Урок розвитку мовлення "Редагування тексту"

Про матеріал
Урок розвитку мовлення "Редагування тексту" є підсумковим з теми "Текст" та інтегрований з інформатикою і я досліджую світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ніжинська ЗОШ І-ІІІ ст. №15 Ніжинської міської ради Чернігівської області

Номер слайду 2

Шевчун Надія Миколаївна учительпочаткових класів Шуляк Надія Вікторівна учитель інформатики Ніжинська ЗОШ І-ІІІ ст. №15 Ніжинської міської ради Чернігівської області

Номер слайду 3

Я здібний! Я з усім упораюся! Мені подобається вчитися! Я — гарний учень! Я хочу багато знати! Я буду багато знати!  

Номер слайду 4

А допоможуть нам вірні друзі: ТЕОРИК КОМП’ЮРИК ПРАКТИК ТА МУДРА СОВА

Номер слайду 5

Редагування тексту

Номер слайду 6

Узагальнити знання про текст, вчитися редагувати тексти, розвивати та вдосконалювати мовлення,поглибити знання про Сонячну систему, виховувати інтерес до пізнання.

Номер слайду 7

Текст – це висловлювання, в якому речення . . . . Те, про що говориться у тексті – це . . . , а головна думка тексту –це . . . . Заголовок виражає або . . . , або . . . тексту .

Номер слайду 8

До тексту можна придумати заголовок та скласти план Сонце і космічні тіла утворюють Сонячну систему. Чотири найближчі до Сонця планети – Меркурій, Венера, Земля і Марс – називаються внутрішніми. Усі вони тверді. Інші п’ять планет називаються зовнішніми. Це 4 газові гіганти – Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, а також маленька тверда планета з каміння і криги – Плутон.

Номер слайду 9

Якої частини тексту . нема?

Номер слайду 10

Типи текстів

Номер слайду 11

Текст -опис Чи бачили ви, як рано вранці сходить сонце у лісі? Яка це краса! Ніби хто розмалював лісову галявину різнобарвним пензликом. Найближча до Землі зірка – Сонце. Це зоря середньої величини. Температура на його поверхні сягає 6 тисяч градусів, а в глибині – до 15 мільйонів градусів.

Номер слайду 12

Чи послідовно викладено зміст ? Чи правильно дібрано заголовки ? ЧОМУ ЗЕМЛЯ УНІКАЛЬНА? До 16 століття вважалося, що Сонце й інші планети обертаються навколо Землі. Його книга була заборонена церквою. У 1543 році Микола Коперник довів, що Земля обертається навколо своєї осі і разом з іншими планетами обертається навколо Сонця. ВИДАТНИЙ ВЧЕНИЙ На відміну від інших восьми планет Сонячної системи,на Землі є вода, а атмосфера містить кисень. Саме завдяки цьому на Землі існує життя.

Номер слайду 13

Текст - міркування Твердження+для того,+пояснення+висновок . щоб (доведення) (може і . , щоб , не бути) ,тому що . , адже . ,бо якщо . тоді , коли

Номер слайду 14

Мовленнєві стилі художній науковий діловий розмовний Повсякденні бесіди, розмови вдома, на роботі, в транспорті, по телефону Наукові статті у журналах, словниках, довідниках, підручниках, енциклопедіях Ділові папери: оголошення, довідки, інструкції пам’ятки, правила Художні твори: казки, вірші, оповідання, байки, пісні, легенди тощо

Номер слайду 15

Гімнастика для очей

Номер слайду 16

Редагування тексту Редагувати текст – перевіряти та виправляти текст при підготовці його до друку. Редактор – це той, хто редагує текст, тобто опрацьовує, виправляє, готує до друку літературну працю.

Номер слайду 17

Пам’ятка редактору Чи відповідає зміст тексту заголовку ? Чи немає у тексті зайвих речень ? Чи правильно побудовано текст ? Чи немає повторень ? Чи цікаво і зрозуміло викладено зміст тексту ?

Номер слайду 18

Бажаємо вам успіхів, друзі ! Переходимо до практичної роботи !

Номер слайду 19

Гімнастика для очей Дихальна гімнастика

Номер слайду 20

19 листопада – Всеукраїнський інтерактивний конкурс “КОЛОСОК”

Номер слайду 21

Готуємо інформаційний бюлетень “СОНЯЧНА СИСТЕМА”

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Бажаємо Вам творчих успіхів у Вашій цікавій роботі, гарних учнів та високих результатів ! Колектив ЗОШ І-ІІІ ст.№ 15 м.НІЖИН

ppt
Додав(-ла)
Шевчун Надія
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
438
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку