Урок виробничого навчання

Про матеріал
Презентація до уроку виробничого навчання з предмету технології приготування їжі з основними товарознавство
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прийоми заправляння птиці

Номер слайду 2

Види с/г птиці

Номер слайду 3

Способи заправляння птиці і дичини. Тушки сільськогосподарської птиці формують:«у кишеньку», «в одну нитку»,«у дві нитки» без проколювання

Номер слайду 4

Заправляння “у кишеньку” (ІІ спосіб)Ніжки відрубують на 1-1,5 см нижче від п'яткового суглоба під кутом 30°, щоб кінці були загострені.

Номер слайду 5

Ніжки кладуть одна на другу (навхрест) і просовують усередину розрізу черевця до хвостового жировика.

Номер слайду 6

Цей спосіб заправляння використовують для гусей і качок, призначених для смаження, а також курей, курчат і індиків для варіння

Номер слайду 7

Заправляння “в одну нитку”

Номер слайду 8

Заправляння “в одну нитку” Заправляння "в одну нитку". Шкіру з шиї загортають на спинку, крильця підгортають до спинки. Тушку кладуть на спинку і проколюють голкою з ниткою в центрі окісточків, пропускаючи голку з ниткою під філейною частиною. Кінець нитки залишають біля першого проколу.

Номер слайду 9

Тушку повертають на бік, проколюють одне крило, прикріплюють ниткою шкіру шиї до м'язів спини.

Номер слайду 10

Потім — друге крило, кінці ниток зав'язують. В одну нитку заправляють птицю для смаження.

Номер слайду 11

Заправляння “У дві нитки”

Номер слайду 12

Варіант заправляння “у дві нитки”

Номер слайду 13

Заправляння без проколювання

Номер слайду 14

І спосіб. Шкіру шиї і крильця заправляють так само, як і при заправлянні «в кишеньку». Тушку птиці кладуть спинкою донизу. Беруть нитку 0,5-0,6 м завдовжки, складають вдвоє, роблять петлю, накидають її на кінець кілевої кістки і затягують.

Номер слайду 15

Кінці ниток виводять на середину крилець, переводять їх на спинку, перехрещують і накладають на кінці ніжок, стягують, притискуючи ними ніжки до тушки, і зв'язують.

Номер слайду 16

Цей спосіб використовують для заправляння курей, курчат.

Номер слайду 17

Заправляння шпагатом (II спосіб)Підготовлену тушку кладуть спинкою донизу. Беруть нитку 0,7-0,8 м завдовжки, зав'язують петлю на хвостовому жировику.

Номер слайду 18

Потім накидають петлі на кінці ніжок,

Номер слайду 19

Кінці ниток переводять на спинку і обв'язують тушку хрест-навхрест. Кінці ниток виводять на середину крилець, нитки стягують і зав'язують на філейній частині грудки.

Номер слайду 20

Цим способом краще заправляти тушки великої птиці.

Номер слайду 21

Способи заправляння дичини Тушки дичини заправляють: «в одну нитку» (хрестом); «ніжка в ніжку»;«дзьобом».

Номер слайду 22

Заправляння «в одну нитку» (хрестом). Ніжки притискують до тушки, проколюють центр окісточків підфілейної частини, протягують голку з ниткою на другий бік, залишаючи кінці нитки біля проколу. Після цього голку з ниткою переносять під тушкою, накидають на ніжку, проколюють під виступом філейної частини, накидають на другу ніжку. Кінці ниток стягують і зав'язують. Таким способом заправляють рябчиків, куріпок, тетеруків, фазанів.

Номер слайду 23

Заправляння «ніжка в ніжку». У дичини (в основному малої) роблять розріз по кістці на одній ніжці ближче до колінного суглоба і І» цей розріз вставляють другу ніжку.

Номер слайду 24

Заправляння «дзьобом». Сікачем роздроблюють гомілкові кістки ніжок, потім їх переплітають і притискують до грудної частини. І олівку з шиєю прикладають до тушки з правого боку, роблять голкою прокол в окісточках, дзьоб пропускають у прокол, скріплюючи переплетені ніжки. Цим способом заправляють болотяну дичину.

pptx
Додано
10 вересня 2020
Переглядів
1201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку