Урок "Планування з гімнастики для учнів 8 ккласу."

Про матеріал
Планування для учнів 8 класів з гімнастики.Матеріал для вчителів фізичної культури.
Перегляд файлу

Гелета З.С. вчитель –методист

       Скалатської ЗОШI-III ступенів.

Календарно-тематичне планування

розподілу навчального матеріалу з фізичної культури. Модуль,гімнастика,четвертий рік вивчення, 8 клас. Скалатської ЗОШ I-III ст. II семестр.

 

уроку

Зміст матеріалу

число

примітка

1.

Правила безпеки під час занять гімнастикою. Повторити :хлопці-підйом переворотом в упор; дівчата-з вису стоячи на нижній жердині ,підйом переворотом в упор на верхню;

Акробатичні вправи: хлопці-стійка на голові та руках;дівчата-рівновага на одній;з кроку перекид вперед в упор присівши,перекат назад,стійка на лопатках. Розвиток гнучкості.

 

 

2.

Повторити :хлопці-підйом переворотом в упор; дівчата-з вису стоячи на нижній жердині ,підйом переворотом в упор на верхню-спад у вис кутом;

Акробатичні вправи: хлопці-стійка на голові та руках;дівчата-рівновага на одній;з кроку перекид вперед в упор присівши,перекат назад,стійка на лопатках.

Опорний стрибок через гімнастичного козла козла:хлопці – стрибок способом «зігнувши ноги»; дівчата – стрибок «ноги нарізно» через гімнастичного козла.Танцювальні кроки.

 

 

3.

Повторити :хлопці-підйом переворотом в упор поштовхом двома - перемах правою-спад у вис завісом; дівчата-з вису стоячи на нижній жердині ,підйом переворотом в упор на верхню-спад у вис лежачи - сід на правому (лівому) стегні;

Акробатичні вправи: хлопці-стійка на голові та руках-упор присівши;дівчата-рівновага на одній;з кроку перекид вперед в упор присівши,перекат назад,стійка на лопатках «міст» (з допомогою) .

Опорний стрибок через гімнастичного козла козла:хлопці –стрибок способом «зігнувши ноги»;дівчата – стрибок способом  «ноги нарізно» через гімнастичного козла. Розвиток сили.

 

 

4.

Закріпити :хлопці-підйом переворотом в упор поштовхом двома - перемах правою-спад у вис завісом вис на підколінках- опускання в упор присівши; дівчата-з вису стоячи на нижній жердині, підйом переворотом в упор на верхню-спад у вис лежачи - сід на правому (лівому) стегні тримаючись правою за верхню жердину,ліва рука в сторону зіскок з поворотом на 180 градусів;

Акробатичні вправи: хлопці-стійка на голові та руках-упор присівши – довгий перекид у перед стрибок у о.с.;дівчата-рівновага на одній;з кроку перекид вперед в упор присівши,перекид  назад у напівшпагат, стійка на лопатках «міст» (з допомогою) .

Опорний стрибок через гімнастичного козла козла:хлопці – стрибок способом «зігнувши ноги»;дівчата-способом «ноги нарізно» Стрибки через скакалку за 30 сек.

 

 

5.

Закріпити вправи на низькій перекладені. Дівчата на різновисоких брусах вивчені на 1-4 уроках. Вчити хлопці вправи на паралельних брусах;упор на передпліччі-махом уперед, сід ноги нарізно перемах у середину-мах назад зіскок. Дівчата; вправи на колоді вивчені раніше. Повторити опорні стрибки через гімнастичного козла. Вправи на розвиток сили.

 

 

6.

Контрольний урок. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи хлопці  від підлоги до 10-10-15-20 разів. Дівчата від лави до 7-7-10-13 разів. Повторити вправи на брусах хлопці,дівчата на різновисоких брусах. Закріпити акробатичні вправи вивчені раніше. Танцювальні кроки (вальсова доріжка).

 

 

 

7.

Продовжити вчити  вправи на колоді дівчата.Хлопці вправи на брусах ,акробатичні вправи вивчені раніше. Повторити опорні стрибки через гімнастичного козла. Вправи на розвиток гнучкості.

 

 

8.

Контрольний урок. Нахил уперед з положення сидячи хлопці до 2 см.-2-5-8 см. Дівчата до 8см.-8-10-13 см. Елементи ритмічної гімнастики вчити. Повторити лазіння по канату в два прийоми. Опорний стрибок через гімнастичного козла козла:хлопці – стрибок способом «зігнувши ноги»;дівчата-способом «ноги нарізно» Стрибки через скакалку за 30 сек.

 

 

9.

Повторити вправи на колоді дівчата,хлопці на брусах,перекладені опорні стрибки через гімнастичного козла. Підтягування з вису та вису лежачи дівчата. Розвиток сили (колове тренування).

 

 

10

 Контрольний урок. Підтягування з вису ,та вису лежачи дівчата. Хлопці до 3р.-3-6-8р.Дівчата у висі лежачи до 5-5-12-16р. Елементи ритмічної гімнастики вчити. Повторити лазіння по канату в два прийоми. Танцювальні кроки вивчені раніше.

 

 

11

Вчити різновиди гімнастики,що культивуються в Україні. Закріпити акробатичні вправи вивчені раніше (комбінація елементів вправ вивчені раніше). Продовжити вчити  вправи на колоді дівчата. Хлопці вправи на брусах. Повторити опорні стрибки через гімнастичного козла. Вправи на розвиток гнучкості. Піднімання тулуба з положення лежачи за 30 сек.

 

 

12.

Контрольний урок. Піднімання тулуба в сід за 30 с. хлопці до 13-13-21-31р.Дівчата до12-12-20-30р. . Повторити лазіння по канату в два прийоми. Танцювальні кроки вивчені раніше.

 

 

13.

Вчити страхування під час виконання фізичних вправ. Виконувати комбінацію елементів вправ на брусах, перекладені хлопці,дівчата на різновисоких брусах,колоді. Повторити опорні стрибки через гімнастичного козла. Вправи на розвиток гнучкості. Стрибки через скакалку за  1 хв.

 

 

14.

Спеціальна фізична підготовка гімнаста. Опорний стрибок через гімнастичного козла. Танцювальні кроки вивчені раніше під музичний супровід.

 

 

15.

Закріпити вправи вивчені раніше на перекладені,брусах,лазіння по канату в два прийоми хлопці. Дівчата акробатичні вправи,вправи на різновисоких брусах,колоді ,розвиток гнучкості.

 

 

16.

Контрольний урок. Виконання акробатичних вправ комбінації елементів  вивчені раніше. Опорний стрибок через гімнастичного козла. Танцювальні кроки вивчені раніше під музичний супровід.

 

 

17.

Виконувати комбінацію елементів вправ на брусах, перекладені хлопці,дівчата на різновисоких брусах,колоді. Повторити опорні стрибки через гімнастичного козла. Вправи на розвиток гнучкості. Стрибки через скакалку за  1 хв.

 

 

18.

Підведення підсумків за гімнастику. Виставлення балів за модуль гімнастика. Виконання вправ на приладах самостійно.

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Гелета Зіновій
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку