Урок узагальнення знань з теми «Відношення та пропорція»

Про матеріал
Одним із напрямків інноваційного розвитку природничо-математичної освіти є система навчання STEM (Science-наука, Technology-технологія, Engineering-інженерія, Mathematics-математика) Інтеграція предметів природничо-математичного змісту важлива для сучасного випускника. До уроку підібрано задачі екологічного змісту, які сприяють розвитку різних наскрізних ліній ключових компктентностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

інтегрований урок з математики та екології

Номер слайду 2

Пiдсумковий урок з теми “Вiдношення i пропорцiї”

Номер слайду 3

Девіз уроку. Розум полягає не лише в знаннях, але й у вмінні застосовувати ці знання. Арістотель

Номер слайду 4

У задачах, які ставить перед нами життя, екзаменатором є сама природа. У. Сойєр

Номер слайду 5

Неякісна вода. Забруднення повітря. Деградація грунтів. Знищення лісів. Побутові відходи. Аварія на Чорнобильській АЕСЕкологічні проблеми

Номер слайду 6

Розвяжіть рівняння. Знайдіть його корінь на дошціСкладіть картинку. Математичні пазли

Номер слайду 7

Стан водоймів

Номер слайду 8

Бережіть воду. Задача . З крану біжить струмінь води товщиною з олівець. За 1хв витрачається 3 літри води. Скільки літрів ми втратимо за 15хв якщо включимо 2 крана?

Номер слайду 9

Забруднене повітря

Номер слайду 10

Задача Відомо, що димова труба висотою 100м дає змогу розсіювати шкідливі речовини в радіусі до 20км. Визначте радіус розсіювання речовин, якщо висота труби 80м. Чисте повітря

Номер слайду 11

Чисте повітря. Задача 1 дерево віділяє 192л кисню. Скільки потрібно дерев для нашого міста, де майже 26 тис. жителів, якщо для однієї людини достатньо 960л кисню?

Номер слайду 12

Математичне лото

Номер слайду 13

Забруднення ґрунту

Номер слайду 14

Самостійна робота. Задача Після уроків зібрано у класах 1кг паперового сміття. Якщо учні щодня лишатимуть таку кількість паперу, то скільки його пропаде за 190 днів? Яку площу лісу буде вирубано даремно, якщо для виробництва 1т паперу потрібно близько 900м²? 

Номер слайду 15

Збережи дерево

Номер слайду 16

Здорове харчування

Номер слайду 17

Здорове харчування. Задача Співвідношення в раціоні маси ковбас і сосисок до маси м’яса і риби повинне бути не більше ніж 2: 5. Скільки грамів ковбасних виробів за тиждень не нашкодять здоров’ю, якщо всього за тиждень школяр з’їдає 2,1 кг м’ясних, рибних і ковбасних блюд?

Номер слайду 18

Шкідливі звички. Задача Діти які палять, скорочують собі життя на 12,5%?Визначте якою приблизно буде тривалість життя нинішніх дітей, якщо середня тривалість життя в Україні 72 роки?Задумайтесь!!!

Номер слайду 19

Золота пропорція. Тіло людини. В природі

Номер слайду 20

«Золотий переріз» Золотий переріз – це поділ відрізка на нерівні частини, при якому весь відрізок так відноситься до більшої частини, як сама більша частина відноситься до меншої;(a+b) : a = a : b. Золотиий прямокутник

Номер слайду 21

Практична робота. Завдання1 Визнач відношення зросту сусіда(сусідки) по парт до відстань від підлоги до талії. Дізнайся і запиши зріст сусіда(сусідки). Віміряй і запиши відстань від підлоги до талії. Обчисли відношення зросту до відстані від підлоги до талії. Запиши відповідь. Завдання 2 Визнач відношення зросту сусіда(сусідки) по парті до висоти його (її) голови. Дізнайся і запиши зріст сусіда(сусідки). Віміряй і запиши висоту його(її) голови. Обчисли відношення зросту до висоти голови. Запиши відповідь. 

Номер слайду 22

Вежа знань. Знайти істинну пропорцію А) 99:9=22:11 Б) 36:4=81:9 В) 18:3 = 66:6

Номер слайду 23

2. На скільки років менше проживе той, хто з дитинства палить?А) 9 Б) 5 В) 6

Номер слайду 24

3. Скільки треба дерев, щоб забезпечити киснем одну людину? А) 2 Б) 3 В) 5

Номер слайду 25

4. Кинута на землю шкірка від банана розкладається близько 2 років. Кинутий недопалок на 3 роки більше. Пластиковий пакет на 8 років довше, ніж недопалок. Скільки років потрібно, щоб розклався пакет?А) 12 Б) 13 В) 9

Номер слайду 26

Відповідь

Номер слайду 27

Домашнє завдання. Скласти задачу екологічного змісту, яку можна розв’язати, використавши пропорцію. Розв'язати рівняння

Номер слайду 28

Встаньте, люди, миром за природу,За предвічну матінку для нас. Щедрії дари і чисту воду. Нам вона сторицею віддасть.(П. Парасочко)

Номер слайду 29

Кінець уроку

pptx
Додано
16 лютого 2020
Переглядів
1305
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку