Урок № 7. "Палітра Криму" 4 клас

Про матеріал
Презентація містить матеріали до уроку № 7 "Палітра Криму" для 4 класу за підручником Т.Рублі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАЛІТРА МИСТЕЦТВА КРИМУ

Номер слайду 2

ТИМАЧАСОВО ОКУПОВАНА ТЕРИТОРІЯ КРИМУ

Номер слайду 3

. На півдні України розквітло надзвичайно самобутнє мистецтво кримськотатарського народу. У ньому гармонійно поєднані мистецькі традиції країн Азії та Європи, помітні відгуки давніх культур і риси національного фольклору.

Номер слайду 4

Фольклорне музичне мистецтво кримськотатарського народу. Пісні-частівки – ЧИНСумні пісні – ДОЛУРелігійні співи – МЕВЛЮДИНародні кримськотатарські пісні зазвичай виконують одноголосно. Характерний вишуканий інструментальний вступ, що виражає настрій творів.

Номер слайду 5

Кримськотатарська народна пісня Традиційні кримськотатарські народні інструменти: ЗУРНАДАВУЛСАЗКЕМАНЧЕ

Номер слайду 6

«Моя Україна»виконати з почуттям гордості за свою Батьківщину. Джамала – українська співачка кримськотатарського походження. У 2016 році перемогла у пісенному конкурсі «Євробачення» із піснею «1944», яка присвячена трагедії виселення народу з Кримського півострова.

Номер слайду 7

??????????????????????????????Опишіть свої враження від прослуханого твору. Розкажіть про засоби виразності, якими передано зміст і характер пісні. Доберіть слова, які характеризують цей твір.

Номер слайду 8

«Хайтарма»кримськотатарський народний танець. Які інструменти є провідними у його звучанні?Чому цей танець такий вшанований кримськотатарським народом?Н. Май «А я живу на рідній Україні» - передайте характер цієї пісні танцювальними рухами.

Номер слайду 9

«Їхав козак на війноньку» - виконання Їхав козак на війноньку."Сказав: «Прощай, дівчинонько. Прощай, дівчино, чорнобривонько,Їду в чужую сторононьку!»Дай же, дівчино, хустину,Може, у бою я загину,Темної ночі закриють очі,Легше в могилі спочину!"Дала дівчина хустину,Козак у бою загинув,Темної ночі закрили очі,Вже він в могилі спочинув.

Номер слайду 10

ПІДСУМОК УРОКУВеселий смайлик задає питання!!!!

pptx
Додано
31 січня 2023
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку