Урок «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками "

Про матеріал
Методична розробка: «План уроку для дистанційного навчання «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками фірми «КНАУФ» «Уніфлот», «Фугенфюллер», «Фуген Гідро» з предмета «Технологія штукатурних робіт 3 розряду».
Перегляд файлу

1

 

                                          Державний навчальний заклад

«Слобожанський регіональний центр професійної освіти»

 

 

 

 

 

 

Методична розробка:

 

«План уроку для дистанційного навчання «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками фірми «КНАУФ»  «Уніфлот», «Фугенфюллер»,  «Фуген Гідро» з предмета «Технологія штукатурних  робіт 3 розряду».

 

 

 

                         Виконала: викладач вищої категорії Безбородова С.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

План уроку для дистанційного навчання «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками фірми «КНАУФ»  «Уніфлот», «Фугенфюллер»,  «Фуген Гідро» з предмета «Технологія штукатурних  робіт 3 розряду».

Модуль ШТ-3(2-3).3. Виконання опорядження стін сухою штукатуркою                                                                                                                                     ШТ-3(2-3).3.1 Підготовка листів сухої штукатурки (ГКЛ) до опорядження                                                                                                                       Тема уроку: «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот», «Фугенфюллер»,  «Фуген Гідро»».                                                    

 Тип уроку: урок засвоєння нових знань

Методи проведення уроку: самостійна робота з таблицями, схемами, інтернет-ресурсами, «Хмаринка», «Вибери завдання сам», «Одне завдання на  двох».

Мотивація: кожен сучасний штукатур повинен знати інноваційні будівельні матеріали та їх застосування, а саме технологію обробки швів у ГКЛ шпаклівками  «КНАУФ» «Уніфлот», «Фугенфюллер», «Фуген Гідро», що дає формувати загальнопрофесійні, ключові, професійні компетентності.

Міжпредметні зв’язки: предмет «Матеріалознавство штукатурних робіт 3 розряду» Модуль ШТ-3(2-3).3. Виконання опорядження стін сухою штукатуркою.                ШТ-3(2-3).3.1 Підготовка листів сухої штукатурки (ГКЛ) до опорядження урок          «Матеріали для обробки швів у гіпсокартонних обшивках».

Методичне забезпечення: навчальний фільм «Обробка швів гіпсокартону шпаклівками «PLATO» «Filler», «Siniat» (https://www.youtube.com/watch?v=i0Z3mKs6j7o), додаток № 1опорний конспект для оздобувачів освіти для уроку «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот», «Фугенфюллер», «Фуген Гідро»

 

), завдання для перевірки домашнього завдання «Хмаринки «PLATO», додаток  № 2 таблиця для закріплення нового матеріалу для уроку «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками КНАУФ», (https://drive.google.com/file/d/1JRaWpVYsvw115DRADN-amjtYwQsoE-XN/view?usp=sharing),

додаток № 3 схема  для перевірки засвоєння нового матеріалу «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ» «Уніфлот» та «Фугенфюллер» (https://drive.google.com/file/d/1d_1zLID6VsUPbv7qHhLcSY0qUljGFxXE/view?usp=sharing) «Хмаринка «PLATO», кросворд для закріплення нового матеріалу «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот» та «Фугенфюллер».

 

Перебіг уроку

1. Організаційна частина.

2. Актуалізація знань.  

3. Викладання нового матеріалу.

4. Закріплення нового матеріалу.

5. Завдання для наступного уроку.

 

 

 

1.Організаційна частина.

2. Актуалізація знань.

Для актуалізації знань здобувачам освіти пропонується перегляд фільму «Обробка швів гіпсокартону шпаклівка «PLATO» «Filler», Siniat»

(https://www.youtube.com/watch?v=i0Z3mKs6j7o). Після перегляду фільму здобувачам освіти пропонується відповісти на запитання, пропонується  метод «Хмаринка». Дається 3 запитання, здобувачі освіти виконують.

1.Які існують  способи обробки швів ГКЛ?

https://wordart.com/trn0kpepze93/word-art 2

2.Які армовані стрічки використовують для обробки швів гіпсокартону шпаклівкою «PLATO» «Filler»?

https://wordart.com/ebqkszoiwxb2/word-art

3.Які інструменти та інвентарь потрібен для обробки швів ? https://wordart.com/4r0fls134rha/word-art 3

3.Викладання нового матеріалу.

 На прошлом уроці ми з Вами познайомились з технологією обробці швів між ГКЛ шпаклівка «PLATO» «Filler», «Siniat», а сьогодні вивчемо застосування та технологію  оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ» «Фугенфюлл», «Уніфлот», «Фуген Гідро». Для цього здобувачам освіти пропонується ознайомитися з матеріалом за посиланням:

https://studwood.net/1672113/nedvizhimost/tehnika_obroblennya_shviv_gipsokartonnih_obshivkah.

Для перевірки засвоєння знань нового матеріалу здобувачам освіти пропонується заповнити схему для уроку «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот» та «Фугенфюллер») (дивись додаток №3).

4. Закріплення нового матеріалу.

Для  закріплення нового матеріалу учням пропонується заповнити таблицю «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ» (додаток № 2).

На допомогу здобувачам освіти надається «Опорний конспект для уроку «Технологія обробки швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ» «Уніфлот», «Фугенфюллер», «Фуген Гідро» (дивись додаток № 1).

5. Завдання для наступного уроку.

Обов’язковий мінімум (1-6 балів).

1.Опрацювати інтернет ресурси.

https://peskiadmin.ru/uk/shpaklevka-knauf-uniflot---opisanie-primenenie-stoimost.html

https://jak.koshachek.com/articles/shpaklivka-fugenfjuller-knauf-instrukcija-iz.html

http://poradu24.com/remontu/texnichni-xarakteristiki-shpaklivki-knauf-fugenfyuller.html

Тренувальний рівень (7-9 балів).                                                                                                              

Метод «Вибери завдання сам».                                                                                                   

1. Виконати інструкційно-технологічну карту «Технологія оброблення шві у ГКЛ  шпаклівкою   «КНАУФ» «Фугенфюллер».

2. Доповніть кросворд (див. Кросворд до уроку «Технологія оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ» «Уніфлот» та «Фугенфюллер».                                                     

 

 

 

Кросворд «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот» та «Фугенфюллер»

4

 

2

 

 

 

 

 

 

1

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

5

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По горизонталі.

1. Якою шпаклівкою  «КНАУФ»  шпаклюють шви з армувальною сіткою?                                                                                                                                                         2. З під чого  не повинна виступати під час нанесення грунтового і накривного шарів  шпаклювальна маса?                                                    

По вертикалі.

1. Яка  шпаклівка  не потребує використання армувальних стрічок?                                                 2. Яку стрічку укладують в грунтовий шар?                                                                                                        3. Якою шпаклівкою «КНАУФ» шпакюють шви між  ГКЛВ, ГКЛВО?                                         4. Чим наносять грунтовий шар шпаклівки при виконанні шпаклювання швів між ГКЛ?                                                                                                                                                   5. При використанні якій шпаклівці з армувальною стрічкою фаска з обрізної кромки  знімається під кутом 45 градусів на третину товщини ГКЛ?                                   6. Скільки разів  шпаклюють шви «КНАУФ» «Фугенфюллер»?

 

Творчий рівень    (10-12 балів).   

Метод «Одне завдання на  двох».

Виконати на вибір одне завдання.

1. Виконати у парах презентацію  «Технологій оброблення шві у ГКЛ  шпаклівками   «КНАУФ» «Фуген Гідро» використовуючи інтернет ресурси

http://poradu24.com/remontu/texnichni-xarakteristiki-shpaklivki-knauf-fugenfyuller.html

2. Записати Тік-Ток на теми: «Технологія оброблення шві у ГКЛ  шпаклівками   «КНАУФ» «Фуген Гідро»,«Технологія оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот», «Технологія оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ» «Фугенфюллер»  використовуючи інтернет ресурси

https://peskiadmin.ru/uk/shpaklevka-knauf-uniflot---opisanie-primenenie-stoimost.html

https://jak.koshachek.com/articles/shpaklivka-fugenfjuller-knauf-instrukcija-iz.html

http://poradu24.com/remontu/texnichni-xarakteristiki-shpaklivki-knauf-fugenfyuller.html

Додаток № 2.Таблиця для закріплення нового матеріалу для  уроку «Технологія   оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ».

Запишіть застосування шпаклівок  та інструменти штукатура,  які потрібні для оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»,  використовуючи Інтернет-ресурси.

https://peskiadmin.ru/uk/shpaklevka-knauf-uniflot---opisanie-primenenie-stoimost.html

https://jak.koshachek.com/articles/shpaklivka-fugenfjuller-knauf-instrukcija-iz.html

http://poradu24.com/remontu/texnichni-xarakteristiki-shpaklivki-knauf-fugenfyuller.html

 

Шпаклівки «КНАУФ» для заповнення швів.

Застосування шпаклівок  та інструменти штукатура,  які потрібні для оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ». 

Шпаклівка«КНАУФ»«Фугенфюллер».

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\2.jpg

 

 

Шпаклівк «КНАУФ» «Уніфлот».

 

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\1.jpg

 

 

 

Шпаклівка «КНАУФ» «Фуген Гідро».

 

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 3. Схема для перевірки засвоєння нового матеріалу для уроку«Технологія оброблення швів у ГКЛ шпаклівками «КНАУФ»  «Уніфлот» та «Фугенфюллер».

Покажіть стрілкою, яка із технологій оброблення шві у ГКЛ належить до технологій оброблення шпаклівкою «КНАУФ» «Уніфлот» використовуючи інтернет-ресурси.                                                                                                                                 

https://jak.koshachek.com/articles/shpaklivka-fugenfjuller-knauf-instrukcija-iz.html

 https://peskiadmin.ru/uk/shpaklevka-knauf-uniflot---opisanie-primenenie-stoimost.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
28 грудня 2022
Переглядів
467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку