Урок РПМ-4 "Цікаві арифметичні задачі"

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе провести захопливий урок Розвитку продуктивного мислення в 4 класі з теми: "Цікаві арифметичні задачі". Посібник - "Планета міркувань", О.Гісь, 4 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток продуктивного мислення4 клас. Арифметичні задачіВчитель: Левшун Ада Миколаївна

Номер слайду 2

З минулого уроку я запам’ятав, що…У Лісовій школі працювала…Що позичав Нявчик у Мурчика?…Що давав напрокат Карлсон?…Що їв Дракончик-ласунчик?... Що полюбляла понад усе робити мавпочка Фрузя?

Номер слайду 3

З минулого уроку я запам’ятав, що…У Лісовій школі працювала…Що позичав Нявчик у Мурчика?…Що давав напрокат Карлсон?…Що їв Дракончик-ласунчик?... Що полюбляла понад усе робити мавпочка Фрузя?

Номер слайду 4

Відгадай задумані дієслова. Довго, друзів, дитину, гостей - …Голосно, швидко, правду, пошепки, постійно, одночасно - …Спиною, додому, назовсім, назад, кругом, Батьківщина - …Рояль, шахи, скрипка, бадмінтон, роль, театр, сцена - …

Номер слайду 5

Завдання 7, стор 71 Гноми вирішили прикрасити галявину перед своєю хатинкою. Скопали 3 грядки, щоб посадити гладіолуси та іриси. Всього гноми мали 28 цибулин квітів. Коли на двох грядках вони посадили однакову кількість ірисів, одна цибулина виявилася зайвою. На третій грядці гноми посадили стільки гладіолусів, скільки було ірисів на одній грядці. Скільки цибулин ірисів зберігали гноми?

Номер слайду 6

Завдання 7, стор 71

Номер слайду 7

Гуси-лебеді

Номер слайду 8

Гуси-лебеді

Номер слайду 9

Гуси-лебеді

Номер слайду 10

Гуси-лебеді

Номер слайду 11

Завдання 8, стор 71 Щоб звільнити 11 братів-лебедів від чарів злої чаклунки, Еліза вирішила сплести для кожного з них сорочку з кропиви. Коли дівчина назбирала 32 кг кропиви, вона підрахувала, що на один рукав останньої сорочки кропиви не вистачить і наймолодший братик може залишитися з лебединим крилом. Скільки кропиви ще треба зібрати Елізі, щоб її вистачило на обидва рукави для сорочки улюбленого брата? Скільки важить рятівне вбрання?

Номер слайду 12

Завдання 9, стор 72 Готуючись зустріти принца з далекої подорожі, Попелюшка спекла 9-поверховий торт. Кожний поверх вона хотіла прикрасити однаковою кількістю вишеньок. Попелюшка вийняла кісточки із 70 вишеньок. Розклавши їх на торт, дівчина побачила, що на останній поверх кількох ягід не вистачає. Яку кількість вишеньок потрібно ще приготувати Попелюшці?

Номер слайду 13

Хто такі Мумі-тролі?

Номер слайду 14

Хто такі Мумі-тролі?

Номер слайду 15

Завдання 10, стор 72 Мумі-троль, Хропся і Хропусь гралися у магазин. Хропся продавала 200-грамові пляшечки лимонаду по 40 коп., а Хропусь приймав порожні пляшки і платив за кожну по 20 коп. Мумі-троль був покупцем, у якого було 2 гривні. Скільки пляшечок лимонаду зможе купити Мумі-троль, якщо буде купувати доти, поки в нього вистачить грошей, а Хропся в борг не продає?

Номер слайду 16

Завдання 10, стор 7240 коп20 коп

Номер слайду 17

Так тримати !Д/з Арифметичні задачі-2 Завдання 7-10, стор 71-72

pptx
Додано
14 квітня 2022
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку