Урок "Зображення родинних стосунків у повісті-казці Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика»: сім’я Бакетів, інші родини. Образи дітей і дорослих у повісті-казці"

Про матеріал
Конспект уроку 5 клас "Зображення родинних стосунків у повісті-казці Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика»: сім’я Бакетів, інші родини. Образи дітей і дорослих у повісті-казці"
Перегляд файлу

Тема уроку:  Зображення родинних стосунків у повісті-казці Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика»: сім’я Бакетів, інші родини. Образи дітей і дорослих у повісті-казці.

Навчальні цілі: формувати ключові компетентності: усвідомлювати взаємозв’язок усього живого на землі ; розуміти важливість сімейних зв’язків, виховувати прагнення дотримуватися загальнолюдських правил норм і моралі, шанувати сімейні цінності, знати і зберігати родинні традиції ; осмислювати необхідність дотримання здорового способу життя, важливість ненасильницького розв’язання конфліктів ; оцінювати креативність як важливу рису людського характеру

 

ХІД УРОКУ

Організаційний момент.

Давайте запалимо свічку і помолимося за наші родини. Пам’ятаємо про те, що  ми теж – класна родина, Усміхнімося один одному. Починаємо урок.

Недаремно ми молилися за наші родини. Адже тема сьогоднішнього уроку пов’язана з родинними цінностями.

Оголошення теми і навчальних цілей

-         Поміркуйте, що найголовніше в родинних стосунках?

-         Як жила сім’я Бакетів?

-         Чи можна сказати, що це міцна родина?

Розкажіть про персонажів-дітей, їхні захоплення та улюблені заняття. Охарактеризуйте їхні вподобання.

  1. Чарлі – добрий та хороший хлопець, любить допомогати батькам
  2. Август – товстий та наглий, любе їсти
  3. Майкл Тіві – розумний, але неслухняний
  4. Віолета – неслухняна та пихата, постійно дуже гумку
  5. Верука – Нагла та неслухняна, її батьки дають їй все що вона хоче

-         Зобразіть кожну дитину у вигляді смайлика і розмалюйте кольором, який підберете відповідно характеру персонажа. Поясніть, чому обрали такий колір

-          Розкажіть про цехи, у яких зникають володарі Золотих квитків. Поміркуйте, яким чином це пов’язано із захопленнями чи недоліками дітей.

-         Чого навчає нас повість-казка?

-         Чи допоміг Чарлі змінити родинні стосунки інших персонажів? Як?

-         Чарлі та його батьки відмовились від ліжка заради рідних людей похилого віку. А від чого ви можете відмовитись заради своїх близьких? Як ви їм особисто допомагаєте?

 

24 грудня Вінниця побачить мюзикл для всієї родини «Чарлі і шоколадна  фабрика»|Вінниця.інфо Чарлі та шоколадна фабрика (фільм, 2005)

-         Уся родина Чарлі пишається ним. Чому? Назвіть його чесноти, що подобаються батькам , дідусям і бабусям, а також Віллі Вонці. Які з цих чеснот маєте ви? А які необхідно виховати в собі?

Рефлексія

Чарлі мене навчив…….

Я люблю свою родину і ……….

Домашнє завдання

Скласти пісеньку про родину, намалювати ілюстрації до казки

 

 

docx
Додано
1 березня
Переглядів
58
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку