Урок з геометрії в 10 класі на тему " Прямокутна система координат у просторі"

Про матеріал
Даний матеріал є планом уроку з геометрії з використанням інформаційно-комунікаційних технологій на кожному етапі уроку, що підвищує зацікавленість учнів. Даний план уроку зручний як для очного, так і для онлайн-навчання.
Перегляд файлу

Тема: Прямокутна система координат у просторі. 

Мета: ознайомити учнів з інформацією про прямокутну систему координат у просторі, навчати визначати розташування точок у просторі та записувати їх координати для різних випадків розміщення, розглянути формули відстані між точками та координат середини відрізка, навчити їх застосовувати до розв’язування задач, підвищувати мотивацію та інтерес до навчання, формувати інформаційну та математичну компетентність.

Інформаційно-комунікаційні технології: сайт На урок ( чат-бот: спілкування з видатними постатями минулого), сайт Всеосвіта (вебквест), GEOGEBRA 3D, тести ( Plickers).

Хід уроку. 1. Повідомлення теми і мети уроку.

2.     Вивчення нового матеріалу. Теоретичну інформацію про декартову систему координат учні отримують, використовуючи чат-бота на сайті На урок: спілкування з видатними постатями минулого. Розмова відбувається з Рене Декартом https://naurok.com.ua/chat 

Запитання: Що ти знаєш про прямокутну систему координат у просторі?, або схожі.

image 

 

 

3.     Вивчення нового матеріалу. Інформацію про особливості розташування точок на координатних площинах і осях, та зв’язок з розташуванням точки і її координатами досліджується в програмі  GEOGEBRA 3D . Результати дослідження узагальнюються в таблиці

Які з координат точки дорівнюють нулю

Координати точки

Особливості розташування точки

y i z

A(x;0;0)

Належить осі х

 

 

 

 

 

 

image 

 

 

 

 

image

 

 

4.     Вивчення нового матеріалу. Опрацювання матеріалу про обчислення  відстані між двома точками та координат середини відрізка після теоретичного блоку за допомогою практичних завдань проводиться в додатку Plickers.

 

 

 

 

image

5.     Узагальнення вивченого матеріалу. Цей етап  можна провести за допомогою інтерактивного веб-квесту на сайті Всеосвіта.

https://vseosvita.ua/webquest/start?id=16197&id_user=379515&hash=4cf7 eb91 

 

image

 

image

 

6.     Рефлексію можна провести за допомогою Лінійки вимірювання.

Домашнє завдання: опрацювати підручник.

 

 

 

 

 

pdf
Додано
12 квітня 2023
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку