Урок "Догляд за руками. Догляд за шкірою рук. Засоби по догляду за шкірою рук"

Про матеріал
Презентація виконана до теми уроку "Догляд за руками. Догляд за шкірою рук. Засоби по догляду за шкірою рук". Ви ознайомитесь із засобами догляду за шкірою рук.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Догляд за руками. Догляд за шкірою рук. Засоби по догляду за шкірою рук

Номер слайду 2

Догляд за руками - засоби для догляду за шкірою рук. Навряд чи коли-небудь раніше ринок засобів по догляду за руками був настільки багатий і цікавий. Виробники не обмежуються вже тільки випуском традиційних кремів для зволоження сухої шкіри рук, вони пропонують безліч продуктів, які вирішують одночасно кілька завдань. Суттєво змінилося становище з появою на ринку фірм, що спеціалізуються на випуску засобів по догляду за руками.

Номер слайду 3

Догляд за руками - дезінфікуючі засоби. Дезінфектори для рук служать для однокрокової санітарної обробки і не вимагають подальшого миття. Дезінфікуючі засоби вбивають бактерії, віруси грипу, стафілококові і стрептококові інфекції, пом'якшують і зволожують шкіру. Використовуються перед проведенням процедури манікюру, педикюру, моделювання і дизайну нігтів.Існують також препарати для глибокого очищення, знежирення, дезинфікування і короткострокової дегідратації (видалення вологи) натуральних нігтів. Дані препарати запобігають сколювання і відшаровування нігтів, усувають забруднення, масло і вологу, особливо після "мокрого" манікюру, не тільки з поверхні нігтя, але і між його шарами. Мають властивість швидкої зупинки крові при порізах. Можуть застосовуватися на нігтях перед нанесенням на них лаку або штучного покриття (акрил, гель, тканину і т.д.).

Номер слайду 4

Догляд за руками - традиційні засоби для зволоження шкіри рук. Продукти цієї групи служать самим простим і насущним цілям: зволожити шкіру рук, захистити від шкідливих впливів, збагатити поживними речовинами. Вони мало ароматизовані або зовсім не пахнуть і підходять усім. Їх склад не змінюється багато років: основою для традиційних натуральних кремів завжди служать вазелін і гліцерин (що становлять від 15 до 40%) - речовини, які надають сильне пом'якшувальну дію і сприяють відновленню захисних функцій епідермісу. У креми зазвичай додаються також екстракти масел зернових, масло чайного дерева і алантоїн. Найпопулярнішими на нашому ринку як і раніше залишаються зволожуючі і захисні креми. Фахівці поспішають порадувати новинками: ними розроблено цілий комплекс кремів, що захищають від холоду. Набір включає креми для обличчя, ніг, звичайний крем для рук і гель для рук сильної дії, що рятує від неприємних відчуттів на морозі, коли пальці від холоду немов "горять".

Номер слайду 5

Догляд за руками - традиційні засоби для зволоження шкіри рук. До традиційних засобів відносять і зволожуючі лосьйони для рук і тіла. Лосьйони для рук по консистенції рідині, ніж креми, оскільки в них більше масла. Такі лосьйони містять вітамін А, Е, екстракти рослин, мінеральні масла, гліцерин, ланолін і т.д. Лосьйони зволожують, пом'якшують шкіру і регулюють її кислотно-лужний баланс. Лосьйони часто використовують на заключній стадії будь-якого виду манікюру, а також для домашнього догляду за руками і тілом. Існують спеціальні лосьйони для проведення процедури гарячого манікюру. Надалі лосьйон, який перебував на руках, може бути використаний для їх масажу.

Номер слайду 6

Догляд за руками - традиційні засоби для зволоження шкіри рукеред засобів по догляду за шкірою рук та різних препаратів для манікюру виділяється група кремів, які впливають одночасно і на шкіру, і на нігті. Подвійна дія таких препаратів забезпечують входять до їх складу зміцнюють речовини, найчастіше хітин (екстракти з панцирів ракоподібних), D-пантенол або вітамін В5 - компоненти, які сприяють відновленню клітин і зміцненню нігтя. Всі креми роблять шкіру приємною на дотик, діють швидко і не залишають слідів жиру на руках. Такий крем має подвійне впливом: він не тільки зміцнює епідерміс і нігті, але і сприяє депігментації і не дає долонях потіти. У складі цих коштів цілий набір рослинних відбілюючих компонентів з додаванням ароматичної есенції кипариса, що припиняє потовиділення.

Номер слайду 7

Догляд за руками - засоби для масажу рукІснують і спеціальні лосьйони для масажу рук. Такі препарати, збагачені розчиненими у воді керамідами, роблять шкіру еластичною і гладкою. Витяжка з вівса покриває шкіру тонкою невидимою плівкою, захищаючи і утримуючи в ній вологу тривалий час. Натуральне пальмове масло і сквалан чудово зволожують і змащують шкіру. Присутність у складі лосьйонів токоферолацетата дозволяє захистити мембрани клітин від дії вільних радикалів, що сприяє кращому всмоктуванню і збереженню вологи. Складна суміш натуральних олій, що входять в основу продуктів для масажу, живить шкіру, тонізує епідерміс, поліпшує кровообіг, забезпечує м'язову релаксацію. Всі вони включають в себе оливкова олія, збагачене вітаміном Е, олія зародків пшениці, також багате вітамінами А і Е, вазелінове масло і масло шипшини. До складу олій для масажу вводять різні ефірні масла, наприклад:

Номер слайду 8

Догляд за руками - засоби для масажу рук. Масло шавлієве. Свіжий і пряний аромат ефірного масла мускатного шавлії має заспокійливим і релаксуючим дією. Масло цитрусове. Має протизапальну і в'язким діями. Свіжий запах цитрусових тонізує і створює відчуття комфорту. Масло сандалове. Допомагає позбутися від депресії і нервового напруження, має заспокійливу дію. Олія з розмарином і іланг-іланг. Розмарин допомагає стимулювати кровообіг, зняти втому, а іланг-іланг гасить наслідки будь-яких видів стресу, зменшує занепокоєння. Масло рекомендується застосовувати при млявою шкірі.

Номер слайду 9

Догляд за руками - очищаючі засоби. Основним засобом для видалення бруду з рук є мило. Його змішують також з теплою водою і наливають в кюветкі для змочування пальців при виконанні простого манікюру. Мило буває чотирьох видів: у вигляді гранул, пластівців, кускове і рідке. Рекомендовано користуватися рідким милом, тому що на поверхні твердого мила скупчуються бактерії і на ньому можуть розмножуватися мікроби. Рідке мило для рук і тіла чудово очищає шкіру без висушування. Покращує шкірний покрив, живить, зміцнює, вирівнює його і розгладжує зморшки. Служить прекрасним засобом, що оберігає шкіру від старіння. Кожен вид мила, завдяки оригінальному складу, має свій унікальний аромат.

Номер слайду 10

Догляд за руками - очищаючі засобиІншим сучасним очищувачем є "мило без води". Препарат так названий тому, що використовується в чистому вигляді і не вимагає змивання водою. На руки наносять 10-12 мл препарату і втирають, бруд скачується. Склад такого гелю містить спеціальні дезінфікуючі добавки і упакований в ємність з дозатором, що робить його зручним у використанні. Особливо добре використовувати такий очисник перед манікюром, так як він не насичується нігті зайвої вологою. До препаратів, очищує поверхню шкіри від забруднень, відносять і скраби для рук і тіла. Завдяки вмісту у складі таких натуральних інгредієнтів, як сіль, цукор, олія соняшника, препарати забезпечують фізичну ексфоліацію з одночасним зволоженням і харчуванням шкіри вітамінами і необхідними жирними кислотами. Препарати м'яко відлущують шкіру, залишаючи її гладкою на дотик.

Номер слайду 11

Догляд за руками - очищаючі засобиІснують також препарати у вигляді відлущуючих кристалів для поверхневого пілінгу. Завдяки наявності альфа-оксікіслотного комплексу (фруктові кислоти), препарати виробляють м'який поверхневий пілінг шкіри. Для того щоб не порушувати кислотно-лужний баланс шкіри, отшелушивающие кристали використовуються тільки з активатором. Активатори використовуються для глибокого пілінгу. Препарати активізують роботу альфа-оксікіслотного комплексу і сприяють його проникненню в шкіру для глибокого пілінгу. До складу активаторів можуть входити: інгредієнти із зволожуючими і загоюючими властивостями; пантенол, що утримує вологу в шкірі; вітамін Е - антиокислювач і кондиціонер для шкіри; сечовина - антизапальний та антисептичний агент; гліцерин, пропіленгліколь і тригліцериди, які використовуються в якості зволожувачів; ізопропілміристат - екстракт , отриманий з мускатного горіха, пом'якшувальний шкіру і підсилює проникнення альфа-оксікіслотного комплексу.

Номер слайду 12

Догляд за руками - очищаючі засоби. В даний час ряд фірм розробляє нові препарати на основі комплексного використання ароматичних масел, фітоекстрактів і талассопродуктов. Емульгуючу основою препарату, очищає поверхню шкіри від забруднень, є похідні кокосової і касторової олій. Як ексфоліірующего компонента використані морські діатомові водорості і частинки плоду жожоба, які, стикаючись зі шкірою, залишають на ній захисну плівку. Гідролізат протеїнів солодкого мигдалю і екстракт прісноводної водорості хлорели з високим вмістом вітамінів А, В12 і С пом'якшують і зволожують шкіру. Унікальний терапевтичний комплекс ароматичних масел петітгрейна, лаванди, розмарину, шавлії і безсмертника не тільки благотворно впливає на стан шкіри, але і створює незабутній прозорий аромат.

Номер слайду 13

Догляд за руками - засоби проти старіння шкіри. Креми проти старіння шкіри рук відрізняються особливою м'якістю і плинністю, а їх властивість підтримувати рівень колагену і покращувати текстуру шкіри рук допомагає зробити старіння шкіри рук менш помітним. Склад таких коштів буває досить складним і включає компоненти, що сприяють відновленню клітин, наприклад фруктові кислоти, а також речовини, здатні боротися з небажаною пігментацією, наприклад екстракт ожини, пероксид водню, вітаміни А і С. Засоби омолодження шкіри рук зазвичай випускаються в комплекті з кремами для особи. Крем добре відновлює клітини, перешкоджає появі коричневих плям, зволожує і захищає шкіру - все це за рахунок входять до його складу гіалуронової кислоти і фітокерамідов.

Номер слайду 14

Догляд за руками - засоби проти старіння шкіри. Для виготовлення нових кремів для рук використовують сучасні розробки та новітні компоненти. Склад їх досить складний: в препарат можуть бути включені як традиційні речовини типу масла сального дерева і гліцерину, так і зовсім недавно відкриті ДНК морських рослин. А оскільки крем повинен перешкоджати появі темних плям, в нього найчастіше включають екстракт ожини, арбутин і виноградний сік. Використання у догляді найсильніших антиоксидантних сироваток, лосьйонів і кремів з ретинолом допомагає відновити пошкоджену в результаті дії сонячних променів структуру шкіри і покращує стан пігментованою або сухої шкіри. Після нанесення кремів проти старіння шкіри рук необхідно надягати спеціально створені для цього бавовняні рукавички. Це допомагає крему ефективно проникати в глибокі шари пошкодженої шкіри рук. Такі креми необхідно використовувати курсами - щодня протягом 30 днів на ніч.

Номер слайду 15

Використані джерелаhttp://ywoman.ru/page/dogljad-za-rukami-dogljad-za-shkiroju-ruk-zasobi-po-dogljadu-za-shkiroju-ruk (жіночий світ корисні поради для жінок)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Граждан Любов Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
4673
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку