Урок, " Рідна школа моя"

Про матеріал
Дібраний матеріал допоможе провести і спланувати перший урок-знайомство з першокласникамми.
Перегляд файлу

Вчитель: Панченко Л.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета: ознайомити дітей зі школою,прививати любов до школи,як до рідної    

           домівки,виховувати бережне ставлення до шкільного майна, підручників, як

           джерела знань; розвивати інтерес до школи, до знань,до прекрасного; виховувати

           повагу до вчителів,однокласників, друзів, шану до старшого покоління.

Обладнання: святково прикрашена дошка, клас, квіти, плакати.

Запис на дошці

Школа – рідна сім’я

Радо, як мати стрічаєш.

Школа – доле моя,

Мудрості всіх ти навчаєш.

 

Школо, наша школо,

Приголуб нас, мила.

Пригорни усіх нас,

Як голуб під крила.

Ти нас всіх научиш,

Як у світі жити,

Як зло обминати,

Як добро чинити.

Бджілоньки – на квіти,

Дітоньки до школи.

Там збирають мудрість,

Як мед в полі бджоли.

 

Хід уроку

(Вчитель заводить дітей у клас, розсаджує за парти, починає знайомство.)

Вчитель: Доброго дня, любі діти. Я дуже рада зустрічі з вами. Ви вперше прийшли у цей клас вже першокласниками, школяриками, учнями, мої маленькі хлопчики і дівчатка. Відсьогодні ви стали членами нашої великої шкільної родини, найменшими її дітьми – першокласниками. З чим я вас і щиро вітаю. Сьогодні ви вже стали на першу сходинку свого шкільного життя і перестали бути просто маленькими дітьми. Відсьогодні ви стали школярами, а учень, школяр, першокласник – це звучить гордо.

Стало доброю традицією відзначати перший день вересня – День знань. Веселим передзвоном покликав дзвінок сьогодні всіх дітей України за парти, у чисті затишні класи. І на нашому шкільному подвір’ї сьогодні гамірно, весело і багатолюдно.

Особливо святково в тих сім’ях,де є найменші школярики – першокласники. Тобто в ваших сім’ях, дорогі мої діти. Я вітаю вас з першим Днем знань у вашому шкільному житті. Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, радості,терпіння, наполегливості, старанності, творчості. Щасливої дорого до країни Знань. Миру в нашій Україні.

( Читання вірша з дошки « Школа»)

Ось і утворилася сьогодні наша нова шкільна родина, наш перший клас. А давайте перевіримо, чи дружною родиною ми будемо?Коли я запитаю, ви всі одночасно голосно назвете своє ім’я.

  • Як вас звати, любі діти?
  • Ой, яка ж у нас дружна родина!
  • А зараз ми з вами утворимо наше родинне сонечко. Погляньте на дошці є серединка сонця, це – я,  а ви мої дітки, промінчики, які ще не розкрилися, але кожен з вас зараз приклеє свій промінчик і наше родинне сонечко яскраво засяє відсьогодні. У кожного на парті лежить промінець, от його ви і прикріпите до сонечка, а я вам допомагатиму. ( Діти прикріплюють промінці)
  • Ой, як яскраво світить наше родинне сонечко! Правда, діти?
  • Ось і утворилася наша шкільна родина – наш 1 клас. Чарівний клубочок дитинства привів вас до нашої школи. Сьогодні ви стали першокласниками, школярами. Вас чекає попереду багато цікавого і незвіданого: зустрічі, нові знайомства, нові друзі, нові розваги, нові доручення і нові досягнення. Вас чекає таємнича країна Знань, яка щиро даватиме їх вам. Тут ви навчитеся читати, писати, рахувати, малювати, досліджувати, створювати, співати, дружити. Ми навчимося багато чого, головне, щоб ви хотіли вчитися.
  • Чи хочете ви вчитися, діти?
  • Молодці.
  • А тепер на нас чекає оглядова екскурсія по нашій школі. Я вас познайомлю де які кабінети є в нашій прекрасній школі. ( Діти разом з вчителем вирушають знайомитися зі школою)

(Повернення в класну кімнату)

  • Я бажаю вам гарних успіхів, міцних знань, невичерпного бажання навчатися і пізнавати. Тож у добру путь! Хай Бог благословить вас на навчання. Хай все у вас ладиться, а я вам в усьому буду допомагати.

 

 

 

 

docx
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
708
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку