Урок розвитку мовлення (ЛИСТІВКА ДЛЯ МАМИ)

Про матеріал
Презентація добре підійде до уроку розвитку мовлення перед Міжнародним жіночим днем, або днем матері
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку мовлення. Листівка для мами

Номер слайду 2

Загадка   Де вона проходить –  Там травиця сходить, Квіти розцвітають, Солов’ї співають.

Номер слайду 3

У світі безліч чудових подарунків, та найкращий подарунок це увага, добрі, теплі, ласкаві слова, сердечні побажання. Більшість людей так вважає. І сьогодні ми будемо вчитись правильно писати поздоровлення, складемо привітання для матусі.

Номер слайду 4

Прийшов терміновий електронний лист. Цікаво від кого? Дорогі третьокласники-дівчатка! Сердечно вітаю вас  з 8 Березня. Бажаю успіхів у  навчанні, щастя, здоров’я та святкового настрою. Усміхніться! Тане сніг, щастя падає до ніг.   Нині ваш весняний день, квітів, сонця і пісень! Хай теплом зігріє він, дружби радісні хвилини.Принесе як дар любов,  усміхайтесь знов і знов! Соловейко Тіх-тьох!!

Номер слайду 5

Кому адресоване вітання? З якою подією вітають ? Що  бажають? Хто вітає ? є всі частини: звернення, привітання, побажання, підпис

Номер слайду 6

Дорогі третьокласники-дівчатка! (Звернення) Сердечно вітаю вас  з 8 Березня. (Привітання) Бажаю успіхів у  навчанні, щастя, здоров’я та святкового настрою. Усміхніться! Тане сніг, щастя падає до ніг.   Нині ваш весняний день, квітів, сонця і пісень! Хай теплом зігріє він, дружби радісні хвилини.Принесе як дар любов,  усміхайтесь знов і знов! ( Побажання) Соловейко Тіх-тьох!! (Підпис)

Номер слайду 7

 Складання структури тексту - вітання Отже, в якому порядку ми маємо використовувати дані слова? (за планом) З чого почнемо? (Звертання) Які слова використаємо для звернення до мами? (люба, мила, дорога) Як звернемося до товариша? (по імені)

Номер слайду 8

Складання структури тексту - вітання Як звернемося до вчителя, вихователя, дорослого (шановна, шановний) Який розділовий знак поставимо вкінці звертання? (!) Що будемо писати після звертання? (Привітання) Починають його писати з нового рядка і вказують свято з яким вітають. Після вітання, йде побажання

Номер слайду 9

Зразок Люба матусю! Щиро вітаю тебе з 8 Березня! Бажаю тобі міцного здоров’я, любові і радості, злагоди й миру. Нехай щастям буде наповнений кожен твій день. З любов’ю твій (твоя) син (донька).

Номер слайду 10

Сьоме березня Класна робота Найрідніша, наймиліша, Всіх вона нас пестить, тішить, Завжди скрізь буває з нами. Відгадайте, хто це? План Звернення. Привітання з 8 Березня. Побажання. Підпис.

Номер слайду 11

Доповни фрази: Сьогодні я дізнався… Було цікаво… Було складно… Я зрозумів, що… Тепер я зможу… Я навчився… У мене вийшло … Я зміг…

Номер слайду 12

Тепер ви з легкістю можете підписати вітальну листівку на свято будь-кому. Домашнє завдання: Напиши листівку для мами з 8 Березня.

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
11 березня
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку