Презентіція "Природолюби з 1-А"

Про матеріал

Природолюби з 1-А.

Природу треба розуміти, знати,любити, шанувати змалечку. Ось про це хочемо розказати. Зміст призентації :

•Ознайомлення з теоретичним матеріалом

•Працюємо їз задоволенням

•Результати нашої праці

•І ще про нас

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природолюби з 1-А Вимоги до конкурсу “День зустрічі птахів – 2016” не дозволяють нам взяти участь, як учасникам конкурсу. Природу треба розуміти, знати,любити, шанувати змалечку. Ось про це хочемо розказати

Номер слайду 2

Ми та наші крилаті друзі Ознайомлення з теоретичним матеріалом (слайди 3-10) Працюємо їз задоволенням (11-16) Результати нашої праці (17-21) І ще про нас (22-27)

Номер слайду 3

Мандрують птахи по-різному. Одні поодинці, інші – великими зграями. Але як би птахи не летіли вони завжди летять одним і тим же шляхом. Як же пташки знають куди летіти? Хто їм показує дорогу? Більшість вчених вважає, що птахи звіряють напрям по сонцю і зіркам. Довгий час вважали, що молоді птахи летять за старими. Але виявилося, що це не так.

Номер слайду 4

У зозуль, наприклад, старі птахи летять окремо від молодих. Отже, з’являючись на світ, птахи уже знають, куди вони повинні летіти з настанням холоду і за яким маршрутом.

Номер слайду 5

Знають вони і те, коли потрібно вирушати в дорогу і що перед великим шляхом потрібно “нагуляти” жир, щоб підтримувати сили в далекому в важливому перельоті. Адже, є такі птахи, які можуть долати відстань 8000 км без жодної зупинки.

Номер слайду 6

Хто з птахів будує гніздо схоже на рукавичку? Синиця-ремез

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Запам’ятайте! Не можна майструвати пташині будиночки з фанери, бо в них холодно і неспокійно – фанера звукопроникна. Дошки вистругують рубанком тільки з однієї сторони, всередині будиночків вони повинні залишатись не виструганими, щоб пташки могли чіплятись за них лапками. Кришки будиночків мають бути не плоскими, а випуклими, щоб з них краще стікала дощова вода. Птахи не поселяться в будиночку, якщо вхідний отвір або льоток буде занадто вузьким або занадто широким. Пташиний будинок треба збити так, щоб в ньому ніде не було щілин.

Номер слайду 10

Синичник повинен бути глибоким і тісним – так зручніше синицям. Будиночок для мухоловок і горихвісток пофарбуйте зсередини крейдою – це подобається синицям. Якщо в звичайному поліні ви висвердлите отвір достатньої довжини, то одержите житло для мухоловок і достатньої довжини, то одержите житло для мухоловок і горихвісток. Вони, як і ми з вами, потребують їжі і житла. Але так природою створено, що не всі птахи здатні на те, щоб такі умови для себе створити взимку. Тому і потребують нашої допомоги. 

Номер слайду 11

Година спілкування “Птахи мого краю”

Номер слайду 12

Працюємо із задоволенням

Номер слайду 13

Результати нашої праці

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

 Для того, щоб ваші домівки заселили потрібні господарі, їх не можна вивішувати всі одразу. Шпаківні і трясогузочники розвішують з 20 березня по 10 квітня, тобто під час прильоту хазяїв, синичники до 15-20 квітня, а мухоловочники будуть тільки до 1 травня.

Номер слайду 20

Піклуючись про птахів, учні 1-А класу разом з батьками змайстрували шпаківні, які разом з учнями 9-А класу розвісили на деревах біля школи.

Номер слайду 21

Ось так ! Будемо чекати новоселів

Номер слайду 22

І ще про нас

Номер слайду 23

Уроки на галявині

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Як 1-А висаджував калину біля школи

Номер слайду 26

Прагнемо бути кращими у конкурсі ”Колосок”

Номер слайду 27

Люби природу не як символ       Душі своєї, Люби природу не для себе,    Люби для неї.                             М. Рильський 

ppt
Додано
22 липня 2018
Переглядів
950
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку