ліквідували небезпеку, що на нас насувалась. Друга – співробітники пожежної охорони і працівники АЕС, які боролись з вогнем і радіацією, виявили безмежний героїзм і надлюдські можливості в самому ядерному пеклі. Особливу велич подвигу, який здійснили пожежні і працівники ЧАЕС 26 квітня 1986 року, надають дві обставини:

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Колись тут жили і працювали люди, закохувалися, одружувалися, народжували і хрестили дітей.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Однозначна кількість загиблих від наслідків вибуху на ЧАЕС досі невідома. За різними джерелами, це від 4 до 10 тисяч чоловік.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Минуло 30 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої, землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об'єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

Номер слайду 31

Місто, назва якого відома цілому світові, нині продовжує жити – у колишньому райцентрі Чорнобиль Київської області сьогодні мешкає близько півтисячі людей.

Номер слайду 32

Наше покоління розуміє, що не земна куля належить нам, а ми належимо їй. І нам треба передати майбутнім поколінням чисту планету. Тому зусилля всіх держав повинні бути зосереджені на знищенні ядерної зброї, на тому, щоб звести до мінімуму ризик від використання ядерної енергетики.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Виховна робота
Додано
22 квітня 2018
Переглядів
3884
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку