Урок розвитку мовлення Складання тексту- міркування.

Про матеріал
Презентація до уроку сприяє кращому усвідомленню учнів як написати текст- міркування. Учні чітко виділяють структуру тексту- міркування. Підібраний матеріал розвиває логічне мовлення, мислення, підвищує інтерес до складання текстів- міркування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення Розробила вчитель початкових класів Криворізької загальноосвітньої школи №85: Жажкова Т. П.

Номер слайду 2

Я пробуджую поля і заквітчую гаї. Прокидається земля, і співають солов’ї. Всяк на світі мене зна: я - ...

Номер слайду 3

Знайди продовження думки. Зв’язані між собою за змістом речення, розміщені у певній послідовності-… Якщо ми про кого чи про щось розмірковуємо , то це… Якщо до тексту можна поставити запитання чому?, це… Твердження. Доказ. Висновок. Це частини тексту-міркування. текст- міркування. це текст. текст- міркування.

Номер слайду 4

Складаємо текст - міркування

Номер слайду 5

Який із трьох заголовків найбільше підходить до цього тексту? Чому цуценя назвали Шарком? Витівка Шарка. Симпатичне щеня. Наше цуценя назвали Шарком. Тому, що здалеку він здається пухнастою кулькою. По- перше у нього короткі, криві ніжки, і він ходить, перевалюючись з боку в бік. По- друге, мама так розгодувала його, що він підмітає шерстю землю, а лап зовсім не видно. Ось чому кличка Шарко йому дуже підходить. Розділи текст на абзаци. Продовжи твердження за схемою.

Номер слайду 6

Твердження : Доказ: Тому, що По-перше, По друге, Висновок : Ось чому Наше цуценя назвали Шарком. кличка Шарко йому дуже підходить.

Номер слайду 7

ПЕЛІКАН В нього дзьоб ніби мішок Для всіляких іграшок. Він йому немов карман. Чудо-птиця ……. .

Номер слайду 8

Прочитай текст – міркування про пелікана. Визнач речення - твердження. Пелікан – це птах. Він не може пірнати. Це пов’язано з будовою кісток і наявністю підшкіряних повітряних мішечків. Пелікан – це птах. Він не може пірнати.

Номер слайду 9

пролісок Ще в долині сніг біліє, Юна ж квіточка синіє. З проталини на горбочку Визира блакитне очко. Як розкрилася вона – Значить, вже прийшла весна.

Номер слайду 10

На лісових галявинах розпускаються перші весняні квіти – вісники весни:

Номер слайду 11

Текст- міркування “Проліски – сміливі розвідники”.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Весна багата на квіти, Весна красна квітками, У весняну погоду а осінь пирогами. і смутний веселим буває. а хліба в осені позичає.

Номер слайду 14

Біло-чорна скрекотуха Забалакала нам вуха, Бо новини непрості Є у неї на хвості… Хто ж ця пташка білобока? Здогадалися?… 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 травня 2020
Переглядів
2973
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку