Урок географії, 9 клас "Харчова промисловість"

Про матеріал

Тема: Виробництво харчових продуктів у своєму регіоні. Виробництво продуктів харчування в світі: сучасні тенденції, вплив глобалізації та національних традицій, взаємозв'язок з агробізнесом. Традиційні виробництва харчових продуктів окремих країн світу.

Мета: охарактеризувати харчову промисловість своєї місцевості; розвивати мислення (висновки про сучасний стан галузі); удосконалювати навички роботи з картами (показ основних районів і центрів легкої промисловості) та аналізувати статистичні дані про розвиток галузі; виховувати екологічну культуру учнів (висновки про вплив галузі на довкілля, раціональне збереження природних ресурсів тощо); вдосконалювати уміння працювати з візуальними та статистичними джерелами знань, аналізувати їх, робити висновки; виховувати повагу та інтерес до культурних традицій світу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виробництво харчових продуктів у своєму регіоні. Виробництво продуктів харчування в світі: сучасні тенденції, вплив глобалізації та національних традицій, взаємозв’язок з агробізнесом. Традиційні виробництва харчових продуктів окремих країн світу. Урок географії в 9 класівчитель Паламарчук Л. О.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Які галузі харчової промисловості відіграють провідну роль в Україні та мають експортну спеціалізацію?

Номер слайду 4

Поясніть географію найбільших центрів борошномельної, цукрової, олійної, маслосироробної, кондитерської промисловості продуктів в Україні.

Номер слайду 5

Які чинники й чому найбільше впливають на розміщення підприємств харчової промисловості?

Номер слайду 6

Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.

Номер слайду 7

Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.

Номер слайду 8

Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.

Номер слайду 9

Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.

Номер слайду 10

Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.

Номер слайду 11

Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.

Номер слайду 12

Опрацювавши текст спробуйте відповісти на запитання: Які продукти харчування є традиційними в Україні? Які овочі та фрукти не ростуть в Україні? Звідки їх нам привозять? Чому виробництво продуктів харчування розміщене у світі вкрай нерівномірно? Які країни світу найкраще забезпечені продуктами харчування? На скільки зросте виробництво продуктів харчування в найближчі 40 років? Які існують переваги й недоліки вживання генетично модифікованих продуктів харчування? Яким чином релігійні традиції народів впливають на виробництво продуктів харчування?

Номер слайду 13

Виробництво продуктів харчування у світі: сучасні тенденції, вплив глобалізації та національних традицій.

Номер слайду 14

Традиційні виробництва харчових продуктів окремих країн світу

Номер слайду 15

НЕЗБАЛАНСОВАНЕ споживання харчових продуктів у світі

Номер слайду 16

Харчова промисловість Миколаївська область

Номер слайду 17

Агробізнес та глобалізація

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваленко Людмила Миколаївна
    Дякую за гарний урок. Бажаю вам успіхів у подальшій роботі
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Географія 9 клас (Кобернік С. Г.,Коваленко Р. Р.)
Додано
19 березня 2018
Переглядів
4413
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку