Урок "Людина, особа, громадянин"

Про матеріал
Права людини мають природну сутність і є невід'ємними від індивіда, вони позатериторіальні і позанаціональні, існують незалежно від закріплення в законодавчих актах держави, є об'єктом міжнародно-правового регулювання та захисту.
Перегляд файлу

Рамки для текста на день рождения. 

 

 

 

Есе     «Права людини крізь

призму сучасності»

 

 

              

 

 

Всі звикли вважати, що сучасність пронизана свавіллям і жорстокістю. Людина ніхто, якщо не має свого капіталу, житла, місця у суспільстві. Але це не так. Кожна людина є частиною суспільства, має свої права, які захищають її в межах будь-якої держави. Часи кріпатства давно пройшли і, на щастя, ми не знаємо, що таке рабство. Сучасність – це воля. Свобода власного життя та вибору. Сьогодні кожен громадянин знає свої права, які закріпленні в Конституції України.

Перше незмінне право – це право на життя. Ми повинні жити, виживати в екстрених ситуаціях. Зараз через бідність населення, що причиняє до великої кількості злочинів кримінального походження, зріс відсоток смертності. Держава надає право на самооборону від протиправних посягань на життя і здоров’я. Навіть злочинець має право на життя. Верховна рада відмінила смертну кару, що підкріпило нерухомість прав людини.

Людина в першу чергу особистість, яка має право на особистий розвиток. Вона прагне досягти своїх цілей, і ніщо не повинно їй заважати, якщо досягнення цієї мети не шкодить правам іншої людини. Ми самі розпоряджаємося своєю долею. Ніхто не вказує нам, що робити, ради чого жити. Сучасність дає нам усе для втілення своїх мрій.

Ми багато чуємо про гідність. Але чому саме до неї приділяють так багато уваги? Право на повагу людської гідності є однім з найважливіших непорушних пунктів в цьому списку. Катування, примусові медичні та наукові дослідження в минулому. Сучасне суспільство не має уявлення про  нелюдські дії, які так засуджувалися у минулому.

Недоторканність особистості є однім з проявів свободи. Ми незалежні, тобто ніхто не може примусово нас позбавити прав без рішення суду. Ніхто не має права проникати в наше житло, адже воно є важливою гарантією нашої безпеки і недоторканості. Ми маємо право на таємницю приватного життя, листування. Це дає змогу нам відкритися по новому, адже ми знаємо, що за наше життя відповідаємо лише ми. Таємниця листування є одним з проявів свободи слова, ми говоримо те, що думаємо насправді.

Наиболее значимые законы 2013 года по версии "Право.Ru" - новости Право.руСучасність дала нам змогу пізнати свої права. Звичайна людина перестала бути об`єктом знущань, дешевою робочою силою в очах людей, які на станок вище. Кожен отримав право жити так, як вони хотіли б жити, а не так як їм вказали. Ми розвиваємося, робимо людство кращим. Нерухомість встановлених прав дає поштовх для кращого майбутнього.

 

 

1

 

docx
Додано
24 березня 2021
Переглядів
344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку