"Урок" Апарат пароварильний АПЕСМ-2(Н.П.Саєнко "Устаткування ПГХ")

Про матеріал
АПЕСМ -2 АПЕСМ 2 Апарат пароварильний електричний секційно - модульований Призначення- для варіння на пару риби,овочів,м'яса та розігрівання різних кулінарних виробів. Будова 1.Корпус- має вигляд шафи ,облицьований листами із нержавіючої сталі й установлено на підставку з опорами які регулюються по вистоті. 2.Робоча камера - 2 секції. Кожна сеція має дві самостійні варильні камери. 3. Дверцята - розташовані спереду варильних камер,мають засувки(призначені для видалення зайвої пари). 4.Листи - прямокутні дека . Перфаровані - мають отвори,на них варять на пару і не перфаровані із знімальними кришками - для розігрівання кулінарних виробів. 5.Парогенератор- розташований під варильними камерами. Вода в парогенераторі закіпає і пара що утворюється по трубопроводах подається до варільних камер,тим сами нагрівая їх .Для промивання парогенератора передбачено вентель. Апарат розігрівається до температури 95-97 градусів за 20 хв. 6.Живильний бачок з поплавком - показує рівень води у парогенераторі. 7.Нагрівальні елементи -ТЕни розтошовані в парогененраторі. 8.Датчик захисту від "сухого ходу"- при відсутності води в парогенераторі він спрацьовує і апарат вимикається. 9.Пульт керування - ручка перемикача і пакетного вимикача,сигнальні лампи: червона- "немає води" та "зелена"-нагрівання. 1-вентель,2-ТЕни,3-опори,4-парогенератор,5-дверцята камери,6- вентель на парогенераторі,7-замок,8-основа,9-пульт керування,10-болт заземлення,11-кожух клемника ТЕн,12-живильний бачок,13- датчик "сухого ходу", 14- паропровідник,15- дека перфаровані,17- варільна камера,18-дека не перфаровані,19-ковпак,20-трубопровід для відведення конденсату в каналізацію,21-сигнальні лампи,22- вимикач,23- перемикач. Правила експлуатації Перед початком роботи 1.Перевіряють заземлення ,килимок,сан.стан камер та листів,пульт керування. 2.Вентель для зливання води із парогенератора закривають. 3. Вентель на трубопроводі для заповнення живильного бачка та парогенератора - відкривають. 4.Пристрій для перекриття пари відкривають. Під час роботи 1.Вмикають тени- загоряється сигнальна лампа "Нагрівання " 2.Після нагрівання робочої камери загрудаєть продукти на листах. По закінченню роботи 1.Розвантажують апарат так- відкривають засувки випускаючи зайву пару. 2.Відкривають дверцята але не повність ,для того ,щоб випустити залишок пара. 3.Розвантажуть апарат користуючись ручником. 4.Апарат промивають теплою водою та просушують. Д/з самостійно написати техніку безпеки!
Перегляд файлу

АПЕСМ -2

                         АПЕСМ 2 Апарат пароварильний  електричний секційно - модульований
Призначення- для варіння на пару риби,овочів,м'яса  та розігрівання  різних кулінарних виробів.
                                                                Будова
1.Корпус-  має вигляд шафи ,облицьований листами із нержавіючої сталі й установлено на підставку з опорами які регулюються по вистоті.
2.Робоча камера - 2  секції. Кожна сеція має   дві самостійні варильні  камери.
3. Дверцята - розташовані  спереду варильних камер,мають засувки(призначені для видалення  зайвої пари).
4.Листи -  прямокутні дека . Перфаровані - мають отвори,на них варять на пару і не перфаровані із знімальними кришками - для розігрівання  кулінарних виробів.
5.Парогенератор- розташований під варильними камерами. Вода в парогенераторі закіпає і пара що утворюється по  трубопроводах  подається до варільних камер,тим сами нагрівая їх .Для промивання парогенератора  передбачено вентель.  Апарат розігрівається до температури 95-97 градусів за 20 хв.
6.Живильний бачок з поплавком - показує рівень води  у парогенераторі.
7.Нагрівальні елементи -ТЕни  розтошовані в парогененраторі.
8.Датчик захисту від "сухого ходу"- при відсутності води в парогенераторі він спрацьовує і апарат вимикається.
9.Пульт керування -  ручка перемикача і пакетного вимикача,сигнальні лампи:  червона- "немає води"  та "зелена"-нагрівання.

D:\Документы\Загрузки\unnamed (1).jpg


1-вентель,2-ТЕни,3-опори,4-парогенератор,5-дверцята камери,6- вентель на парогенераторі,7-замок,8-основа,9-пульт керування,10-болт заземлення,11-кожух клемника ТЕн,12-живильний бачок,13- датчик  "сухого ходу", 14- паропровідник,15- дека перфаровані,17- варільна камера,18-дека не перфаровані,19-ковпак,20-трубопровід для відведення конденсату   в каналізацію,21-сигнальні лампи,22- вимикач,23- перемикач.
                                                       Правила експлуатації
Перед початком роботи
1.Перевіряють заземлення ,килимок,сан.стан камер та листів,пульт керування.
2.Вентель  для зливання води із парогенератора закривають.
3. Вентель на трубопроводі для заповнення живильного бачка та парогенератора - відкривають.
4.Пристрій для перекриття пари відкривають.
Під час роботи
1.Вмикають тени-  загоряється сигнальна лампа "Нагрівання "
2.Після нагрівання робочої камери загрудаєть продукти на листах.
По закінченню роботи
1.Розвантажують  апарат так- відкривають засувки випускаючи зайву пару.
2.Відкривають дверцята але не повність ,для того ,щоб випустити  залишок пара.
3.Розвантажуть  апарат   користуючись ручником.
4.Апарат промивають  теплою водою та просушують.
Д/з самостійно написати техніку безпеки!
 

 

docx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
4271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку