Урок " Ембріональний розвиток людини. Функції плаценти."

Про матеріал
вивчити особливості ембріонального етапу розвитку людини, проаналізувати його особливості.
Перегляд файлу

Тема. Ембріональний розвиток людини. Функції плаценти.                                                                                                                        Мета: вивчити особливості ембріонального етапу розвитку людини, проаналізувати його особливості; узагальнити матеріал про вплив різних факторів на ріст, розвиток, старіння; установити закономірності вікових змін; розвивати творчі здібності учнів; виховувати впевненість у собі, самостійність та відповідальність;                                                                                                                      Обладнання та матеріали: таблиці, малюнки, фотографії, графіки, що демонструють вікові зміни.        

  Тип уроку:вивчення нового матеріалу.                                                                                                                                             

Хід уроку

І. Актуалізація опорних знань. 

Прийом "Бліц - опитування"

II. Мотивація навчальної діяльності 

Дуже часто батьки спересердя кажуть: «Ну звідки взялося це в дитини? Чому вона така?..» Сьогодні в кожного з нас, нарешті, з'явилася можливість розібратися в цьому. Нині не викликає сумніву те, що багато рис характеру майбутньої людини формуються в утробному періоді, оскільки немовля до моменту своєї появи на світ уже прожило дев'ять місяців, які значною мірою визначають напрямок його подальшого розвитку.

З якого моменту людина стає людиною? Чи є в ненародженої дитини душа? Коли вона з'являється?

ІІI. Вивчення нового матеріалу

1. Зародковий (ембріональний) період утробного розвитку.

Процес запліднення яйцеклітини відбувається в матковій трубі. Із цього моменту починається розвиток зародка. Запліднена яйцеклітина просувається до матки. Просуваючись, вона активно ділиться. Під час розвитку зародка утворюються три зародкові оболонки — амніон, хоріон, алантоїс.

Інтерактивна вправа ” Пошук інформації ”. Учні працюють з підручном, додатковою літературою та складають опорний конспект "Основні періоди і стадії ембріонального розвитку".                                                                                   Після завершення роботи презентують результати.

 2. Плацента та її функції.

  До кінця другого місяця утробного розвитку, утворюється плацента або дитяче місце, за допомогою якого здійснюється зв'язок між зародком, що розвивається в тілі матері, і організмом матері. З моменту утворення плаценти (кінець другого місяця розвитку) починається наступний період утробного розвитку — плодовий. Материнська кров і кров плода течуть по різних судинах і ніколи не змішуються.

Прийом "Моя опора" «Функції плаценти»

 

 

 

 

 

 

 

 

   Після закінчення строку вагітності плід дозріває, відбувається народження нового організму.

IV. Узагальнення, систематизація й контроль знань і вмінь учнів                                    Учитель підсумовує урок, рецензує відповіді учнів, звертає увагу на їхню активність.

VІI. Домашнє завдання. Вивчити параграф підручника.

 

doc
Додано
21 січня 2020
Переглядів
837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку