Урок "Як рухаються тварини?"

Про матеріал

Цей матеріал для вчителів та учнів. Він вам розповість про тварин та як вони рухаються.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як рухаються тварини?Проект підготувала. Адамова Валерія. Учениця 6-А класу. НВК №1 м. Добропілля 

Номер слайду 2

Тварини. Тварин, що у воді - риби. Тварини, що літають у повітрі - пташки. Тварини, що рухаються на землі - мавпа, кінь, заєць, лисиця та ін. Тварини, що рухаються у землі - кріт та ін.

Номер слайду 3

Водні тварини. У воді тварини рухаються завдяки ласт або плавців, роблячи рухи упер-назад. Зазвичай до таких видів належить риби. Ще є водні тварини, які рухаються завдяки свого вигинання тіла, тобто воно в них рухається, як хвиля. До них входять вужі чи пуголовки, п'явка та ін. Деякі тварини освоїли реактивний рух. Вбираючи в себе воду, а потім скорочуються, вони різко виштовхують її з тіла до таких тварин відносяться кальмари, восьминоги та ін. 

Номер слайду 4

Повітряні тваринЄ декілька видів тварин, які літають: махальний та ширяючий. Махальний політ, такі тварини постійно підштовхує себе крилами, здійснюючи ними махальні рухи. Приклади таких тварин є комахи, кажани, птерозаври та ін. Ширяючий політ, підтримання свого тіла в повітрі без ритмічних рухів. Зазвичай це є орли, чайки, летючі дракони та ін.

Номер слайду 5

Тварини, що рухаються не земліЄ декілька видів ходьби на землі: ходьба, біг, стрибки. Ходьба - шляхом ритмічної зміни кінцівок, на які спирається тіло. Зазвичай це  комахи, саламандри, плазуни та ін. Біг - шляхом чергування фаз опори на поверхню та повного відриву від неї. Кінцівки, на які здійснюється опора, почергово змінюються. Наприклад це кінь, страуси та ін. Стрибки - подібний до бігу, але тіло приземляється на ті ж самі кінцівки, якими воно відштовхнулося від землі. Приклади цих тварин кенгуру, зайці та ін. 

Номер слайду 6

Тварини, що риють. Штовхальними або обертальними рухами переднього кінця тіла. Приклади: дощовий черв'як. Рухами кінцівок. Приклади: комахи (вовчок), ссавці (кріт, сліпак, голий землекоп).

Номер слайду 7

Чим відрізняються рухи тварин від рослин?   Рухи рослин, в основному, повільні і непомітні. Вони включають пасивні рухи, які пов'язані з поглинанням та га віддачею вологи, а також активні рухи, які включають ростові та тургорні рухи. Наприклад, рух кошиків соняшника в бік сонця або складання листочків на дотик у мімози сором'язливої.   Схожість між рухами рослин і тварин полягає в тому, що обидва типи організмів, використовують рух для виживання і адаптації до свого середовища. овища. а. Однак, відмінність полягає в тому, що тварини здатні і до більш активного і різноманітного руху, в той час як рухи рослин зазвичай повільні і менш помітні.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!До побачення!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Пов’язані теми
Природничі науки, Розробки уроків
Інкл
Додано
17 грудня 2023
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку