Урок нетрадиційного типу (гра) "Національне відродження на західноукраїнських землях першої половини ХІХ століття"

Про матеріал

Урок на тему ""Національне відродження" західноукраїнських земель першої половини ХІХ століття" у 9 класі було проведено у формі гри. Учитель помінявся ролями із учнями. Вони, виступаючи у ролі педагога, провели опитування домашнього завдання у довільній формі, гру для відпочинку ("хрестик-нулик") і пояснили нову тему, використовуючи невелику презентацію. Для закріплення дали коротку самостійну роботу і задали домашнє завдання. До уроку школярі були поділені на команди і кожен готував свої матеріали. Такий урок сприяв тому,що старшокласники набули досвіду виступу перед аудиторією, відчули себе вчителями, а також отримали багато емоцій, оскільки могли оцінювати інших.

Перегляд файлу

9 клас

Історія України

Тема: «Національне відродження» на західноукраїнських землях у першій половині ХІХ століття

Тип уроку: урок нетрадиційного типу (гра)

Хід уроку

Організаційний момент.

Перевірка домашнього завдання.

Учні поділилися на дві команди і помінялися із вчителем ролями. Вони заздалегідь готували матеріали для проведення уроку. Школярі опитали іншу команду та вчителя-учня домашнє завдання у довільній формі. Далі провели гру «Хрестик- нулик» поділивши клас на команди хрестиків і нуликів,зашифрувавши до цього питання(грається як звичайна гра «хрестик-нулик), але тут ставляться питання з історії України, всесвітньої історії та правознавства. Після короткого відпочинку нові вчителі пояснили питання із даної теми, використавши презентацію, а також дали записати коротку інформацію у зошит. Для закріплення отриманих знань вони провели невеличку самостійну. Інші питання із теми пояснила інша команда. У кінці уроку «вчителі» виставили оцінки та задали домашнє завдання.

Після такого уроку-гри учні отримали досвід виступів перед аудиторією, відчули себе справжніми вчителями і на його місці аналізували свої помилки,допущені під час уроків, дізналися багато цікавих фактів із даної теми під час підготовки.

docx
До підручника
Історія України 9 клас (Бурнейко І.О., Хлібовська Г.М., Крижанівська Н.Є., Наумчук О.В.)
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку