Урок на тему "Fast food" з англійськоїмови

Про матеріал
Методична мета: Ознайомити педагогів з інтерактивними методами розвитку вмінь та навичок аудіювання, говоріння читання та письма. Показати методику організації навчальної діяльності в групах.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міністерство культури і туризму України

КЗ Мелітопольське училище культури ЗОР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методична розробка

відкритого заняття з предмету: «Англійська мова»

 

 

ТЕМА: Заклади громадського харчування в Україні. Фастфуд.

 

 

 

 

 

                                                         викладач: Луценко К.Ю.

 

 

 

 

 

Методичну розробку розглянуто та утверджено на засіданні ПЦК соціально гуманітарних дисциплін

протокол №_________  від ____________________________

                                            голова ПЦК ___________________

                                                                  (Медведева Л.Й.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предмет: Англійська мова

 

Тема: Заклади громадського харчування. Фастфуд.

 

Тип заняття: комбіноване

 

Тривалість: 90 хв.

 

Місце проведення: ауд. 41

 

Методична мета: Ознайомити педагогів з інтерактивними методами розвитку вмінь та навичок аудіювання, говоріння читання та письма. Показати методику організації навчальної діяльності в групах.

 

Актуальність: Заняття має особистісно-орієнтоване спрямування, унаслідок чого знання, уміння й навички перетворюються із мети навчання в засоби розвитку пізнавальних і особистісних якостей студентів, що відповідає сучасним вимогам педагогіки.

 

 

 

 

 

 

Компетенції:

- формування у студентів мовленнєвих компетенцій в аудіюванні, говорінні, читанні, письмі і перекладі/ медіації на рівні елементарного або незалежного користувача; навчання ІМ як засобу спілкування на міжнародному рівні;

 

- формування у студентів лінгвосоціокультурної компетенції на рівні елементарного або незалежного користувача; ознайомлення з національноокультурними особливостями країни, мова якої вивчається, і розвиток умінь моделювати свою мовленнєву/немовленнєву поведінку згідно цих особливостей;

 

- формування у студентів мовних компетенцій: фонетичної, лексичної, граматичної, у техніці читання і письма; формування навичок вибирати лінгвістичну форму і спосіб висловлювання, що є адекватними ситуації спілкування, цілям і намірам, соціальним і функціональним ролям партнерів по спілкуванню; формування мовної усвідомленості.

 

- формування у студентів навчальноостратегічної компетенції; навчання академічних і комунікативних стратегій.

 

 

 

 

 

-  формування Соціально-особистісні компетенцій розуміння необхідності дотримання норм здорового способу життя (КСО-02); здатність учитися (КСО-03); здатність до критики та самокритики (КСО-04); креативність, здатність до системного мислення (КСО-05), адаптивність і комунікабельність (КСО-06); толерантність (КСО-09)

-  формування загальнонаукових компетенцій базові знання вітчизняної історії, економіки і права (КЗН-02); базові знання у галузі інформатики й сучасних інформаційних технологій (КЗН-04)

- базові знання у галузі культури та мистецтва (КЗН-06)

- формування інструментальних компетенцій знання іноземної мови (КІ-02); навички роботи за комп’ютером, уміння використовувати Інтернет-ресурси (КІ-03); навички управління інформацією (КІ-04); дослідницьки навички (КІ-05)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методи контролю та навчання:

  • індивідуальне опитування
  • фронтальне опитування
  • тестування
  • читання
  • письмо
  • аудіювання
  • робота в групах
  • дискусія
  • евристичний метод

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міждисциплінарна інтеграція

Дисципліна

Тема

Народознавство

«Українська традиційна кухня»

МСП

 

«Основи здорового способу життя»

 

Німецька мова

«Здоровий спосіб життя»

 

 

 

 

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

План заняття

І. ПІДГОТОВКА ДО СПРИЙНЯТТЯ ІНШОМОВНОГО МОВЛЕННЯ.

1.    Організація заняття.

2. Уведення в іншомовну атмосферу , повідомлення теми та мети уроку. Відпрацювання конструкцій I have got a little/a few, I have not got much/many.

3.    Перевірка домашнього завдання. Презентація улюблених страв.

ІІ. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ

1. Фонетична розминка, автоматизація ЛО (вимова слів вголос, гра «Поєднати слова з картинками»)

2.   Розвиток вмінь та навичок читання“ Fast Food. Робота в парах.

                                       a/ пред’явлення тексту для читання Fast Food.

                                       b/ робота під час читання (занотувати цікаві факти)

                                       c/ після текстове завдання (поєднати слова з їхнім 

                                                значенням)

3. Розвиток вмінь та навичок письма. Робота в парах. (заповнити таблицю “Fast food. Advantages and disadvantages”)  

4. Розвиток вмінь та навичок говоріння. Робота в групах. (презентації студентів “Junk food” “Healthy food”, обговорення теми здорового харчування)

5.  Розвиток вмінь та навичок аудіювання. Текст Pizza

     a/ Підготовча робота до аудіювання тексту.

     b/ Аудіювання тексту з метою розуміння основного змісту.

     c/ Контроль розуміння прослуханого. Виконання тесту True of false

ІІІ. ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП УРОКУ

1. Контроль кінцевого рівня знань студентів. Розгадування кросворду з новими ЛО.

2. Підведення підсумків заняття

3. Домашнє завдання

 

 

МЕТА:

І. Навчальна:

знати:

- нові лексичні одиниці за темою;

- граматичний мінімум (pronouns many\much, few\little),

- мовленнєві зразки з теми.

вміти:

  • використовувати нові лексичні одиниці, граматичні структури, мовленнєві зразки під час усного висловлювання.

  - Розповідати про переваги та недоліки фастфуда.

- Знаходити та аналізувати інформацію з даної теми та обговорювати її в групах

 

ІІ. Розвиваюча: розвити вміння та навички читання, діалогічного та монологічного говоріння, письма.

 

ІІІ. Виховна: виховати обережне ставлення до власного здоров’я, культуру мовлення.

 

АКТУАЛЬНІСТЬ: Дана тема відповідає чинній програмі з англійської мови (шкільний компонент). Тема дає можливість зрозуміти важливість здорового харчування.

 

ОБЛАДНАННЯ: картинки з зображенням фастфуда, індивідуальні картки з завданнями, слайди та презентації в електронному виді, ноутбук, проектор.

 

 

 

 

 

ХІД УРОКУ

І. ПІДГОТОВКА ДО СПРИЙНЯТТЯ ІНШОМОВНОГО МОВЛЕННЯ.

 

1. Beginning of the lesson ( Організація заняття.)

 

  T: Good afternoon, pupils. How are you? I’m well too, thanks. Sit down, please. Who is a duty today? Write down today’s date on the blackboard, please.  I’m so glad that all are present today, because our lesson will be interesting, I hope.

 

2. Warming up. ( уведення в іншомовну атмосферу, повідомлення теми та мети уроку)

 

T: Today we are going to talk about “Fast food. Advantages and disadvantages”. On previous lessons we were speaking about favourite recipes, different kinds of food and about ways and methods of cooking. So, let’s revise. Look on the board, please and tell what you have or don’t have in the fridge? ( учні по черзі називають продукти харчування, що знаходяться в їхніх холодильниках використовуючи граматичну структуру)

 

I have got a little/a few…… in the fridge.

I have not got much/many…….. in the fridge.

 

  P1: I have got a little milk in the fridge.

  P2: I haven’t got much juice in the fridge.

 

   3. Check on home task. (перевірка домашнього завдання)

 

T: So you’ve remembered what is in your refrigerators. Let’s see what dishes can you cook with it. Tour home task was to prepare presentations abut how you cook your favourite dishes. (учні розповідають про улюблену страву використовуючи презентації)

 

 

ІІ. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ

1. Phonetical exercises (фонетична розминка, автоматизація ЛО)

  T: Thank you. All of you are right. And now I’ll show you some more words. Can you read them? Read all together. (Hamburger, hot dog, pizza, toast, French fries, sandwich, carrot, milk, banana, tomato, nuts, chicken)

  T: Yes, it is. Do you remember the translation of all words? Let’s check. Unite  in pairs and put the pictures near the cards with their meanings.( Учні створюють пари та поєднюють слова з їхніми зображеннями) [дод. 1,2] What kind of food is it?

 P: This is junk food and healthy food.

  T: Who can remember the topic of our lesson?

  P: The topic is “Fast food and junk food”

  T: Yes. You’re right! Today we’ll speak about fast food and junk food, its advantages and disadvantages.  But let’s have a look on the board. What else are we going to do today?

  P1: We are going to speak about advantages and disadvantages of fast and junk food.         

  P2: We are going to read the text about fast food.

  P3: We are going to find and analyze the information about fast food and discuss it in groups.

  P4: We are going to revise the active vocabulary.

 

2. Reading. Pair work (Пред’явлення тексту для читання. Робота в парах) 

   a/ Pre-reading (перед текстове завдання)

  T: And now we’ll read the texts to get useful information about fast food and junk food. [дод. 3]

   b/ While-reading (робота під час читання)

Write out the most interesting facts about fast food or junk food or something that is new for you. In pairs make the mind map.

   c/ Postreading (після текстове завдання)

  T: Look at the board and match:

     Junk food              being fat

     Finger food           food which can be eaten with your hands

     Overweight           unhealthy food

 

3. Writing. Pair work (розвиток вмінь та навичок письма, робота в парах)

  T: Well, on your desks you have shirts of paper. Look what is written there.

  P1: It is written “Fast food and junk food. Advantages and disadvantages”

  T: Explain the meaning of the words “advantages” and “disadvantages”, please.

  P2:  “Advantages” means something good, pluses of the food.

  P3: “Disadvantages” means something bad, not unhealthy.

  T: Yes, it’s correct. Now your task is to write on your papers why eating fast food or junk food is good and why it is bad. Use your texts and notes from the copybooks. Work in pairs. [дод.4] (учні заповнюють таблицю переваг та недоліків фастфуду, працюючи в парах)

 

4. Speaking. Discussing. (розвиток вмінь та навичок говоріння)

  T: Are you ready? Well than we’ll make a short show. Pupils, who are sitting on the left, will speak about advantages and those, who are sitting on the right – about disadvantages. You’d  prepare some information. Your task is to convince each other that you are right. Also we have two judges, who will summarize everything. Begin your speech with…

I suppose…………

I think…………

To my mind………….

In my opinion…………….

 

  P1:  To my mind fast food is very unhealthy food, but cheap. That’s why people buy it.

  P2: And I think we can eat it, because it is tasty and doesn’t harm our health much.

(капітани презентують інформацію про переваги та недоліки фастфуда, учні висловлюють власну думку)

5. Listening. (розвиток вмінь та навичок аудіювання)

   a/ Pre-listening (Підготовча робота до аудіювання тексту)

  T: I’m very glad that you are so active today. All your ideas are very interesting. And now you are going to listen to the text about pizza. Do you like pizza? So do I. On the board we have some unknown words, look… (miss, Rafaele Esposito, Naples, spread, average).

    b/ While-listening  (Аудіювання тексту з метою розуміння основного змісту)

 Listen and say where did pizza come from? (учні прослуховують текст перший раз з метою розуміння основного змісту)

Pizza

   Pizza has a long history. The ancient Greeks first had an idea of putting vegetables on large flat pieces of bread and pizza ovens have been found in the ruins of Roman cities. But for centuries one important ingredient was missing – the first tomatoes were brought to Europe only in the 16th century from South America. In the 19th century Rafaele Esposito, a baker from Naples, began to sell the first modern pizzas. He was asked to bake a special pizza for a visit by the Italian King and the Queen in 1889, and so the first pizza Margarita was created and named after the Queen.

  Pizza became a favorite dish in Italy, but only after the Second World War, when thousands of American soldiers went home from Europe, pizza really became an international dish. Soon there were pizzerias all over the USA, and American chains like Pizza Hut, spread the idea around the world. Today the average American eats over 10 kilograms of pizza a year and the world’s largest pizza (measuring 30 meters across) was baked not in Italy, but in Havana, Cuba.

