Урок.Презентація. "Навчаюся правильно записувати слова із префіксами роз-, без-."

Про матеріал
Презентація буде додатком до підручника й допоможе пояснити тему урока. Учні зможуть зробити самооцінку своєї роботи на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчаюсяправильно записувати слова із префіксами роз-, безроз- без- роз- без-Хвилинка каліграфіїрозмовабезхмарний

Номер слайду 2

6. Прочитайте слова. Доберіть до кожного з них споріднені і визначте корені та префікси.роздумрозповідьрозпалитирозкидатибезводдябезлюддябездушнийбезкрилий. Зверни увагу на префікси роз- і без- в усіх словах. Яка буква пишеться в кінці цих префіксів? Зроби висновок про правопис префіксів роз-,без- і звір його із правилом.

Номер слайду 3

У префіксах роз-, без- завжди пишеться буква з. Шукаймо слова із префіксами роз-, без-у зимовій природі! Хто більше?7. Прочитай текст. Добери влучний заголовок. Цей текст — розповідь чи опис? Випиши з тексту слова із префіксами. Познач їх. Розлютилася стара зима. Подула холодом, зірвала листя з лісів і дібров та розкидала його по дорогах. Запорошила снігом поля, завалила кучугурами ліси, вкрила дерева крижаною корою. Та ще й безжально посилає мороз за морозом. (За Костянтином Ушинським).

Номер слайду 4

8. Утворіть і запишіть слова за допомогою префіксів роз-, без-. мовагадканестибитиказатихмарнийводнийріднийділлясонняроз-без-Прочитай приховане прислів’я.безділля працякращазавеликемаленька. Маленька праця краща за велике безділля.

Номер слайду 5

Префікс від слова безсоння,корінь від слова крило,закінчення від слова тихий. Префікс від слова безхмарний, корінь від слова перелісок, закінчення від слова білий. Префікс від слова розмова,корінь від слова дума,закінчення від слова сад.безлісийроздум. Склади і запиши 1 речення зодним із утворених слів. 9. Відгадай слова і запиши їх.безкрилий

Номер слайду 6

Номер слайду 7

10. Склади подібну загадку,щоб утворитислово розквіт.

pptx
Додано
28 січня 2022
Переглядів
1733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку