Презентація на тему: "Гірський краєвид"

Про матеріал
Серед різновидів пейзажу поширений гірський краєвид, у якому зображаються кам’янисті скелі, гори, укриті лісовими хащами, снігами та льодовиками. У гірських краєвидах художники приділяють значну увагу композиції твору. Адже в такому пейзажі необхідно гармонійно розмістити різні за формою, кольором і тоном природні об’єкти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 5. Гірський краєвид Серед різновидів пейзажу поширений гірський краєвид, у якому зображаються кам’янисті скелі, гори, укриті лісовими хащами, снігами та льодовиками. У гірських краєвидах художники приділяють значну увагу композиції твору. Адже в такому пейзажі необхідно гармонійно розмістити різні за формою, кольором і тоном природні об’єкти.

Номер слайду 2

На гірському пейзажі часто можна побачити море, долини із садами, полями, ріками і селами. Однак композицію картини будують таким чином, що головними в ній є саме гори.

Номер слайду 3

Картина маслом "Гори" Мартірос Сар’ян. Гірський пейзаж

Номер слайду 4

Який краєвид розкривається з висоти крейдових гір? Композиція – побудова художнього твору, зумовлена його змістом і призначенням; взаємне гармонійне розташування частин твору; самостійний художній твір. Колорит – гармонійне співвідношення і поєднання кольорів у картині.

Номер слайду 5

– Роздивіться пейзажі. Схарактеризуйте колорит картин.

Номер слайду 6

Антон Кашшай. Раня весна

Номер слайду 7

– Проаналізуйте композицію картини. Які засоби використав художник, щоб передати далечінь? Які основні кольори утворюють колорит пейзажу?

Номер слайду 8

Секрети художніх матеріалів і технік. Пастель Пастель – сухі, м’які кольорові олівці без оправи, спресовані з розтертих у порошок пігментів; твір мистецтва, виконаний у цій техніці. Пастельними олівцями малюють на шорсткому папері, картоні, грунтованому полотні, замші, пергаменті. Готовий малюнок закріплюють рідким фіксатором.

Номер слайду 9

Практичне завдання Намалюйте гірський пейзаж “Засніжені гори” або “Золота осінь у Карпатах” (пастель). Поради Розпочинаючи роботу над композицією, виконайте кілька пошукових ескізів та оберіть вертикальний або горизонтальний формат. Продумайте розміщення природних об’єктів на передньому, середньому, дальньому планах. Відповідно до задуму доберіть колорит пейзажу.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Послідовність зображення гірського пейзаж

ppt
Додано
30 вересня 2019
Переглядів
8712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку