Урок-гра з математики "Добро відчиняє свої віконця"

Про матеріал
Урок можна провести в переддень свята Миколая у формі командної гри, під час якої діти виконуватимуть математичні завдання, закріплюючи пройдений матеріал 1 семестру.
Перегляд файлу

 

Тема уроку:  Урок –гра « Добро відчиняє свої віконця»

Мета уроку: повторити усне додавання і віднімання трицифрових чисел; удосконалювати навички усних обчислень, навички розв’язування рівнянь, формувати вміння давати оцінку своїм знанням; розвивати логічне мислення; виховувати повагу до традицій українського народу.

                                                                  Хід уроку

І Організація уроку

З давніх – давен люди знали про добро та його силу. Сьогодні, ми знаходимось напередодні свята, яке дарує добро, радість та приносить дива.  У цей день в кожну українську родину завітає святий Миколай, всі люди особливо щасливі, відчуваючи любов і турботу своєї сім’ї та близьких. Кожен з нас у своєму житті повинен пам’ятати про добро від своїх батьків, друзів, знайомих і просто перехожих. Та пам’ятати про те, що добре роби – добре і буде.

ІІ Повідомлення теми і мети уроку

Тож, сьогодні наш урок математики пройде у формі гри, в якій ми допоможемо нашому Миколаю без перешкод прийти на свято. Девізом стануть слова «Добро відчиняє свої віконця»

ІІІ 

Для початку клас поділимо на команди. Кожна команда матиме свої завдання. Якщо команда виконала завдання, вмикайте зелений ліхтарик. Якщо під час виконання якійсь команді потрібна допомога, то вони повинні увімкнути червоний ліхтарик.

Тож, до справи.

  1. Завдання

Зимові свята розпочинаються з прикрашання своєї оселі. Першою вісницею зимових свят є ялинка. Розвішуючи кольорові кульки на деревце, ми завжди звертаємо увагу на їхні властивості: колір, матеріал виготовлення, кріплення. Сьогодні, прикрашаючи ялинку, кожна команда повинна проявити свою увагу, щоб кольорові кульки мали правильне місце.

  1. Завдання

Це дивовижна прикраса для будь-якого свята. Так, мова зараз про гірлянду. Але сталася прикрість, перегоріла лампочка, слід якнайшвидше та з дотриманням усіх правил безпеки полагодити її.

  1. Завдання

Віхола-хурделиця лиха наробила: кольорові фарби в лісі загубила. Допоможіть Миколаю віднайти фарби та розфарбувати іграшки.

  1.  Завдання

Яке ж свято без подарунків! І поки слухняні українські дітлахи думають-гадають, що ж їм покладе під подушку Святий Угодник в ніч з 18 на 19 грудня, Миколай ламає голову над подарунками: скільки чого покласти. Допоможіть чарівникові порахувати та скласти іграшки до мішка.

  1. Завдання.

Після трудових днів приємно сісти Миколаю біля каміну та вкритися теплою ковдрою. Ваше завдання полягає в тому, що гарно оздобити теплу ковдру.

  1. Завдання

Всі знають про те, що дружба – це великий дар. Якщо поруч з тобою близька по духу людина, то будь-які негаразди і печалі переносяться в рази легше. Сьогодні ви довели це, виконуючи всі разом добру справу. Кожен з вас доклав зусилля до виконання завдань. Тож, складіть серце з пазлів та запишіть, що ще допомогло вашим командам дійти до цілі.

ІV Підсумок уроку

Ви і справді розумники – впоралися з усіма завданнями, працювали дружно і старанно. Сподіваюсь, що ви запам’ятали істину, що робити добрі справи не складно. Потрібно тільки твоє бажання і трішки часу!

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
16 січня 2022
Переглядів
210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку