Урок №24. Вступ до теми «Чарівні перетворення»

Про матеріал
Урок розробила вчителька початкових класів Д'ячишина Олена Василівна! Цікавий і доступний матеріал!
Перегляд файлу

Урок №24. Вступ до теми «Чарівні перетворення»

Хід уроку

Вітаю на уроці ЯДС

Чи готові ви до уроку? Доведіть – рухами тваринку покажіть!

Покажіть зайчика, якщо будете працювати активно.

Покажіть сову, якщо будете уважними і старанними.

Покажіть білочку, стрибаючу з гілочки на гілочку, якщо працюватимете в гарному настрої.

Покажіть їжачка, якщо будете працювати творчо.

Молодці, бачу, що ви вже готові до роботи, тож розпочинаймо. Ну і як же наш урок ЯДС без постійної рубрики «Прогноз погоди», тож до слова запрошується синоптик………( зараз пора року осінь, 7 листопада,понеділок, небо похмуре, опадів немає, температура повітря ___)

Дітки,  закрийте оченята і уявіть, що на вас дме осінній вітер! погляньте, що він мені приніс. Так це справжній чарівний капелюх! Погляньте на нього уважно, який він гарний, яскравий! Ану відкрийте свої щоденники вражень і простим олівцем намалюйте його, тільки не розфарбовуйте, в кінці уроку ви дізнаєтесь чому. А зараз гарненько подумайте, які три бажання вам хотілося б йому загадати. І запишіть їх поряд з капелюхом. Поки що, щоденники не закривайте, а просто відкладіть в сторону.

Дітки, не дарма ми з вами на початку уроку перетворювалися в тваринок, а потім до нас прилетів чарівний капелюх. Це тому що,  темою місяця над якою ми працюємо є …. Продовжіть моє речення …. «Чарівні перетворення».

Вивчаючи цю тему ви :

  1. “побуваєте” у Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській та Київській областях;
  2. дізнаєтесь, які чарівні перетворення відбуваються у природі восени і чому воду називають чарівницею;
  3. навчишся визначати свіжість курячого яйця і довідаєшся, які дива відбуваються під його шкаралупою;
  4. пригадаєш шлях, який долає зернятко, аби стати хлібиною, і довідаєшся про трагічну сторінку в історії України — Голодомор.

Я просто впевнена, що під час вивчення цієї теми буде цікаво і пізнавально.

Дітки, а зараз хочу почути ваші думки. Що ви уявляєте, коли чуєте словосполучення «Чарівні перетворення»? (зошит с.34 завд.1)

А тепер погляньте на завдання 2 де ваша ровесниця Яна перетворила цифри на тваринку. Яку саме? А розкажіть які перетворення відбуваються з зайчиком у природі? (він змінює свою шубку) Схоже завдання 3 ви виконаєте вдома, не забудьте тільки надіслати мені фото звіт своєї роботи, я в свою чергу зроблю відео колаж, де ми зможемо побачити політ вашої уяви!

А зараз зайчик запрошує вас порухатись.

Фізкультхвилинка (заєць)

Дітки наша осінь теж чарівниця, а які ж чарівні перетворення вона вміє робити?(фарбувати листочки, струшувати листочки, змушувати відлітати птахів, іти дощам, змінювати температуру повітря)

Тож пропоную вам виконати завдання про осінь, а саме прочитати текст і доповнити його відповідними наліпками (с.34 завд.4)

Дітки, наша осінь чарівниця хоче перемістити нас в зовсім інше чарівне місце, котре знаходиться в вашому підручнику на с. 72. Що не очікували? Так це магазин. Я думаю, що ви всі дуже полюбляєте це місце! А зараз своїми оченятками уважно розгляньте, що і хто є на цій картинці. Уважно дивіться. Тому що тільки найспостережливіші зможуть відповісти на мої запитання.

Запитання:

  1. Назвіть відділи, які є в цьому магазині. (овочів, фруктів, квітів, балаклія, молочний, кондитерський, книжковий, ігри та іграшки, напої)
  2. На які страви можна перетворити борошно, фрукти, овочі, яйця?
  3. На яку інформацію зверне увагу покупець, перш ніж купувати продукт?
  4. Що є на малюнку такого, чого не може бути насправді? Чому?
  5. Знайди людину, котра має те, що допоможе їй уникнути зайвих покупок.

Дітки, перш ніж дати відповідь на наступне запитання, пропоную пограти в гру « Покажи емоцію» (я називатиму емоцію, а ви повинні будете показати її за допомогою виразу свого обличчя)

  1. Хто з покупців задоволений? Хто розгублений?

Дітки, ви молодчинки! Бачу, що чудово орієнтуєтесь в магазині. Тому для таких покупців як ви, у мене є цікаве завданнячко. Але його ви виконаєте вдома. Так як наша тема місяця нагадайте мені ще раз яка? Так «Чарівні перетворення», тому це завданнячко буде у вигляді чарівного к’юар коду, який ви роз чаклуєте за допомогою своїх телефонів. Хто не зможе це зробити, напишете мені, тоді я скину вам посилання. А завтра розкажете мені про успіхи у проходженні цього завдання. Також завтра познайомимося з новою пригодою наших жевжиків і почнемо досліджувати нову область України.

Давайте підсумуємо наш урок. Я буду кореспондентом і візьму у вас інтерв’ю.

Молодчинки, сьогодні гарно попрацювали, а тепер нам залишилося зафарбувати наші капелюшки (Зелений – я молодець, все вдалося, Жовтий- добре, але можу краще, Червоний – потрібна допомога.

 

docx
Додано
19 березня 2023
Переглядів
540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку