Урок "Складнопідрядне речення"

Про матеріал

1. Після виконання завдання на повторення опрацюйте матеріал за покликанням

2. https://youtu.be/MXxm4iqGZgQ

3. Дайте відповіді на питання до переглянутого відео.

4. Надайте зворотний зв'язок про заняття. Що найбільше запам'яталося.

5. Підготуйте до наступного заняття розбір речень з художньої літератури. Вкажіть джерело .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Редагування речень, у яких допущено граматичні помилки

Номер слайду 2

Агрегатор = aggregatio = накопичення

Номер слайду 3

Агрегатор новин - сайт, програма чи застосунок, який автоматично збирає і структурує новинні повідомлення з різних інформаційних джерел (інтернет-ЗМІ, інформаційних агентств, блогів тощо).{8 A107856-5554-42 FB-B03 E-39 F5 DBC370 BA}UKR. NETGOOGLE NEWSI. UAСайт: http://ukr.net. Сайт: https://news.google.com/Сайт: https://news.i.ua

Номер слайду 4

Агрегатори новин{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}+-Сортування новин за тематикою, регіоном. Заощадження часу користувачів. Швидкість оновлення новинної стрічки. Персоналізована стрічка новин.«Гілки» новин.?

Номер слайду 5

Вправа «Досліджуємо агрегатори новин»Результат — плакат із назвою агрегатора новин, тематикою та мінусами, що буде зрозумілий без додаткових пояснень.1 Зайти на сайт новинного агрегатора. Окреслити тематику новин, опублікованих тут. Визначити мінуси цього новинного агрегатора.23 Завдання:

Номер слайду 6

Батькам та вчителям заборонили лаяти і бити дітей. Заголовок новини:

Номер слайду 7

Батькам та вчителям заборонили лаяти і бити дітей. У Франції ухвалено закон, що забороняє дорослим застосовувати з виховною метою насильство до дітей. Тепер батьки і вчителі не зможуть не тільки бити і шльопати дітей, а й ображати і принижувати їх. Парламент одностайно проголосував за такі нововведення. Закон набере чинності відразу після публікації в офіційному державному віснику, пише Euronews. Так, у статті цивільного кодексу, яку у Франції зачитують під час реєстрації шлюбу, з’явилася приписка про те, що «батьківські повноваження здійснюються без застосування фізичного або психологічного насильства». Ця ж фраза буде написана на першій сторінці медичної картки кожної дитини. У документі чітко не прописано, яке покарання чекає на порушників: це вирішуватиме суд у кожному конкретному випадку. Втім, на думку фахівців, цей закон допоможе і батькам. Адже, піднімаючи руку на дитину, вони завдають шкоди своєму авторитету в її очах. Дотепер закон у Франції захищав дітей від жорстокого поводження, але допускав тілесні покарання з виховною метою. Ухваленню повної заборони довго чинили опір консерватори. За даними неурядової організації «Дитячий фонд», близько 85% французьких батьків шльопають дітей з виховною метою. Отже, Франція стала 56-ю країною у світі, яка відмовилася від права батьків на «корекцію поведінки» своїх чад. Першою країною, що заборонила тілесні покарання дітей, стала Швеція — вона ухвалила відповідний закон у 1979 році. Сьогодні залишаються чотири країни ЄС, де фізичні покарання обмежено, але не заборонено повністю: Велика Британія, Бельгія, Чехія і Словаччина. Джерело: https://zib.com.ua/ua/138445-batkam_ta_vchitelyam_zaboronili_layati_i_biti_ditey_.html

Номер слайду 8

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯНаписати короткий текст «5 правил для розміщення новин на агрегаторі Ukr.net (або Google News)». Кожне правило в ньому має бути записане у вигляді складносурядного речення.

pptx
Додано
10 листопада 2023
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку