Урок "Громадянство України", презентація

Про матеріал
Розробка уроку та презентація до теми "Громадянство України". Матеріал розкриває тему уроку, презентація доповнює розробку уроку. З цієї розробки уроку вчитель зможе дати учням теоретичні знання, розкриваючи поняття "громадянство", "підданство", "апатриди", "біпатриди", "іноземці", а також про статус іноземців в Україні. А також практичні знання про набуття та припинення громадянства в Україні. Також в розробці уроку розглядаються витяги з документів: Конституція України та Закон "Про громадянство", що в них записано про відношення влади до громадян України, які їм надаються права.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГРОМАДЯНСТВО УКРАЇНИ

Номер слайду 2

Очікувані результати. Після уроку ви зможете:- пояснювати поняття «громадянство».- розрізняти статус громадянина, іноземця, особи без громадянства.- називати підстави набуття й припинення громадянства України- розв’язувати правові ситуації щодо набуття громадянства дітьми.- оцінювати важливість та правове значення юридичного зв’язку особи та держави.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Словникова робота. Апатрид — це особа, яка не належить до громадянства жодної країни. Біпатрид — особа, яка одночасно має громадянства двох країн.Іноземець – громадянин іншої держави, який проживає на законних підставах.

Номер слайду 7

Тільки громадяни мають право:- брати участь в управлінні державою,- зобов'язані служити в Збройних силах України, - можуть стати державними службовцями. 

Номер слайду 8

ГРОМАДЯНСТВО В УКРАЇНСЬКОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ

Номер слайду 9

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИСтаття 4. В Україні існує єдине громадянство. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом. Стаття 25. Громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство. Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі. Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами.

Номер слайду 10

Порядок набуття та припинення громадянства України. Як же стають громадянами України? Коли це відбувається? Хто це вирішує?Чи можна змінити громадянство протягом життя?

Номер слайду 11

Підстави набуття громадянства. За народженням;За територіальним походженням;Унаслідок вступу до громадянства;Унаслідок поновлення у громадянстві;Унаслідок усиновлення;Унаслідок установлення опіки чи піклування

Номер слайду 12

Умови прийняття до громадянства України: Визнання і дотримання Конституції України та законів України;Відмова від попереднього громадянства;Безперервне проживання на території України протягом 5 років;Отримання дозволу на імміграцію;Володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування;Наявність законних джерел до існування. 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ГРОМАДЯНСТВО ДІТЕЙГромадянство матеріГромадянство батька. Місце народження. Громадянство дитини. Україна. Україна. Україна Україна. Україна. За межами України Українаіноземець. Україна Українаіноземець. За межами України іноземка. Без громадянства. Україна Без громадянства. Без громадянства. Україна невідомоневідомо. Україна 

Номер слайду 15

ПРОБЛЕМНА СИТУАЦІЯГромадянин України, 18-річний О. Зімнев має бажання виїхати на заробіток за кордон. У видачі закордонного паспорта йому тимчасово відмовлено. Зімнев, який не обізнаний з державною таємницею, не сплачує аліменти, не знаходиться під слідством, подав позов до суду про порушення щодо нього ст.33 Конституції України, яка гарантує кожному вільно залишати територію України.

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку