Урок " Площинні, силуетні подарунки. Рамка-паспарту"

Про матеріал
Матеріали цієї розробки одають можливість ознайомити учнів із поняттями: «силует» і «контур»;мова графічного мистецтва лаконічніша за мову живопису. Незалежно від техніки та матеріалу графічний художній образ створюється особливою мовою тому це дає можливість розширити уявлення учнів про графіку, її різновиди та засоби виразності: лінії, пляму; навчити створювати графічні силуетні зображення; розвивати образне мислення, уяву, творчість; сприяти розвитку асоціативного мислення; виховувати вміння бачити красу навколишніх форм, виховувати любов до творів графічного мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мистецтво силуету побудовано на контрасті двох кольорів – чорного і білого. Проте іноді художники вводять у свої композиції додаткові кольори: розфарбовують.деталі. – найчастіше розфарбовують в пейзажах – тло. Силуети бувають: мальованими( тушшю чи білилами) вирізаними (з паперу, картону, тканини) та наклеєними на контрастний фон. У Європі мистецтво силуету широко розповсюди-лось у XVIII ст. Сам міністр фінансів Етьєн Силует також захоплювався вирізанням силуетів з чорного паперу. Звітци і назва «силует»

Номер слайду 3

У середині XVІІІ століття також було винайдено силует – вид портрета, що вирізався із чорного паперу. Автором цієї техніки портрета став генеральний контролер фінансів Франції Етьєн де Силует (1709–1767). Такі портрети були набагато дешевшими за написані фарбами, і їх могли дозволити собі навіть небагаті люди. На перший погляд, невигадлива техніка портрета, що чудово передавала  риси  людини,  навіть сподобалася самому королю Людовику XV, що сприяло швидкому поширенню силуету не тільки у Франції, але й по всій тереторії Європи.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

За допомогою ліній і плям художник – графік передає свої думки й почуття. Хоча у графічних творах обмежена кількість фарб, але вони мають перевагу у виразності, чіткості зображень.  У графічних творах ми часто зустрічаємо спрощені зображення, що передають характерну форму предмета. Такі зображення є силуетом.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

1.Сьогодні на уроці я дізналася (дізнався) нового про ….(силует, силуетну графіку) 2. Поняття «силует» походить від ... (людини Е. Силуета, на котрого вперше художник намалював зображення без деталей). 3. Силует – це…( вирізане зображення або конту-рний малюнок, заповнені одним тоном, що контрас-тує із тлом.) 4. Контур – це…( Обрис фігури або предмета.)

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, Розробки уроків
Додано
30 листопада 2019
Переглядів
866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку