Урок Літературного читання 3 клас, презентація, Брати Грімм "Шипшинка"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати як на уроці і як посібник для учня під час дистанційного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Читання. Любий, друже!На сьогоднішньому уроці тобі знадобиться: Підручник «Літературне читання», та доступ до колонок або навушники для прослуховування тексту. Підготуй усе необхідне.

Номер слайду 2

Артикуляційна розминка. Виконай вправи

Номер слайду 3

Прочитай швидко слова в стовпчиках, а після кожного стовпчика назви слово, що відрізняється від інших

Номер слайду 4

Навчися читати скоромовку швидко. Ходить Петрик над ставком – Хоче дружби з гусаком. Марно він старається. Цей гусак кусається

Номер слайду 5

Брати Грімм«Шипшинка»Сьогодні ми з тобою розпочинаємо новий розділ під назвою «Із скарбниці казкарів світу»Відкрийте свої підручники на сторінці 141

Номер слайду 6

Пригадай чи читав ти казки у третьому класі?Так звичайно ми читали і українські народні казки і літературні казки і казки –п’єси. (Кирило Кожум’яка, Для чого людині серце..)А чим відрізняються народні казки від літературних (авторських)?

Номер слайду 7

Звичайно що різняться вони тим, що у народних автор – народ який переказував казки від покоління до покоління (від батьків до дітей), а у авторських є автор – людина, що її вигадала і записала та познайомила оточуючих з своїм творінням.

Номер слайду 8

Автор який складає казки називають казкарем. Так от сьогодні ми з вами почнемо знайомство з казками зарубіжних казкарів (тих що живуть в інших країнах, за кордонами України).до речі за мотивами багатьох казок створили мультфільми, фільми та п’єси.

Номер слайду 9

Читаючи літературні казки, звертай увагу:як у них відображено характери героїв, їхню мову, зовнішність;Які перетворення відбуваються, як діють чарівні речі;Хто позитивний герой, а хто – негативний.

Номер слайду 10

Познайомся з біографією братів Грімм на с 142(Читай не зі слайду а з підручника)

Номер слайду 11

Прослухай аудіозапис казки «Шипшинка»Це окремий файл

Номер слайду 12

Дай відповіді на запитання. Хто є головними героєм казки?Опиши характер героя (використовуючи прикметники)Назви усіх дійових осіб казки. До кого ви ставитесь позитивно, а чиї вчинки викликають у вас негатив?

Номер слайду 13

Навчися читати правильно, виразно, швидко. Велика літера в середині слова це голосна на яку падає наголос. Спр. Авдиться, доброч. Есність, помст. Итися, знешк. Одити, комірч. Ині, повстав. Али, живоплІт.

Номер слайду 14

Прочитай казку самостійно

Номер слайду 15

Підведемо підсумок. Як називається казка яку ти сьогодні читав?Хто є її автор?На яку казку вона схожа?

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Навчитися читати цю казку виразно. Переказати казку «Шипшинка» комусь із членів своєї родини.

pptx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
1545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку