Урок "Робота з дитячою книжкою" Презентація

Про матеріал
Урок-презентацію можна використовувати на уроці позакласного читання чи робота з дитячою книгою. Текст взятий із "Швидкочитаночки" Л. А. Антонової для 2 класу. Робота допоможе зацікавити дітей в бажанні читати і розвиватиме читацьку грамотність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оповідання «Помічниці»

Номер слайду 2

Мовленева розминка. Як шумить вітер- ш-ш-ш А шипить гусак-с-с-с Як пищить комарик-дз-дз-дз . А4. А струмок бринить-дж-дж-дж

Номер слайду 3

Вступна бесіда. Чи любите ви дивитися шоу?Про що піде мова в оповіданні?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Помічниці ПомічниціСестрички Мілана і Кароліна любили дивитися телевізійні кулінарні шоу. Обидві мріяли стати знаними кухарями. Але одна справа– дивитися і зовсім інша– готувати.

Номер слайду 6

Коли батьки були на роботі,дівчатка вирішили порадувати їхвечерею. Вони хутко пов’язалиголови хустинками, надягнули фартушки, але збагнули, що не знають, з чого почати.

Номер слайду 7

--Приготуймо салат,- запропонувала Мілана.- Це дуже проста страва. Ось і мама казала, що в неї можна додати будь-що.

Номер слайду 8

Юні кухарочки накришили капусти, моркви, цибулі, бурячку. Кароліна запропонувала додати вчорашніх макаронів і трішечки ковбаски. Мілана щедро все поперчила, посолила, присмачила цукром. Дівчата ретельно перемішали страву, красиво сервірували стіл і стали чекати тата з мамою.

Номер слайду 9

Щойно ті переступили поріг, маленькі господині вигукнули: «Сюрприз!»- і провели батьків на кухню.

Номер слайду 10

Тато колупав виделкою в тарілці, але не наважувався куштувати страву. Врятувала ситуацію мама: -Ви наші розумниці! Дякуємо за сюрприз. Але кулінарної справи, як і будь-якої іншої, треба навчатися. Давайте я проведу вам майстер-клас, і ми разом приготуємо смачну вечерю.

Номер слайду 11

Мама вправно керувала процесом. Водночас вона пояснювала сумісність продуктів, послідовність дій та інші тонкощі кухарства.

Номер слайду 12

За годину родина вже смакувала вечерею. Дівчатка й досі розпитували маму про секрети її страв. У двері подзвонили. То була сусідка. Вона зайшла за рецептом цибульного пирога.

Номер слайду 13

-Вибачте. У вас свято?-Ні, проходьте. Це наші донечки кулінарної майстерності навчаються. -Ось і дочекалися. Тепер помічниці куховаритимуть,а ви, сусідонько, відпочиватимете.

Номер слайду 14

Дай відповіді на запитання. Подумай, яких помилок припустилися дівчатка, коли готували салат?Чи робиш ти сюрпризи для батьків? Які?Що таке майстер-клас?

Номер слайду 15

Релаксація. Які страви найбільше полюбляєте?Чи дотримуєтесь режиму харчуван-ня? Щоб приготували для батьків?

pptx
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку