Урок -дослідження "Розмноження рослин"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати під час дистанційного навчання на уроці "Ядосліджую світ" ( 3 клас,до підручника О.І.Іщенко Я досліджую світ). Мета уроку: формувати уявлення про розмноження рослин; формувати вміння робити висновки із проведених дослідів; розвивати мислення, спостереження, виховувати бережне ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок – дослідження. Способи розмноження рослин. Завдання

Номер слайду 2

Знаємо. Висновок: рослини – це живі організми, а отже, вони розмножуються(Довідка: розмножуватись – давати потомство)

Номер слайду 3

Як розмножуються рослини?Відеоспостереження Для того, щоб виростити рослину, треба висіяти в ґрунт насіння. Однак рослини можуть розмножуватися й іншими способами.

Номер слайду 4

Способи розмноження рослин. Розмноження листком: Зрізаний листочок спочатку ставлять в стаканчик з водою. Після появи корінців пересаджують у ґрунт.

Номер слайду 5

Способи розмноження рослин. Розмноження насінням: Посійте насіння в легкий, багатий гумусом ґрунт;Полийте, укрийте плівкою, через 7-14 днів воно проросте; Коли сходи зміцніють, розсади їх в горщики.

Номер слайду 6

Способи розмноження рослин. Розмноження цибулиною: Цибулини саджають на глибину, яка в 3-4 рази перевищує їх висоту;Зазвичай їх розсаджують раз в 3-5 років, якщо ж необхідно прискорити вегетативне розмноження –  через 2 роки

Номер слайду 7

Способи розмноження рослин. Розмноження бульбою: При розмноженні бульбами можна брати як цілу бульбу, так і її частину;Бульба висаджується в грунт або горщик.

Номер слайду 8

Способи розмноження рослин. Розмноження живцями: Зріжте з материнської рослини сильний зелений пагін без квітки;Заглибте живці на 1-2см у грунт і рясно полий;Накрийте горщик з живцем пластиковою пляшкою у теплому світлому місці.

Номер слайду 9

Способи розмноження рослин. Розмноження кореневищами: Викопайте кореневища та розділіть на частини;Потім розсадіть. Це краще робити навесні.

Номер слайду 10

Практична робота «Вирости рослинку»Інструкція: Обери спосіб розмноження рослини;Приготуй інвентар ( посудина, ніж, грунт, вода, матеріал для розмноження); Виконай всі дії, які необхідні для розмноження рослини, яку ти обрав(ла);Спостерігай за рослиною та записуй свої спостереження.{8799 B23 B-EC83-4686-B30 A-512413 B5 E67 A}Назва рослини Дата{0505 E3 EF-67 EA-436 B-97 B2-0124 C06 EBD24}Початок дослідження. Поява корінців. Утворення 4-5 корінців завдовжки 1 см. Висаджування в грунт. Поява першого листка Поява другого листка

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Онлайн- вправаhttps://learningapps.org/watch?v=py3k4u63t22

Номер слайду 14

Під час свого дослідження я дізнався/дізналася….я зрозумів/зрозуміла….я навчився/навчилася….

pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
1630
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку