Урок "В.Винниченко. «Федько – халамидник». Федько як особистість"

Про матеріал
Презентація - доповнення до уроку по цій темі ."В.Винниченко. «Федько – халамидник». Федько як особистість"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема . В.Винниченко. «Федько – халамидник». Федько як особистість

Номер слайду 2

Епіграф до уроку Хороша людина – та ,яка робить благородні справи, Навіть якщо при цьому ризикує всім Плутарх.

Номер слайду 3

«Сторінками твору» 1. Вкажіть, що було улюбленою розвагою дітей передмістя: а) пускати паперового змія, б) грати в футбол, в) грати в індіанців. 2.Федько сидить у себе на воротях, як: а) Змій Горинич, б) Соловей – розбійник, в) Робін Гуд. 3. Вкажіть, за що батько Федька давав синові 2 – 3 копійки після суворого покарання: а) щоб загладити свою суворість, б) за те, що Федько добре вчиться, в) за те, що Федько правду говорить.

Номер слайду 4

4.За що найбільше діставалося Федькові? а) Він спокушав на свої розваги Толю, б) він погано вчився і не слухав учителів на уроках, в) він віднімав іграшки в дітей. 5. Де був Федько, коли розповідав хлопцям? а) На базарі, б) у лісі, в) на річці. 6.З чим порівнюється Федько на крижині? а) З великою мухою, б) з маленькою комашиною, в) з довгоногим комаром.

Номер слайду 5

Бліц-зустріч з В.К.Винниченком та героями його оповідання

Номер слайду 6

Робота з прислів’ями Уміє він з чорного біле зробити, а з білого -чорне. Сміливому море по коліна. Лякливий , як заєць, а шкідливий, як кішка. Коли бажаєш пізнати ціну людини, підведи її до чужої біди або до чужої радості.

Номер слайду 7

Обговорення проблемного питання : Так все ж таки , що керувало Федьком: Неслухняність чи спосіб утвердження власного Я?

Номер слайду 8

Не зобидь ні старця, ні дитину. Поділись останнім сухарем. Тільки раз ми на землі живем, У могилу не бери провину. Зло нічого не дає, крім зла, Вмій прощати, як прощає мати,

Номер слайду 9

Мудрість завше доброю була. Витри піт солоний із чола І трудись, забувши про утому, Бо людина ціниться по тому , Чи вона зробила , що могла, Скільки сил у неї вистачало, Щоб на світі більше щастя стало. М.Луків.

Номер слайду 10

Домашнє завдання Достатній рівень Скласти усний твір на тему «Бешкет для Федька- це забаганка чи потреба душі?» Високий рівень Дати відповідь на питання : Які моральні цінності роблять людину душевно багатою?

Номер слайду 11

Презентацію підготувала вчитель української мови та літератури НВК “Чернеченська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ” Кабанюк Ольга Валеріївна.

ppt
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
1848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку