Урок-презентація української мови "Розрізняю слова, які є загальними і власними назвами" - 2 клас

Про матеріал
Урок з української мови до розділу ІМЕННИК за темою "Розрізняю слова, які є загальними і власними назвами" розроблено для учнів 2 класів, які працюють за Типовою навчальною програмою О.Савченко за підручнико М.Вашуленко, С.Дубовик у вигляді презентації, яку зручно використовувати як під час традиційного уроку в школі, так і під час дистанційного навчання з використанням Zoom конференцій чи зустрічей в Google Meet.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. 2 клас. Розрізняю слова, які є загальними і власними назвами. Мандруємо Україною!за підручником О. В. Вашуленко та робочим зошитом з української мови М. С. Вашуленко, С. Г. Дубовик. Підготувала Пилипчук Неля Григорівна. Школа №222 - м. Київ - 2021 рік

Номер слайду 2

Правило. В українській мові є слова – загальні назви, які пишуться з малої букви, і є слова - власні назви, які пишуться з великої букви.українецьукраїнка. Україна. Натисни, щоб зайти за посиланням та потренуватися. Розумники. Українська мова.2 клас. Частина 4. Тема 4. Велика буква в іменах, по-батькові та прізвищах людей. Тема 6. Велика буква у назвах міст, сіл, вулиць, річок.

Номер слайду 3

п.с.53 Вправа 14 Прочитай. Назви слова – загальні назви. Володимирська гірка – у місті Києві. На ній стоїть пам‘ятник князю Володимиру. Княжа гора – у місті Львові. На ній князь Данило Галицький збудував замок. Сучасна назва гори – Високий Замок. Тарасова гора – у місті Каневі. На ній споруджено пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку. Запиши одне речення (на вибір). Підкресли слова-власні назви. Як вони пишуться?

Номер слайду 4

Володимирська гірка. Київ. Пам’ятник князю Володимиру.

Номер слайду 5

Княжа гора або Високий Замок. Львів.

Номер слайду 6

Тарасова гора. Канів. Пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку.

Номер слайду 7

др.з.с.38 Вправа 741. Пригадай великі букви української абетки. Назви їх у поданих словах. Зразок. Валерія – Валерій. ВікторіяІванна. Юлія. Мирослава2. До жіночих імен добери чоловічі і запиши їх за зразком. Зроби звуко-буквений аналіз слова Юлія.

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка «Україно, ти моя надія»Натисни для перегляду відео

Номер слайду 9

др.з.с.38 Вправа 75 Розподіли іменники на групи. Запиши їх. Поясни написання. Усно склади речення з одним сполученням слів (на вибір). Видатні українціПоети: Співаки: Художники: ?

Номер слайду 10

Раїса Кириченкоспівачка

Номер слайду 11

Ганна Чубач - поетеса

Номер слайду 12

Тетяна Яблонськахудожниця

Номер слайду 13

Ніна Матвієнкоспівачка

Номер слайду 14

Леся Українкапоетеса

Номер слайду 15

Іван Франкопоет

Номер слайду 16

Катерина Білокурхудожниця

Номер слайду 17

др.з.с.38 Вправа 76 Візьми до уваги! Тезки – люди з однаковими іменами. Прочитай вірш Віктора Кочевського. Поміркуй і назви імена хлопчиків, до яких звертається поет. Запиши їх. Поясни, чому виділені слова у вірші написано з малої букви.

Номер слайду 18

Подивіться лиш, хлоп’ята, на луги:тезки ваші ось – васильки навкруги,миколайчики й петрові батоги. Віктор Кочевськийвасилькимиколайчикипетрові батоги

Номер слайду 19

Пальчикова гімнастика «Ромашка»

Номер слайду 20

Дякую за увагу!Домашнє завдання:п.с.52-53 Вправа 12/13 (на вибір)

pptx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
1564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку