Урок "Подорож країнами світу"

Про матеріал

Урок-подорож, розрахований на закріплення знань унями про країни світу. На уроці учні говоритумть про географічне положення країн, промисловість, сільське господарство та населення різних країн світу.

Перегляд файлу

Відкритий урок з географії

«Мандрівка країнами світу»

Мета: ознайомити учнів з географічними положенням, флорою та фауною, історичними особистостями, визначними місцями, промисловістю та сільським господарством, кухнею найбільших країн світу. Навчити застосовувати комп’ютерні технології для зібрання та опрацювання необхідного матеріалу. Розвивати інтелектуальні здібності прагнення до творчого пошуку та креативної роботи. Виховувати почуття прекрасного, любов до оточуючої дійсності, до предмету географії.

Тип уроку: урок-подорож

Обладнання: інтерактивна дошка, медіапроектор, карти, прапорці тощо

Хід уроку

І. Організаційний момент

ІІ.  Вступне слово вчителя:

Насамперед хочу зауважити, що сьогоднішньому уроку передувала старанна праця учнів, оскільки презентації, які ви сьогодні побачите, вони готували власноруч, шукаючи до них інформацію та фотознімки. Тож ви готові, діти? Настрій нормальний? Тож полетіли.  Літак, звук аеропорта

Лунають звуки аеропорту. Вчитель у ролі стюардеси:

Шановні пасажири! Вітаю Вас на борту літака «7-А. Українські авіалінії». Політ проходить на висоті третього поверху  повітряною трасою «Покровська гімназія». Сьогодні ми мандруватимемо країнами світу. Ми дізнаємося багато цікавого про далекі держави і вкотре переконаємося, що планета, на якій ми живемо, - унікальна та багатогранна. Пересвідчимося у тому, що інші країни, так як і наша рідна Батьківщина, - винятково особливі, а отже, нам ніколи не завадять отримані на цьому уроці знання, оскільки тепер в українців є можливість мандрувати світом без особливих перешкод. Сподіваюся, що протягом нашої подорожі ви почуватимете себе комфортно. Можете не турбуватися про безпечність перельоту, адже пілот нашого літака – Помазан Світлана Василівна - досвідчений професіонал. Якщо хтось зголодніє – обов’язково про це повідомте, ми вирішимо проблему негайно. А якщо хтось забажає подрімати, - то теплий м’який плед вам тільки у цьому допоможе.  Тож, дорогі пасажири, пристебніть паски, і в путь!

 Наш політ проходить вдало. І нині ми пролітаємо над чудовою країною  Великою Британією Про неї нам повідають місцеві жителі Маша та Марина.

ІІ. Виступи учнів  ( Презентація АНГЛІЯ )

ІІІ. Художній номер – ЛЕТ ІТ СНОУ

ІУ. Слово вчителя:

Дякуємо нашим артистам, які допомагають нам мати чудовий настрій під час польоту. А наразі, вітаємо країну великих можливостей Сполучені Штати Америки, над якою ми нині пролітаємо і її жителів Іру та Лєру.

У. Виступи учнів  ( Презентація США )

УІ. Слово вчителя: Тепер ми пролітаємо над Канадою. За бортом - -2 градуси. Але ми в теплі і добрі продовжуємо подорож. Тож зустрічаймо чарівних Настю та Аню.

УІІ. Виступи учнів  ( Презентація КАНАДА )

УІІІ. Слово вчителя: Ми дізнаємося все більше цікавого про світ, в якому живемо, про країни, в яких ми і справді колись обов’язково побуваємо. А зараз пропоную вам діти і нашим шановним гостям, а конкретно – диспетчерам, що спостерігають за безпекою та правильністю нашого польоту, відео-гру «Відгадай країну». Найактивніші учасники отримають призи. 

Відео «Країни»

Дякую всім за активність і ерудованість. А нині вродливі француженки Аня і Саша розкажуть нам про свою країну.

ІХ. Виступи учнів  ( Презентація ФРАНЦІЯ )

Х. Слово вчителя: Тепер пропоную вам трішки попрацювати зосереджено. На розданих картах ви маєте за дві хвилини підписати назви країн, контури яких ви бачите.

Презентація «Контури країн»

 Молодці, діти, ви дуже добре попрацювали. А зараз привітаємо жителів Китаю – Діму та Влада, які повідають нам про Піднебесну.

ХІ. Виступи учнів  ( Презентація КИТАЙ)

ПРИГОЩАННЯ ПЕЧИВОМ З ПЕРЕДБАЧЕННЯМИ

ХІІ. Слово вчителя: Індіанки Діана та Настя також хочуть нам щось розповісти.

ХІІІ. Виступи учнів  ( Презентація ІНДІЯ) після презентації – мелодія східного танцю.

РУХАВКА «Ми йдемо полювати на лева»

 

Вчитель:  Зараз ми пролітаємо над африканськими просторами, де є дуже популярним сафарі.  Тому пропоную всім бажаючим взяти участь у полюванні, але з фото-рушницею, бо ми - люди гуманні і незлобиві.

ХІУ. Виступи учнів  ( Презентація ГРУЗІЯ – Максим та Вадім )

ХУ. Виступи учнів  ( Презентація ІЗРАЇЛЬ  – Лєра та Настя )

Відео-гра «ТРАДИЦІЇ»

Заключне слово вчителя: От і добіг кінця наш політ. Ми вдало і безпечно приземлилися. Побували багато-де. Почули цікаві, незнайомі нам факти, побачили прекрасні краєвиди. Я надзвичайно вдячна вам, діти, за творчу і старанну працю. За виступи і активність на уроці. Тому ставлю усім по 12 балів і маю надію, що ми й надалі працюватимемо плідно і результативно.

 

 

 

 

 

 

 

НВК “ЗОШ І-ІІ ст.№1 – Покровська гімназія»

 

 

 

 

 

 

Відкритий урок з географії

 

 

 

 

 

 

Вчитель географії Сілецька-Васильєва Я.В.

 

 

 

 

 

 

 

2017-2018 н.р.

docx
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
2728
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку