Урок №1 ,,Предмет шкільної історії" НУШ 5 клас

Про матеріал
Додав(-ла) Мельничук О.Д. Вступ до історії України та громадянської освіти. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти. Автор: Віталій Власов, Ігор Гирич, Оксана Данилевська. Видавництво: Київ «Генеза». Рік видання: 2022
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Предмет шкільної історії

Номер слайду 2

Бесіда з учнями. Які предмети ви вивчали у попередніх класах?2. Чи була серед них історія?3. Як Ви думаєте, чи цікавим буде цей новий предмет?

Номер слайду 3

Лист від Кліо. Привіт вам, п’ятикласники й п’ятикласниці! Давайте дружити! Мене звати Кліо. Так мене назвали в честь грецької богині історії. Думаю, що недарма. Я люблю читати книги на історичну тематику та дивитися історичні фільми. Коли я читаю книгу чи дивлюся фільм, то уявляю себе у вирі історичних подій, про які розповідається. Скажу по секрету, інколи я навіть дофантазовую і змінюю сюжет. Мене дуже цікавить історія, адже вона приховує чимало загадок і таємниць. Я навчатимуся разом з вами у п’ятому класі, разом ми будемо вивчати історію. Щиро вірю, що ця дивовижна і захоплююча подорож у часі й просторі запам’ятається вам назавжди!

Номер слайду 4

Вправа ,,Незакінчене речення”«Я розповім тобі історію …» «Зі мною трапилась така історія … » «А колись було так … »

Номер слайду 5

Головні питання, з яких починають вивчати історію. ЩО? ДЕ? КОЛИ? ЯК?

Номер слайду 6

Виконай руханку!

Номер слайду 7

Багатоманітність історіїЗ давніх-давен люди переповідали історію життя. Недарма колись давно стародавні греки розуміли історію як розслідування, пізнавання.

Номер слайду 8

Історія України – складова європейської історіїУ кожного з нас є своя історія. Є історія наших родин, наших рідних. Є історія в кожного міста й села. Є історія народів і країн. Історія кожної людини, кожної родини — це частина історії країни. Історія нашої України є невід’ємною складовою всесвітньої історії, адже це — частина спільної історії народів нашої планети.

Номер слайду 9

ІСТОРИЧНИЙ ФАКТ, ЧАС, ПРОСТІР, ІСТОРИЧНІ ПОДІЇ ТА ЯВИЩАУся історія людства складається з ланцюга історичних подій і явищ, що є історичним процесом. Наприклад: Дата вашого народження — це теж історичний факт, який належить до минулого. Дата народження — це початок вашої історії. День, місяць і рік народження — це час, а місце вашого народження — це простір.

Номер слайду 10

Висловіть свої враження від уроку, продовживши речення:На сьогоднішньому уроці для мене найважливішим відкриттям було…Найбільші труднощі я відчув… Я зрозумів, що…Я не знав, а тепер знаю…На наступних уроках мені хотілося б знову…

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Розшифруйте хмаринку слів і складіть крилатий вислів. Знайдіть і запишіть прислів’я та приказки про минуле чи історію.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
8 вересня 2022
Переглядів
1262
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку