Урок "Створення інтерактивної презентації"

Про матеріал
Архів містить матеріали до підсумкового уроку інформатики для 6 класу: презентацію до уроку, конспект уроку, програму для рефлексії, зразок практичної роботи учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тести ЗНОГеографія. Правила тестування

Номер слайду 2

Правила виконання тесту. Уважно прочитай питання!Обери правильну відповідь клацнувши на неї лівою клавішею миші!Щоб обрати іншу відповідь, або перейти до наступного питання – скористайся кнопкою в правому куті слайду. Розпочати тест

Номер слайду 3

Назвати, хто першим досяг берегів Америки. Васко да Гама. Фернан Магеллан. Христофор Колумб. Жак-Ів-Кусто

Номер слайду 4

Назвати, хто першим досяг берегів Америки. Васко да Гама. Фернан Магеллан. Христофор Колумб. Жак-Ів-Кусто. Вірно!Наступне питання

Номер слайду 5

Назвати, хто першим досяг берегів Америки. Васко да Гама. Фернан Магеллан. Христофор Колумб. Жак-Ів-Кусто. Невірно!Спробуй ще раз!

Номер слайду 6

Хто з українців здійснив у 1997р. політ у космос?Ю. Гагарін. Л. Каденюк. В. Терешкова. П. Тутковський

Номер слайду 7

Хто з українців здійснив у 1997р. політ у космос. Ю. Гагарін. Л. Каденюк. В. Терешкова. П. Тутковський. Вірно!Наступне питання

Номер слайду 8

Хто з українців здійснив у 1997р. політ у космос. Ю. Гагарін. Л. Каденюк. В. Терешкова. П. Тутковський. Невірно!Спробуй ще раз!

Номер слайду 9

Найвища з цих гірських систем ...-Альпи. Анди. ГімалаїКарпати

Номер слайду 10

Найвища з цих гірських систем ...-Альпи. Анди. ГімалаїКарпати. Вірно!Завершити тестування

Номер слайду 11

Найвища з цих гірських систем ...-Альпи. Анди. ГімалаїКарпати. Невірно!Спробуй ще раз!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Географія. Держава, розташована в Східній та частково Центральній Європі, у південно-західній частині Східноєвропейської рівнини. Площа становить 603 628 км². Найбільша за площею країна з тих, чия територія повністю лежить у Європі, друга на європейському континенті, якщо враховувати Росію. Межує з Білоруссю на півночі, Польщею, Словаччиною та Угорщиною — на заході, Румунією та Молдовою — на південному заході, Росією на сході і північному сході. На півдні і південному сході омивається Чорним і Азовським морями.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Україна — унітарна держава. Вона складається з 24 областей, Автономної Республіки Крим. Київ — столиця України. Україна є парламентсько-президентською республікою. Найвищим органом державної влади є Верховна Рада України Глава держави — Президент України.

Номер слайду 5

Державні символи України. Державними символами України є: Державний ПРАПОР України;Державний ГЕРБ України;Державний ГІМН України. Стаття 20 Конституції України

Номер слайду 6

Київська Русь. Починаючи з 9 століття українські землі стали центром Руської землі на чолі з полянським Києвом. 882 року Київ захопив варязький конунг Олег (882–912), який проголосив його «матір'ю міст руських» й встановив владу варязької династії Рюриковичів. За князювання княгині Ольги (945–965), її сина Святослава Ігоровича (965–972) і онука Володимира Святославича (980–1015) територія Руської держави була розширена шляхом підкорення Києву сусідніх східнослов'янських, балтських і угро-фінських племен. Це була найбільша держава Європи, площа якої сягала 1,5 млн км2. Кордони Київської Русі на півночі пролягали в районах Чудського озера, Фінської затоки Балтійського моря, Ладозького й Онезького озер; на заході — в районі верхів'їв Дністра, Карпат, Західного Бугу, Німану і Західної Двіни; на півдні — Сули, Дону, Росі й Південного Бугу; на сході — Волги та її притоки Оки. Землі й етнічні князівства, де раніше правили місцеві князі, передавалися Рюриковичам. 988 року за правління Володимира русини прийняли християнство з Візантії, що визначило цивілізаційну приналежність українських земель на подальші тисячоліття. Процес феодальної роздробленості у 11 — 13 століттях призвів до ослаблення Русі. У 1240-х роках вона була завойована Монгольською імперією.

Номер слайду 7

Калина – символ рідної землі, батьківської хати. Її дбайливо охороняли та доглядали. Дівчата цвітом калини прикрашали коси. Достиглі кетяги розвішували попід стріхами. Верба росте там, де багато вологи. Відомо понад 300 видів цього дерева. Росте до 15 метрів і вище протягом 50 – 60 років. Гілки використовують для плетіння різних виробів. Здавна з білої верби виробляють музичні інструменти: бандури, кобзи, сопілочки. Без верби та калини нема України. Недарма в народі кажуть: Народні символи українців

Номер слайду 8

Дякуемо за увагу!rrrrrppt_x

Перегляд файлу

Урок інформатики 6 клас

Вчитель НВК «Балтська загальноосвітня

школа І-ІІІ ст. №3-колегіум»

Сбітнєва С.П.

Тема  уроку: «Створення інтерактивної презентації»

Мета уроку

Навчальна:  налаштовувати анімацію до об'єктів слайда, використовувати гіперпосилання, дії та кнопки дій при налаштуванні презентації обґрунтовувати доцільність використання презентацій у своїй навчальній діяльності та повсякденному житті,формування вмінь оцінювати якість презентації та дотримуватися вимог до її оформлення.

Розвивальна мета: інформаційну компетентність; уміння аналізувати, самостійність, сприяти інтелектуальному розвиткові учнів, а саме логічному мисленню, уваги, пам'яті.

Виховна мета: виховувати в учнів творчу активність; риси конкурентноспроможної особистості.

Тип уроку: комбінований

Матеріали до уроку

  •                 Комп’ютерні презентації - в електронному вигляді;
  •                 Заготовки тестів ЗНО, матеріали в електронному вигляді;
  •                 Критерії оцінювання презентацій та експертні листи (подаються у паперовому вигляді);
  •                 Програмний файл для рефлексії;
  •                 Підсумковий тест з теми з сайту itknuga.co.ua  урок 15 «Тематична атестація».
  •                 Проектор

Хід уроку

  1. Організаційний момент.
  2.  Повідомлення теми, мети і завдань уроку, девізу.

C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд2.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд3.JPG

  1. Мотивація , ігровий момент.

C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд4.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд5.JPG

  1. Актуалізація знань з теми.

Аналіз отриманої презентації.

C:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд1.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд2.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд3.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд4.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд7.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд6.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд5.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\Презентація з космосу\Слайд8.JPG

  1. Техніка безпеки в комп’ютерному класі.
  2. Виконання комп’ютерного тесту.

C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд7.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд8.JPG

Обговорення результатів тестування.

  1. Практична робота.

       Учні до уроку отримали завдання – підібрати по три питання із ЗНО з шкільних предметів з питань що вивчаються в 6 класі. Створити заготовку з 5 слайдів: титульний, правила тестування, та 3-5 слайд – питання ЗНО.

Перед роботою з тестами питання:

  • Яка презентація називається інтерактивною?
  • За допомогою яких налаштувань можна зробити презентацію інтерактивною?
  • Які вимоги до цієї презентації?

 

C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд10.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд11.JPGC:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд12.JPG

 

Створення інтерактивного тесту по заготовкам учнів.

  1. Фізкультхвилинка

C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд13.JPG

  1. Експертна оцінка тестів.

Учні міняються місцями та перевіряють тести, що створили інші.

Заповнюють експертні листи, в допомогу  отримають картки з критеріями оцінювання тестів.

C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд14.JPG

  1. Обговорення результатів оцінки інтерактивних презентацій, рекомендацій, щодо вдосконалення роботи.
  2. Рефлексія.

Учні відкривають файл «Рефлексия»

  C:\Users\Петр\Desktop\моя\відкритий урок\Слайд15.JPG

  1. Підведення підсумків уроку. Консультації щодо виконання домашнього завдання

Домашнє завдання: Створіть інтерактивну презентацію з теми «Правила оформлення та налаштування інтерактивної презентації»

Учитель:

  • Підводить (спільно з учнями) підсумки уроку (повторення основних етапів уроку, визначення рівня досягнень цілей уроку та ступеня готовності к контролю знань з даної теми);
  • Наголошує, що  мету даного уроку досягли, завдання виконано;
  • Висловлює подяку учням за плідну співпрацю.

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Создание интерактивной презентации6 класс

Номер слайду 2

«У» - увереными; «С» - суперовыми; «П» - прогрессивными; «Е» - едиными; «Х» - храбрыми. У С П Е Х А !Девиз урока: Не просто слышать, а слушать. Не просто смотреть, а видеть. Не просто отвечать, а мыслить. Дружно и сообща работать.

Номер слайду 3

Сегодня на уроке. Проверим знания по созданию и настройке презентации. Выполним настройку интерактивной презентации. Будем экспертами и испытателями презентации.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сообщение от инопланетян. Презентация

Номер слайду 6

МОЛОДЦЫ!!!

Номер слайду 7

Техника безопасности

Номер слайду 8

Проверка уменийhttp://itknyga.co.ua/Заходим в кабинет. Проходим урок 15 – Контрольная работа по теме «Презентации».

Номер слайду 9

Супер!!!

Номер слайду 10

ВНО – это экзамен за курс средней и старшой школы!Он проводится в форме тестов, заданий с открытым ответом, творческими заданиями. Экзамен проводится по таким предметам: биология, математика, украинский язык и литература, география и т. д. Готовится к нему нужно начинать с 5 класса!

Номер слайду 11

Творческая работа!Домашние заготовки: презентация из 5 слайдов С помощью каких настроек мы можем сделать презентацию интерактивной?

Номер слайду 12

Поможем жителям другой галактики!Создадим интерактивный тест по школьным предметам. Отправим им – пускай учатся!

Номер слайду 13

Нужно отдохнуть!!!

Номер слайду 14

Проверка и экспертиза тестов. Заполнение оценочного листа. Критерии оценивания.

Номер слайду 15

Рефлексия

Номер слайду 16

Домашнее задание. Составить интерактивную презентацию про требования к созданию презентаций– ответ инопланетянам.

background.jpg
button.jpg
shdwLeft.jpg
shdwRight.jpg
zip
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
1170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку