Урок розв'язування задач з теми "Зміна агрегатного стану речовини"

Про матеріал
Урок розв'язування задач з теми "Зміна агрегатного стану речовини" у формі гри "Руйнівники міфів". В ході уроку в ігровій формі учні знаходять вирішення проблем розв'язуючи фізичні задачі з теми "Зміна агрегатного стану речовини". До плану-конспекту додаються презентаційні матеріали та довідникоі дані для учнів.
Перегляд файлу

ДОВІДНИКОВІ  МАТЕРІАЛИ

 

ДОЩ

 Дощі – це атмосферні опади, що випадають у період з весни до осені. У рідкісних випадках дощ може йти і взимку. Вчені підрозділяють опади на три види: це мрячать, обложні і зливові дощі.

 Дощ - це крапельки води, які бувають зовсім дрібні менше 0,5 мм і до більш великих , що досягають розміру 6-7 мм. За таких розмірів маса краплини максимально може сягати 0,2г.

 Найбільш щільні хмари, що захищають нас від сонячного світла і містять багато вологи, знаходяться, як правило, на висоті 2 - 3 км і містять багато дрібних (6-7 мм.) крапельок переохолодженої води і кристалів льоду при температурі менше -10 ° С.

 

ВУЛКАНІЧНА  ЛАВА

 Яка температура лави? Лава має температуру від 700 до 1200С. В залежності від температури і складу лаву поділяють на три види плинності. Рідка лава має найбільш високу температуру, більш 950С, основним її компонентом є базальт.
 При такій високій температурі і плинності лава може протікати по кілька десятків кілометрів, перш ніж зупиниться і затвердіє. Вулкани, які викидають такий тип лави часто дуже пологі, так як вони не затримується у жерла, а розтікаються по окрузі. Лава з температурою 750-950С — андезитова. Її можна дізнатися за застиглим округлим глибам, з ламаною кіркою. Лава з найменшою температурою 650-750С — кисла, дуже багата кремнеземом. Характерною ознакою цієї лави є повільна швидкість і висока в’язкість.

docx
Пов’язані теми
Фізика, Розробки уроків
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку