Кадровий склад будь-якого підприємства. Старший керівний склад( генеральний директор, керівники цехів, підрозділів, це технологи харчової та хімічної промисловості, інженери- конструктори, фармацевти, лікарі та вчителі)- для цього людина повинна мати вищу освіту, закінчити університет, мати науковий ступінь магістра чи спеціаліста. Молодший керівний склад( бригадир дільниці, групи робітників,старші зміни, старші офіціанти)- для цього треба мати науковий ступінь бакалавра, або молодшого спеціаліста, закінчити коледж. Робітничий кадровий склад: слюсарі, маляри-штукатури, поварі, швачки, кондитери, перукарі, спеціалісти віражу та манікюру, розкрійники, продавці, трактористи – машиністи, водії – для отримання цих професій потрібно закінчити професійно-технічний ліцей і мати спеціальну освіту певної кваліфікації.
МІЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ПЛАНГоловна мета (ким буду, чого досягну)Ланцюжок найближчих і віддалених життєвих цілей( де вчитимусь, працюватиму)Шляхи і засоби досягнення мети ( курси, навчальні заклади, самоосвіта)Зовнішні умови досягнення мети( труднощі: матеріальне становище сім`ї, неможливість виїхати до потрібного міста)Внутрішні умови( стан здоров`я, рівень навчальних знань, лінь, хист)Шляхи досягнення мети( що зараз для цього роблю)
Ділова гратаблиця для розрахунку№Приклад(браку немає)1 раунд2 раунд3 раунд1. Кількість виданих книжок42 Витрати матеріалів(1 грн на книжку + брак)43 Зарплата ( 4грн на 1 працівника) 164 Орендна плата(10 грн за парту) 105Інвестиції ( 2 грн за ручку)- 26 Витрати разом327 Кількість працівників48 Собівартість книжки (витрати : на к-сть працівників)32: 4=89 Відпрацьований час12 хв10 Результативність роботи(к-сть книжок : на час - рентабельність)4: 12= 0,33
На кожному підприємстві цінують таких працівників, які: Прикладають максимум зусиль для якісного виконання роботи, що впливає на рівень заробітної плати. Дотримуються дисципліни праціРаціонально використовують робочий час. Постійно навчаються новому, підвищують свій професійний рівень. Вміють працювати в колективіНацілені на кар`єрний ріст