Уроки - екскурсії "Зима вчить і розважає...."

Про матеріал

На екскурсіях узагальнюємо уявлення дітей про зиму; знайомимо з новими віршами та оповіданнями про зиму; виховуємо любов до рідного слова,дбайливе ставлення до природи.

Перегляд файлу

Зима вчить і розважає

 

«Райські врата відкрила нам зима

В свою розкішну сяючу царину….»

 

 

 

C:\Users\Администратор\Desktop\Екскурсії 1 клас\Фотографії екскурсія 1 кл. 2016 р\DSC02754.JPG

 

 

Тиха, загадкова, таємнича приходить до нас зима. Малюємо картину фарбами за уявою…поскрипує під ногами перший сніг. Якого він кольору? Мріємо, фантазуємо, придумуємо нові відтінки; пахне морозом, новоріччям, мандаринами,цукерками. Білизна снігу набуває нових відтінків: блакитного, сіруватого, вершкового

     Зима приходить до нас зі своїми примхами, сердитими колючими вітрами, який доносить аромат неспокою, наполегливості, нестримності.

     Вслухайтесь в мелодію вітру й ви почуєте дзвін весняного струмочка, придивіться – і ви побачите відблиск яскравого сонячного промінчика, відчуєте сміливість і відчайдушність першого проліска, що проганяє зиму з нашого подвір’я, душі.

     Сніг у лютому пахне весною! Неспокій весни – уже час відступати, залишати якісь свої, такі зимові, холодні сліди….. Наполегливість прозорих струмочків, що пробивають собі шлях під сніговою, схожою на цукор скоринкою. Ми йдемо стежками, запорошеними снігом….

D:\Дорога в дивосвіт проект\Зима\DSC02739.JPG

 

Тема екскурсії. Виявлення ознак зими у природі.  

Зима – це сон природи….

Мета екскурсії. Узагальнити уявлення дітей про зиму; ознайомити з новими віршами та оповіданнями про зиму; виховувати любов до рідного слова,дбайливе ставлення до природи.

        Наша екскурсія розпочалася з запрошення на гостину до дуже гарної пори року…. зими! Ми підбирали слова,асоціації, відчуття, які спадали нам на думку, коли ми чуємо слово зима;описували колір неба, дерев, снігу, сонечка й почали ліпити сніговика – це гість на нашому уроці;повторили назву зимових місяців.

Висновок: зима щороку настає в різні терміни. Перші заморозки – це ще не зима. Заморозки зміняються теплом, сніг випадає і тане кілька разів. Зима починається, коли температура повітря встановлюється нижче за нуль градусів, замерзають водоймища, земля вкривається снігом. Дні стають коD:\Дорога в дивосвіт проект\Зима\DSC02742.JPGкороткими і холодними. Зима – це сон природи….

Тема екскурсії. Урок милування природою «Зимові портрети дерев».

Мета екскурсії. Виявити зміни, що відбулися у неживій природі, в житті рослин із настанням зими; з’ясувати причини, що зумовлюють ці зміни;розширювати поняття «листяні» та «хвойні» дерева; пояснити, що листяні дерева перебувають у стані спокою; розкрити значення загартовування організму для зміцнення й охорони здоров’я; виховувати любов і бережливе ставлення до природи.

     Одягаємося тепло й з’ясовуємо, чому відбулися зміни в неживій природі, вчимося розрізняти рослини за зовнішнім виглядом.

     Виявляємо зміни у житті рослин – на яких деревах і кущах залишилися плоди, насіння; порівнюємо листок дуба з хвоїнкою; з’ясовуємо чи скидають ялина, сосна свої хвоїнки; чи ростуть дерева взимку; чим живляться птахи й не забули обговорити питання про охорону здоров’я взимку.

    Ура! Дитячі розваги….

 

D:\Дорога в дивосвіт проект\Портрети дерев\DSC02997.JPG

Тема екскурсії. Летять сніжні пушинки

Мета екскурсії. Узагальнити уявлення дітей про зиму, виховувати дбайливе ставлення до природи.

     Зима – це художник, який забарвлює пухнастим білим пензлем все навколо. Дерева вже не здаються голими, вони одягнулися в білий наряд, побіліли і доріжки. Подув студений вітер, і з неба посипались сніжинки. Кружляють в повітрі і падають на землю – одна красивіше за іншу! Ось квітка….ось зірочка…..чим тихіша морозяна погода, тим красивіші сніжинки. Спостерігаємо і любуємося сніжними пушинками…D:\Дорога в дивосвіт проект\сніг - лютий\DSC03054.JPG

 

 

 

 

 

docx
Додано
21 липня 2018
Переглядів
1106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку