Урок "Анімація в Power Point"

Про матеріал
Тема уроку: “Анімація в Power Point” Мета: навчити створювати рухомі зображення, використовуючи програму Power Point. Цілі: • навчальна: навчити додавати до об’єкта анімацію різного типу; • розвивальна: розвивати логічне мислення; формувати вміння діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки; • виховна: виховувати інформаційну культуру учнів, уважність, акуратність, дисциплінованість. Тип уроку: засвоєння нових знань; формування вмінь і навичок; Обладнання: проектор, мультимедійна дошка, комп'ютери учнів. Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу.
Перегляд файлу

Тема уроку: Анімація в Power Point”

Мета: навчити створювати рухомі зображення, використовуючи програму Power Point.

Цілі:

  •        навчальна: навчити додавати до об’єкта анімацію різного типу;
  •        розвивальна:  розвивати логічне мислення; формувати вміння діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки;
  •        виховна:  виховувати інформаційну культуру учнів, уважність, акуратність, дисциплінованість.

Тип уроку: засвоєння нових знань; формування вмінь і навичок;

Обладнання: проектор, мультимедійна дошка, комп'ютери учнів.

Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу.

Хід уроку:

1. Організаційний момент

2. Мотивація навчальної діяльності

На початку уроку давайте подивимося перший в світі мультиплікаційний фільм. Цей мультфільм називається «Фантасмагорія», він був створений у
1908 році французьким художником Емілем Коля.

Перегляд фільму.

  •         Вам сподобався мультфільм?

Сучасні мультфільми звичайно яскравіше і цікавіше. І діти, і дорослі люблять дивитися мультиплікаційні фільми. Для їх створення автори придумують героїв і сюжет, роблять ескізи, розробляють сценарій, де детально відображають всі події і розташовують їх в певній послідовності.

Мало хто знає, що для того щоб його улюблений мультиплікаційний герой «жив» на екрані на протязі однієї хвилини, потрібно близько 1500 малюнків. Раніше кожен з них доводилося малювати вручну на аркуші прозорої плівки, щоб його можна було накласти на фон. Неважко підрахувати, що 10-хвилинний мультфільм складається з 15 000 малюнків. Якщо припустити, що художник зможе виконувати в день по 50 малюнків, то і тоді на виробництво всього мультфільму піде близько року.

Комп'ютер істотно полегшує працю художника. Ми з вами в цьому році створювали векторні зображення за допомогою Microsoft Word.

-Що може ця програма?

Введене в комп'ютер зображення можна збільшувати, зменшувати або копіювати.

Для того щоб розфарбувати малюнок, художнику досить обрати на комп'ютері потрібний колір і вказати необхідну ділянку. Якщо колір не сподобався, його можна тут же замінити. А раніше потрібно було спочатку очистити плівку від старої фарби і тільки потім нанести на неї нову.

3. Повідомлення теми, мети і завдань уроку.

Мультфільми можуть створювати не тільки професійні художники. Будь-яка людина може самостійно створити свій власний мультфільм.

  •         Як ви думаєте, чим ми будемо займатися сьогодні на уроці?

Сьогодні ми розглянемо Power Point, як програму в якій можна створювати власні мультфільми. Давайте розгорнимо зошити і запишемо тему сьогоднішнього уроку: “Створення анімації в програмі Power Point”.

Сьогодні на уроці ми з вами повинні розглянути як створити анімацію в Power Point та створимо рухоме зображення.

4. Актуалізація опорних знань.

Давайте пригадаємо:

  •     Як відкрити програму Power Point?
  •     Як обрати макет слайду?
  •     Як додати зображення до слайду презентації?
  •     Як переглянути презентацію в повноекранному режимі?

Використовується сервіс Kahoot - https://create.kahoot.it/share/microsoft-office-power-point-2007/4915a030-e253-4423-872e-d4469c271e2b

5. Ознайомлення з новим матеріалом.

Отже, що ж таке анімація?

Анімація - технологія, що дозволяє за допомогою неживих нерухомих об'єктів створювати ілюзію руху.

Мультиплікація – вид мистецтва, твори якого створюються методом покадрової зйомки послідовних фаз руху мальованих об'єктів.

Я пропоную вам створити сьогодні рухоме зображення, яке називається «Морське дно».

Після розміщення всіх об’єктів на слайді, для додавання ефектів анімації потрібно перейти у відповідну вкладку «Анімація» та відкрити панель анімації – «Настройка анимации». Праворуч з’явиться панель налаштування анімації, щоб вона стала активною потрібно обрати об’єкт для якого буде налаштовуватися анімація.

Обравши об’єкт для якого будемо налаштовувати (фігура, текст, фото, кліпарт, смарт-об’єкт) праворуч буде активна клавіша . Тут можливе додавання 4 видів анімації: входу, виділення, виходу та шляхи переміщення.

Ефекти «входу» задають появлення об’єкта на слайді, «виділення» – як буде виділятися об’єкт, «виходу» – зникнення, «шляхи переміщення» – яким чином буде рухатися об’єкт на слайді.

Після обрання ефекту зверніть увагу на додаткові налаштування: можливо обрати швидкість виконання анімації та настання анімації.

6. Інструктаж з БЖД.

Давайте пригадаємо правила техніки безпеки при роботі за комп’ютером. Зараз на екрані будуть з’являтися хмаринки слів, а ви повинні пригадати правило.

7. Застосування вивченого.

Тепер давайте створимо нашу анімацію. Сідайте за комп’ютери. Всі необхідні матеріали знаходяться на робочому столі в папці «Анімація»

8. Підведення підсумків уроку.

Давайте підіб'ємо підсумок нашого уроку.

Скажіть, чому ви сьогодні навчилися?

У вас були труднощі при роботі?

Як можна було вирішити цю проблему?

Де ми зможемо використовувати рух об'єкта крім мультфільму?

9. Домашня робота.

На наступному уроці ми з вами будемо створювати анімацію на вільну тему. Тому вдома ви обдумаєте сюжет власного мультфільму, вигадаєте персонажів, підготуєте необхідні малюнки, картинки і принесете їх на наступний урок на будь-якому носії.

docx
Додав(-ла)
Цюрюпа Леся
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
1051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку