Узагальнювальне слово при однорідних членах речення

Про матеріал
Тема презентації "Узагальнювальне слово при однорідних членах речення". Навчальний матеріал розроблено для дистанційного навчання та використання на уроках. Авторське право належить вчителю вищої категорії ЗапорізькогоНВК №42 Бачурській Наталії Володимирівні.
Перегляд файлу



















Виписати з тексту речення, які мають однорідні члени з узагальнювальним словом. Зробити синтаксичний розбір одного ( підкреслити всі члени речення)

Харчування – неодмінна умова вашого життя. Без їжі людина не може жити. З їжею ми отримуємо поживні речовини. Вони необхідні для роботи наших органів: мозку, серця, легенів, м’язів. Від того, яку їжу ви вживаєте, залежить ваше здоров’я. Отже, щоб бути здоровими, потрібно правильно харчуватися.

Вітаміни  сприяють  росту, допомагають нормальному зору. Вони потрібні для розумової і фізичної праці, поліпшення травлення.  Також запобігають простуді, поліпшують кровообіг. У моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі, риб’ячому жирі – у таких продуктах живуть вітаміни.

 Для гарної роботи мозку обов’язково слід включати в щоденний раціон харчування корисні продукти.  Рибу, яйця, м’ясо, сир, молоко, банани і морепродукти – ці продукти природа збагатила корисними мікроелементами.

 

                          Схема:              , і             , і           -              …

Зразок : Увесь ліс, і долина, і річка - усе закуталося в якийсь дивний туманець.








pdf
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
1088
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку