Тренінг
Тема. Хімія та продукти харчування
Мета й завдання:
Обладнання: аркуші паперу А4, маркери, скотч, коктельні трубочки, стікери, фліп-чарт, мультимедійний проектор, комп’ютер.
Хід тренінгу
Учасникам пропонується назвати своє ім’я та продовжити фразу «Якби я був (ла) стравою, то якою…?»
Учасники пишуть свої очікування від тренінгу на грибочках - стікерах, озвучують та прикріплюють на фліп-чарт.
Учасники по черзі передають мікрофон відповідаючи на питання
«Як ви вважаєте, чи завжди та страва яка подобається(називають страву) є корисною для Вашого організму.»
Робота в групах
Учасники об’єднуються у три групи сніданок, обід , вечеря, займають свої місця за столами. З надрукованого переліку продуктів треба «приготувати страви» і визначити, які хімічні домішки, що знаходяться в продуктах, роблять страву шкідливою для організму людини. Кожна група презентує свої страви, обґрунтовуючи відповідь.
Фільм «Хрюн и Степан покупают вредные продукты»
Учасники тренінгу об’єднуються у дві групи (за хімічними речовинами), вода і повітря. Відповідями на запитання будуть формули хімічних речовин. Які кожна група повинна скласти, тобто стати у правильному порядку. Тренер роздає карточки з хімічними елементами та індексами.
Яйце вважається символом таємниці життя, зародження. Загадковий ріст відбувається всередині закритої шкаралупи, і те, що здається неіснуючим, активно розвивається живе і росте, тому яйце є емблемою безсмертя. Потрібно створити захисну конструкцію для яйця (що уособлює здоров’я), щоб воно не розбилося, не покотилося. Взяти трубочки
1.група: по кількості макро, мікро хімічних елементів,
2 група: органічні і неорганічні сполуки, які на Вашу думку допомагають зберегти здоров’я , або без яких неможливо існувати. Відповідь обґрунтувати.
Підсумок: вплив хімічних речовин на організм людини може бути, як шкідливим, так і корисним.
Шкідлива їжа давно вже стала невід’ємною частиною буденного життя українців. Добре це чи погано? З одного боку добре, адже комфорт – головна мета прогресу. В цьому й сенс: з’їсти менше, але наїстися. Вживання шкідливих продуктів призводить до цілої низки захворювань та порушення нормального фізіологічного стану організму людини. Однак популярність закладів швидкого харчування не зменшується.
Зважаючи на швидкий темп життя, повністю відмовитися від шкідливої їжі ми не зможемо, тому відвідуючи заклади швидкого харчування, слід дотримуватись певних рекомендацій: (вручення памяток «Шкідливі речовини» учасникам тренінгу.
Фільм « О вкусной и здоровой пище»