 

P1: Pizza appears in Greece.

P2: Later it was baked in South America.

T: Thank you! Now listen to the text one more time and write on your cards if the statements true or false. One pupil will go to the board….. (учні прослуховують текст другий раз з метою точного розуміння змісту)

 

   c/ After-listening (контроль розуміння прослуханого)

True or false?

 

1/ In Greece people put vegetables on flat pieces of bread._____ (T)

2/ The pizza oven have been found in the South America. ______(F)

3/ The important ingredient in the pizza was tomato paste.______(F)

4/ First tomatoes were brought to Europe only in the 16th century.______(T)

5/ The first modern pizzas began to sell in the 19th century._________(T)

6/ Margarita is the name of the Queen._________(F)

7/ Pizza became a favorite dish in Italy after the First World War._______(F)

8/ The world’s largest pizza was baked not in Italy________(T)

9/ The world’s largest pizza measured 13 meters across________(F)

T: And now change your cards and check up. Who has no mistake?

(Pupils check up and put the marks to their classmates)

 

ІІІ. ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП УРОКУ

 

1. Summing up (Контроль кінцевого рівня знань студентів)

 

  T: Well done, pupils. You’ve done perfectly well today, that’s why we did a lot.

  T: But we didn’t revise the active vocabulary! And now let’s play a game. Find the words from the topic “Food” in the letterbox.

 

 

s

a

n

d

w

i

c

h

f

t

o

a

s

t

h

h

d

r

m

p

s

a

l

t

o

f

i

e

i

o

l

l

e

t

i

e

a

z

i

a

y

a

d

s

s

t

z

l

d

e

p

o

h

j

h

a

m

b

u

r

g

e

r

 

2. Assaying. (Підведення підсумків заняття)

 

  T: Well done, pupils. You’ve done perfectly well today, that’s why we did a lot. Did we…..read the text and analyze it?

            listen to the text and do some tasks?

            revise the usage of the pronouns many\much, few\little?

            speak about advantages and disadvantages of fast and junk food?        

3. Home assignment (домашнє завдання)

  T: Write down your home task and than we’ll play a guessing game. So, your task is to write what food a sportsman and an office worker usually eat during the day.   Some of you will prepare a project about any kind of fast or junk food and present it in the class.

  T: Thank you for the lesson. Good-bye.         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Література

Основна

Додаткова

  1. Карпюк О.Д. : Підручник для 10-го класу загальноосвітніх навчальних закладів. Рівень стандарту – Тернопіль : видавництво Астон, 2010. – 224с.
  2. Бекркньова І.І. Використовуємо сучасні підходи у викладанні англійської мови.- Харків : «Основа», 2009. – 96с.
  3. Радовель В.О. Граматика англійської мови для учнів, абітурієнтів і студентів : Навчальний посібник. – Донецьк: «БАО», 2002. – 304 с.

 

1. Кондратюк І. Г. Активізація навчальної діяльності учнів на уроці. // Англійська мова та література. – 2006. – № 15. – С. 2.

2. Методика викладання іноземних мов у середніх навчальних закладах: Підручник. Вид. 2-е, випр. і перероб. / С. Ю. Ніколаєвої. – К.: Ленвіт, 2002. – 328 с.

3. Овсяна Н. Г. Ресурси Інтернет для вивчення англійської мови. // Англійська мова та література. – 2008. – № 19 – 21. – С. 47 – 49.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamburger

Hot dog

Pizza

Toast

French fries

Sandwich

Carrot

 Milk

Banana

Tomato

 Nuts

 Chicken

 

s

a

n

d

w

i

c

h

f

t

o

a

s

t

h

h

d

r

m

p

s

a

l

t

o

f

i

e

i

o

l

l

e

t

i

e

a

z

i

a

y

a

d

s

s

t

z

l

d

e

p

o

h

j

h

a

m

b

u

r

g

e

r

 

doc
Додано
30 січня 2020
Переглядів
1405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку