АПЕСМ -2
АПЕСМ 2 Апарат пароварильний електричний секційно - модульований
Призначення- для варіння на пару риби,овочів,м'яса та розігрівання різних кулінарних виробів.
Будова
1.Корпус- має вигляд шафи ,облицьований листами із нержавіючої сталі й установлено на підставку з опорами які регулюються по вистоті.
2.Робоча камера - 2 секції. Кожна сеція має дві самостійні варильні камери.
3. Дверцята - розташовані спереду варильних камер,мають засувки(призначені для видалення зайвої пари).
4.Листи - прямокутні дека . Перфаровані - мають отвори,на них варять на пару і не перфаровані із знімальними кришками - для розігрівання кулінарних виробів.
5.Парогенератор- розташований під варильними камерами. Вода в парогенераторі закіпає і пара що утворюється по трубопроводах подається до варільних камер,тим сами нагрівая їх .Для промивання парогенератора передбачено вентель. Апарат розігрівається до температури 95-97 градусів за 20 хв.
6.Живильний бачок з поплавком - показує рівень води у парогенераторі.
7.Нагрівальні елементи -ТЕни розтошовані в парогененраторі.
8.Датчик захисту від "сухого ходу"- при відсутності води в парогенераторі він спрацьовує і апарат вимикається.
9.Пульт керування - ручка перемикача і пакетного вимикача,сигнальні лампи: червона- "немає води" та "зелена"-нагрівання.
1-вентель,2-ТЕни,3-опори,4-парогенератор,5-дверцята камери,6- вентель на парогенераторі,7-замок,8-основа,9-пульт керування,10-болт заземлення,11-кожух клемника ТЕн,12-живильний бачок,13- датчик "сухого ходу", 14- паропровідник,15- дека перфаровані,17- варільна камера,18-дека не перфаровані,19-ковпак,20-трубопровід для відведення конденсату в каналізацію,21-сигнальні лампи,22- вимикач,23- перемикач.
Правила експлуатації
Перед початком роботи
1.Перевіряють заземлення ,килимок,сан.стан камер та листів,пульт керування.
2.Вентель для зливання води із парогенератора закривають.
3. Вентель на трубопроводі для заповнення живильного бачка та парогенератора - відкривають.
4.Пристрій для перекриття пари відкривають.
Під час роботи
1.Вмикають тени- загоряється сигнальна лампа "Нагрівання "
2.Після нагрівання робочої камери загрудаєть продукти на листах.
По закінченню роботи
1.Розвантажують апарат так- відкривають засувки випускаючи зайву пару.
2.Відкривають дверцята але не повність ,для того ,щоб випустити залишок пара.
3.Розвантажуть апарат користуючись ручником.
4.Апарат промивають теплою водою та просушують.
Д/з самостійно написати техніку безпеки!